Ce inseamna acest lucru? Va fi popularul servici de streaming amenintat de catre politicile agresive de copyright ale Youtube-ului? Ce restrictii vor fi impuse? Care este viitorul platformei Twitch.tv? Am sa incerc sa va spun cate ceva cu privinta la acest subiect.

Compania Twitch.tv a fost achizitionata de catre mamutul online Google (mai precis de catre compania detinuta de catre acesta, adica Youtube) pentru suma impresionanta de $1 miliarde USD.

O fi bine? O fi rau? Multi spun ca Twitch ar fi un serviciu mult mai bun de streaming decat Youtube in termeni de content distribution & channel management, un serviciu avantajos pentru streameri fata de Youtube care are prostul obicei de ceva vreme sa iti elimine toate clipurile care contin muzica sau imagini ce nu sunt royalty free. 

Dupa umila mea parere, Twitch.tv nu este foarte diferit de Youtube ca politici din simplul motiv ca multe canale de streaming au fost inchise si banate din aceleasi motive aduse de catre Youtube. 

In mare parte eu consider ca achizitia serviciului de streaming Twitch.tv nu are cum sa fie una de rau augur din simplul motiv ca aceasta ar beneficia de o platforma mult mai avantajoasa de streaming daca ar imprumuta soft/servere de la YT(Google). Calitatea streaming-ului pe Twitch intotdeauna a fost una de proasta calitate si daca sunteti useri inraiti al serviciului va veti aduce aminte de fiasco-ul TPP (Twitch Plays Pokemon) cand cel mai mare stream din lume a fost intrerupt de numeroase probleme de bandwidth ale companiei Twitch.tv. Youtube poate oferi tehnologii mult mai stabile pentru streamerii de pretutdineni, think about it.

Pentru moment, nu trebuie nimeni sa se panicheze. YT stie bine sa nu se bage in ciorba celor de la Twitch, asa ca totul e bine……for now. Ce este ingrijorator este faptul ca sistemul de content flagging (Fair Use) al Youtube-ului este prohibitia virtuala a generatiei always online, dar cum zarurile deja au fost aruncate, tot ce ramane este sa vedem daca Twitch.tv va fi o victima a acestui sistem plin de lacune.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.