Cea mai mare competiţie pre-universitară din lume, Târgul Internaţional Intel de Ştiinţă şi Tehnologie, un program al Society for Science & the Public, şi-a anunţat astăzi câştigătorii. De la biologia celulară şi moleculară până la managementul mediulu, toate domeniile ştiinţifice au avut reprezentanţi printre cei 1600 de tineri din întreaga lume înscrişi în competiţie.

Elevii din regiunea EMEA au fost centrul atenţiei la competiţia anuală, câştigând 43 de premii. Elevul român Paul Sucala a luat premiul întâi, fiind recompensat cu 3000 USD la categoria “Electrical Engineering, Computer Engineering, Controls“ pentru crearea unui sistem de asistare a şoferului ce previne accidentele, accesibil financiar.

Munca depusă în crearea unui foto sintetizator pentru terapia foto dinamica, un tratament nou împotriva cancerului i-a adus lui Amy Chavo de 15 ani din Richardson, Texas, primul loc general în competiţie. Amy a primit 75.000 USD şi premiul Gordon E. Moore, premiu ce a fost acordat în premieră în cinstea co-fondatorului Intel.

 

intel isef

 

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.