Am trăit s-o văd şi pe asta. Aparent Valve va lansa un sistem de operare propriu numit SteamOS. Citiţi articolul pentru mai multe detalii.

Ce este Steam? Doar cea mai populară platformă de distribuţie digitală pentru PC!

Ce vrea să fie SteamOS? O platformă populară cu distribuţie digitală şi multe alte trăsături ce aparţin unui sistem de operare.

SteamOS, cel puţin după spusele Valve este o variantă de Linux care va fi construită în principiu pentru jocuri PC ce vor rula pe televizoarele mari în sufragerie şi nu numai.

SteamOS va fi GRATUIT, va fi optimizat pentru procesări grafice, cât şi audio şi momentan cam asta am aflat.

Sincer să fiu, nu ştiu dacă SteamOS va fi cine ştie ce idee, dar o chestie este clară. Gaben şi Valve au avut un an foarte prost cu Microsoft şi asta arată de ce au mers până în pânzele albe să creeze un sistem de operare SPECIAL pentru jocuri şi construit pe arhitectura Linux. Însă cum rămâne cu DirectX? Sistem de operare bazat pe arhitectura Linux = accesibilitate scăzută. De ce ar face Valve aşa ceva? Mă gândesc dacă Valve o fi în discuţii cu AMD/NVIDIA pentru a scoate drivere specifice pentru aşa ceva? 

Teoretic n-ar fi mai bine să trag un cablu HDMI într-un big screen şi mă scap de toată chinuiala cu SteamOS? Dacă stau să mă gândesc cred că îmi convine mai mult ideea de SteamOS dacă ar veni cu un Steambox cu totul…şi totuşi de ce platformă bazată pe Linux când şi aşa comunitatea de gaming pentru PC este haotică. Windows a fost o platformă unică şi în regulă pentru jocuri. De ce foloseşte tocmai acum Linux? 

Cât de mult vrea Gaben să manipuleze piaţa şi să fure oameni de sub nasul Microsoft? 

Când anunţă Half Life 3????

Foarte multe întrebări, însă lordul Gaben rămâne tăcut….pentru moment.

Vă vom ţine la curent cu restul ştirilor, căci am impresia că Valve va anunţa „consola” Steambox cât de curând…..cel puţin aşa ar fi normal, după care ar fi bine să anunţe un Steam 2.0 cu Steam Workshop integrat în aproape tot. Ar fi drăguţ, însă eu visez aiurea.  

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.