AMD ridica si ei standardele de performanta prin noile procesoare Zen. S-au inregistrat cresteri destul de mari fata de vechea generatie.

 

La un eveniment desfasurat la San Francisco, AMD a prezentat detalii arhitecturale si o prima demonstratie de performanta a urmatoarei generatii de procesoare denumite „Zen”. S-a inregistrat o crestere de 40% la instructiuni per clock ale nucleului Zen, o crestere semnificativa in materie de performanta.

Pe parcursul evenimentului, AMD a prezentat un procesor cu 8 nuclee, 16 fire de executie Summit Ridg, care a depasit in teste de performanta un procesor similar Intel Broadwell-E cu 8 nuclee la rularea suitei de randare Blender (ambele procesoare au rulat la aceeasi frecventa). De asemenea, AMD a derulat o demonstratie publica a viitorului procesor de server cu arhitectura Zen cu 32 de nuclee si 64 fire de executie, avand numele de cod „Naples”.

„Performantele si eficienta nucleelor Zen prezinta imaginea AMD in cea mai buna forma. In ultimii 4 ani, am efectuat investitii semnificativa in a dezvolta o harta de produs cu performante ridicate care va asigura lansarea de procesoare competitive.”

Procesoarele desktop Zen Summit Ridge vor folosi placi de baza cu socket AM4. Platforma AMD AM4 include urmatoarele specificatii:

  • Memorie DDR4
  • PCIe Gen 3
  • USB 3.1 Gen2 10Gbps
  • NVMe
  • SATA Express

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.