Cativa dintre voi stiti cam ce setup am si cam cat de frecvent as putea sa il schimb. Si pana sa apara Antonio in viata WASD, setup-ul meu se schimba fara sa vreau o data pe saptamana.

Asta pentru ca trebuia sa testez perifericele ce soseau la review. Si daca nu ti le inlocuiesti pe cele permanente intotdeauna vei fi tentat sa faci comparatie cu ceea ce esti obisnuit.

Dar a sosit marele lenes si a inceput sa testeze si el periferice. E unul dintre putinii oameni in care am incredere si asta in mare parte pentru ca joaca low sens si intelege perifericele in acelasi mod in care o fac si eu.

Si culmea, desi aveam perifericele mele de suflet, nu puteam niciodata sa le folosesc mai mult de o zi pentru ca imediat veneau altele.

Dar de jumatate de an asta s-a schimbat. Setup-ul meu a ajuns intr-o forma oarecum finala.

 

Aglomeratie

Totul a evoluat de la un singur PC cu un singur set de periferice.

Asa testam eu placi video si alte componente. PC-ul personal era si platforma de test.

Era misto pentru ca beneficiam de acel PC ultimul racnet.

Dar cu trecerea timpului si o data cu achizitionarea unui laptop mi-am dat seama cat de usor e sa lucrezi, de fapt, cu doua PC-uri.

Poti face si altceva in timp ce benchmark-urile ruleaza pe platforma de test. In loc sa stai cu ochii atintiti la ecran si sa “admiri” acelasi lucru over and over again.

Si uite asa am ajuns sa imi propun ca la un moment dat sa imi construiesc un setup permanent cu doua PC-uri.

Zis si facut.

Doar ca nu exista KVM la pret decent pentru perifericele pe USB si pentru DisplayPort. Asa ca, bineinteles, am folosit cea mai logica varianta. Periferice pentru fiecare PC.

Ma incurcam in soareci, nu aveam loc pe birou nici pentru o cutie de bere si totul era un mare dezastru.

Logitech K780 & MX Master 2S| WASD
Niciodata nu este asa curat pe biroul meu, dar nu puteam sa includ tot dezastrul in poza

Dar am facut primul upgrade in momentul in care Logitech au inceput sa scoata pe banda rulanta periferice wireless cu autonomie super buna.

Tineti cont ca pe platforma de test nu ma joc niciodata. Asa ca nu aveam nevoie de cele mai bune periferice de pe planeta, ci unele cu autonomie super buna ca sa uit de acumulatori si alte griji. Asa ca G613 si G305 au fost perifericele obligatorii in cazul meu.

La PC-ul meu puteam sa imi folosesc perifericele mele Logitech G810 care apoi a devenit G Pro pentru ca voiam o tastatura mai mica deoarece atunci cand foloseam platforma de test nu incapea G613 pe birou calumea. Si G900 care ulterior s-a transformat in G Pro Wireless care in continuare mi se pare cel mai bun mouse de pe planeta.

Pare un setup super misto. Nu?

Aproximativ.

Adica da, performanta perifericelor PC-ului meu daily este indubitabila. Dar spatiul pe birou. Doamne. Nici pentru telefon nu aveam spatiu calumea. Adesea ma trezeam ca trebuie sa il tin in buzunar in timp ce lucrez.

 

Desktop evolved

Asa ca am decis sa trec pe Logitech MX Master 2S. De ce? Ce legatura are acest mouse cu gaming-ul?

Nu prea are niciuna. Dar am ajuns, cu trecerea timpului, la concluzia ca ceea ce ma joc ocazional, pot juca si cu MX Master 2S.

Am incetat sa mai joc Quake Champions, iar pentru Heroes of the Storm chiar se descurca de minune.

Si ce am castigat in schimb?

Logitech Flow. O chestie ce iti permite sa folosesti un mouse la doua PC-uri. Bine. Asta e in teorie. In practica iti permite sa link-uiesti si tastatura si atunci cand treci pe PC-ul 2 (miscand cursorul catre una din laturile ecranului) trece si tastatura.

Setarea se face precum ai alege unde sa fie pozitionate ecranele intr-un setup multi display

Cert este ca eu luasem aceste doua periferice pentru ca sunt multi device cu fast switch. Adica apesi pe F1, F2 sau F3 pe tastatura si s-a conectat instant la dispozitivul la care era imperecheata. In cazul meu F1 este PC daily si F2 este platforma de test. Iar F3 este telefonul mobil. Acelasi lucru se poate face si cu mouse-ul. Cu MX Master S2. Si el este tot multi device si poate fi schimbat imediat dispozitivul la care este folosit.

Dar in timp ce le setam am vazut in software-ul Logitech Options acest “Flow”.

M-am prins imediat despre ce este vorba de cand am vazut animatia din software.

Si atunci am zis sa il incerc. Pot sa spun ca mi-am luat teapa cu tastatura Logitech K780 intr-o oarecare masura.

Adica schimbarea se produce atat de rapid incat nici nu am nevoie de una multi device. De fapt, poate fi folosita orice tastatura.

Dar folosind aceasta solutie mi-am dat seama ca de fapt acel fast switch este super util pentru cand platforma este in login screen al Windows 10. In acel moment nu poate fi folosit Flow si asa ca trec pe F2, scriu PIN-ul si apoi astept sa se incarce Flow.

Cumva pot spune ca am fost norocos. Pentru ca daca decideam sa raman cu vechea mea tastatura G Pro nu as fi avut cum sa dau login celui de al doilea PC (platforma de teste).

Si uite asa am ajuns sa fiu si eu multumit de biroul meu.

Pot testa si in acelasi timp pot face si altceva.

Si dintre toate testele pe care le rulez pe placile video, unul singur s-a blocat in timp ce am trecut mouse-ul din greseala in timp ce rula: 3D Mark.

In rest, toate jocurile nu au nicio problema cu Flow. Bine, daca te joci ceva de strategie e bine sa dezactivezi Flow inainte pentru ca iti va fugi mouse-ul pe celalalt PC in timp ce misti imaginea in joc.

Probabil va intrebati de ce va povestesc toate acestea. Ei bine, mi se pare o tehnologie mult prea misto ca sa fie trecuta cu vederea. Si mi-au amintit intr-o oarecare masura Logitech atunci cand mi-au trimis MX Vertical. I-am anuntat ca nu am cum sa ii public review unui asemenea mouse. Nu este de gaming.

Poate daca esti extrem de perseverent reusesti sa te obisnuiesti cu el in jocuri. Cum era si acel jucator din LCS, singurul cu trackball. Ca asa se invatase de mic.

Logitech MX Vertical, oricat de comod ar fi el, este cumva prea comod pentru gaming. Unde in gaming ai nevoie de un grip ferm si sigur. Adica acesta nu se potriveste profilului unui mouse de gaming.

Hai sa ne intelegem, si in gaming ai nevoie de o forma confortabila. Dar confortul din gaming nu este acelasi cu confortul pentru lucrat.

Iar MX Vertical, desi pare cea mai mare ciudatentie de pe planeta, sta in mana perfect. Exact in pozitia in care stai cu mana pe el, asa stai si cu ea pe birou fara nimic.

Cumva mi se pare mouse-ul perfect pentru cei ce nu joaca niciodata si au nevoie de confort maxim.

Si el este capabil de Flow. Si daca nu te joci, cine stie, poate te intelegi bine cu el.

Ecosistemul Logitech a evoluat incredibil de mult. Simbioza perifericelor lor non gaming este cumva de anul viitor.

Am ramas surprins si de faptul ca Logitech Options, software-ul pentru perifericele non gaming, este mult mai stabil decat Logitech G Hub.

Sper ca pe viitor sa integreze Flow si in soarecii de gaming. Nu in toti, dar in cei ca G903 Hero, G502 wireless. S-ar potrivi perfect la acele doua modele. Eu unul am folosit G900 pe post de mouse office pentru mult timp. Si sunt sigur ca sunt multi utilizatori de produse de gaming pe care le folosesc in task-uri non gaming.

Bineinteles, si invers. Adica am vazut prin randurile “prietenilor” care tot plang dupa vechile tastaturi office Logitech cu membrana .

Adevarul este ca atunci cand toate chinezariile sunt “de gaming”, cam cat de greu credeti ca ii e unei firme mai mari sa se incordeze putin si sa scoata un produs non gaming care sa fie mai bun decat majoritatea porcariilor “facute pe vapor”?

Daca aveti ocazia sa testati pe undeva Flow, prin vreun showroom PC Garage sau eMAG, va incurajez sa incercati. E cea mai buna solutie pentru folosit mai multe PC-uri si trecut de la unul la altul fara a mai apasa vreun buton.

Daca ar include si posibilitatea de a lega monitorul la o astfel de trecere, similar tastaturii, ar fi prea misto pentru ca as putea sa scap si de al doilea monitor de pe birou.

Om vedea, deocamdata sunt mai mult decat multumit de economia de spatiu pe care am facut-o.

Similar Articles

One thought on “Acum am spatiu pe birou – Logitech Flow

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.