Dupa lungi delibarari si un scandal destul de mare, Valve a anuntat ca scot toate mod-urile pentru Skyrim facute pentru in Workshop-ul Steam din sistemul de plata. Sunt pareri foarte diferita cand vine vorba de aceasta decizie, dar aici sunt faptele.

Dupa cum a-ti aflat de aici, cei de la Valve s-au hotarat sa implementeze un sistem de plata pentru Workshop. Unii zic ca e o idee geniala, altii zic ca va distruge tot, dar pentru o vreme tot a existat. Iar acea vreme nu a fost lunga, pentru ca Valve deja a scos optiunea de cumparare a mod-urilor pentru Skyrim.

In urma unui mic „scandal” in interiorul comunitatii despre un mod, si multe comentarii din partea comunitatii catre Valve, ei au decis ca nu este spre folosul comunitatii sa continue cu acest program pentru Skyrim.

Scandalul care aparent a provocat discutiile care au dus la aceasta decizie este unul destul de complicat. Aici aveti postul Reddit a persoanei implicate, iar eu va fac o varianta TL;DR:

TL;DR

Valve l-a invitat pe X-ulescu sa participe la acel program inainte sa inceapa. X-ulescu a facut rapid un mod de pescuit pentru Skyrim si i-a pus pretul de $2. X-ulescu a folosit in mod-ul lui parti dintr-un alt mod fara permisiunea autorului Y-ulescu. Dupa ce a vorbit cu un avocat, i s-a zis ca nu e problema. Y-ulescu s-a suparat ca X-ulescu face bani de pe modul lui. X-ulescu a retras mod-ul si s-a retras de tot, mai ales cand a aflat ca face doar 25% din profituri.

Declaratia oficiala de la Valve spune ca aparent ei nu stiau in ce se baga si ca nu a fost o decizie buna sa o faca.

In urma acestei declaratii multi au fost fericit, altii au zis ca si-au ascuns toate creatiile pentru Workshop pana cand li se da „respectul” care merita. Cred ca prin respect zic bani.

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.