Dev.Play, conferinta anuala dedicata industriei producatoare de jocuri video, organizata de RGDA (Asociatia dezvoltatorilor romani de jocuri) pe 4-5 octombrie, in Bucuresti in cadrul Grand Cinema & More din Baneasa Shopping City, anunta un parteneriat cu Epic Games.

Renumita companie dezvoltatoare de jocuri video si de tehnologii pentru motoare grafice cross platform va fi prezenta in cadrul evenimentului cu un spatiu dedicat Unreal Engine, unde dezvoltatori indie locali si din regiune vor expune jocurile realizate cu ajutorul acestui motor grafic iar specialisti ai Epic Games vor oferi mai multe informatii despre instrumentele de dezvoltare pe care le ofera.

Epic Games a dezvoltat de-a lungul timpului titluri recunoscute international precum Unreal, Gears of War si Fortnite, cel mai popular joc al momentului, cu 125 de milioane de jucatori inregistrati.  Printre specialistii Unreal Engine care vor veni se numara si Sjoerd De Jong, senior engine evangelist , el fiind prezent si in martie, in Bucuresti la Dev.Play Spring Workshop.

Unreal Engine este un motor grafic care ofera o suita completa de instrumente de dezvoltare pentru animatii, editare in VR, AI, efecte de post procesare, randari foto in timp real si multe altele. Motorul grafic a fost conceput in principal pentru jocurile first-person shooter, dar este folosit cu succes intr-o mare varietate de genuri, printre care RPG-uri si jocuri de aventura. In 2014, Unreal Engine a fost premiat cu titlul de „cel mai de succes motor grafic utilizat pentru jocuri video” in cadrul Guinness World Records.

Arta este una dintre temele principale ale conferintei, astfel ca specialisti din industrie precum Chris Evans, seful echipei de animatie video in-game al studioului Blizzard Entertainment si Ashab Martin, freelance art director si concept designer, se vor alatura editiei DEV.PLAY de anul acesta.

Chris Evans este un veteran al industriei de game development, avand peste 20 de ani de experienta in animatii 3D, efecte vizuale si in industria de divertisment (jocuri video, filme, seriale etc) iar in prezent conduce echipa  de in-game cinematics din cadrul celebrei companii Blizzard Entertainment. Activitatea sa alaturi de Blizzard Entertainment se remarca prin contributia adusa unor titluri precum StarCraft II si World of Warcraft, doua dintre cele mai populare jocuri la nivel international.

In plus, in cadrul conferintei DEV.PLAY 2018 va fi prezent si Aleksander Kauch, de la 11bit Studios. Aleksander Kauch are o experienta bogata in programare, game arhitecture si dezvoltare de jocuri, iar in prezent ocupa postul de lead game programmer in cadrul 11bit Studios, luand parte la dezvoltarea unor titluri precum This War of Mine, Frostpunk si seria Anomaly.

Oportunitati pentru dezvoltatorii indie

Nordic Game Discovery Contest @ Dev.Play – Pentru al doilea an consecutiv, Nordic Game aduce in Romania competitia Discovery Contest, care ofera dezvoltatorilor indie o noua sansa de a-si prezenta proiectele selectate in cadrul unor sesiuni live. Competitia va avea loc la DEV.PLAY 2018 by RGDA iar mai multe detalii, precum si lista completa a premiilor, vor putea fi gasite pe site-ul evenimentului. Breadcrumbs Interactive, studioul romanesc castigator in cadrul editiei DEV.PLAY 2017 cu jocul Yaga, a obtinut locul I si in finala Nordic Game Discovery din Malmo, Suedia.

De asemenea, DEV.PLAY 2018 by RGDA va fi gazda ceremoniei de decernare DEV.PLAY Awards Gala in cadrul careia vor fi premiate jocurile romanesti prezentate pe parcursul evenimentului in cadrul unui Indie Game Showcase. Expozitia de jocuri indie dispune de locuri limitate iar inscrierile se pot face pana pe data de 5 septembrie 2018, pe pagina oficiala DEV.PLAY.

Bilete si alte informatii

Conferinta DEV.PLAY 2018 by RGDA va avea loc pe 4-5 octombrie, la Grand Cinema and More din Baneasa Shopping City. Bilete sunt deja puse in vanzare pe site-ul evenimentului si pe pagina de facebook Dev.Play Conference.  Tot aici veti gasi mai multe informatii despre eveniment si veti putea urmari ultimele actualizari (locatie, lista completa de speakeri si noi evenimente speciale in cadrul conferintei) publicate de organizatori.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.