Se poate spune că titlul ştirii s-a aplicat şi în timpul evenimentului E3, cât şi acum. Ei ca să vezi, Microsoft renunţă la poliţa lor anti-consumator şi adoptă una ceva mai umană. Băi măcar e bine că în anul 2013 am văzut cum Microsoft şi-a dat jos pantalonaşii pentru a fi bătuţi la poponeţ.

Da. Păi ce vă putem spune în afara faptului că site-ul GiantBomb a reuşit să scoată o listă lungă de lucruri care au fost scoase din serviciile consolei Xbox One.

Să vedem:

  • Consola NU trebuie să fie permanent conectată la internet
  • Consola NU va mai cere verificare odată la 24 de ore
  • Toate discurile vor merge pe Xbox One la fel ca pe Xbox 360 (asta NU include compatibilitatea jocurilor între console)
  • Autentificarea NU mai este necesară
  • Conexiunea la internet este cerută DOAR când porneşti consola pentru PRIMA oară
  • Nu vor fi restricţii pentru trocurile de joc sau împrumutarea lor
  • Nu mai există „region lock”

După un PR fiasco şi mai ales după ce pumnii celor de la Sony nu prea au părut să aibă minte, le înţeleg predicamentul celor de la Microsoft, dar…..n-o fi târziu? Eu zic că zarurile au fost aruncate, dar! Rămâne de văzut dacă acest război va fi continuat de Sony, căci ce n-aş râde să aflu că PS4 NU ar mai necesita PS Plus ca să poţi juca online. Mă iertaţi, dar îmi permit şi eu să visez.

Hei, măcar Microsoft a avut tăria să facă ceva bun de data asta, însă Kinect a rămas neatins, developerii de jocuri indie tot prin Microsoft trebuie să treacă, catalogul de jocuri (exclusive) este la fel de mic, 499 EUR faţă de competitorul principal etc. iar astea tot probleme rămân…..sau poate cine ştie. Panică generală la Microsoft? De ce era nevoie în primul rând ca Microsoft să îşi strice imaginea prin a anunţa asemenea mizerii? De ce bagă cu marşarierul tocmai acum? Habar nu avem! 

 

Ah şi da, serviciile PSN şi Playstation Plus pentru consola PS4 NU vor fi disponibile în România. Aceeaşi situaţie şi cu Xbox One.

Uh-oh……

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.