dayz logoSper că faceţi parte din categoria aia de oameni care au auzit sau măcar au vreun habar despre ce este DayZ. Dacă nu, aflaţi că este un survival game, pe numele său complet „am intrat online, un puşti mi-a omorât personajul şi mi-a furat tot de pe el, o iau de la capăt”, ce este dezvoltat ca un mod pe baza jocului ArmA II (Armed Assault 2) de un australian foarte de treabă pe nume Dean Hall.

Ei bine, de ceva vreme, domnul Hall a dat de înţeles că ne putem aştepta la o variantă stand alone a jocului şi că odată cu această variantă ne putem aştepta şi la multe îmbunătăţiri. Se pare că vremea a venit, iar developerul este foarte încântat să ne povestească despre viitorul acestui joc.

Pe lângă faptul că nu mai trebuie să cumpărăm ArmA II cu tot cu DLC-uri ca să putem rula mod-ul, DayZ aduce foarte multe în plus faţă de mod. În primul rând, engine-ul grafic primeşte un upgrade, folosindu-se de arhitectura noului engine ArmA III dezvoltat de Bohemia Interactive pentru a oferi fidelitatea vizuală a lumii post apocaliptice cu tentă est europeană în care acţiunea jocului se petrece.

De asemenea, Hall ne anunţă că personajele, animaţiile, mişcările şi tot ce înseamnă model vor fi mai naturale şi nu în ultimul rând, vom avea mai multe opţiuni pentru a ne creea un personaj care să ne reprezinte prin a îl îmbrăca în haine diferite, alte opţiuni pentru feţe, păr etc.

Arhitectura serverelor va fi schimbată complet, echipa preferând un sistem standard în genul MMO-urile în care toate datele sunt transmise încontinuu de la server la adresa IP a fiecăruia, fără să avem nevoie de console de debug.

Armele vor putea fi personalizate, prin a le adăuga lunete, vizoare cu punct laser roşu, încărcătoare cu muniţie extinsă etc.

Pe scurt, DayZ Standalone va avea experienţa completă cu multele adăugiri ce vor îmbunătăţi şi gameplay-ul. Când va fi lansat? Dean Hall ne spune că nici el nu ştie exact, dar ne asigură că pe viitor se vor porni o serie de teste BETA, însă nimic pentru moment. Personal, nu am fost dispus să îmi procur încă ArmA II doar de dragul de a susţine un mod, dar dacă tot se construieşte un joc de sine stătător după acest fenomen, atunci cu siguranţă pot să vă spun că eu unul, am să mă bag la oleacă de nesimţire online.

Pentru mai multe detalii despre proiectul DayZ Standalone, vă invit să trageţi o privire pe pagina de tumblr a echipei DayZ. 

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.