A devenit evident faptul ca Destiny 2 nu vrea sa fie un succesor, ci mai degraba o a doua incercare. Dezvoltatorii au pus totul cap la cap si vor sa inceapa din nou. Am petrecut mai mult de 40 de ore jucand versiunea finala si am raspuns la intrebarea daca Destiny 2 se foloseste de aceasta a doua sansa.

Destiny 2 review | WASD

 

POVESTEA E DEPARTE DE A SE FI TERMINAT

Punctul de plecare este campania de poveste pentru toti jucatorii. Inceputul aduce vechi caractere ale primei parti cat si personaje noi. In functie de viteza jocului, jucatorii vor petrece intre 11 si 13 ore in cadrul misiunilor principale ale campaniei. Daca nu urmaresti cu strictete misiunea si te alaturi luptelor PvP, anumitor misiuni cooperative sau quest-uri, vei avea nevoie de mai mult timp sa termini story-ul de baza al jocului. In afara de sutele de alte personaje ale jucatorilor pe care ii intalnesti in timpul campaniei povestea ar fi putut fi mai potrivita pentru un joc offline fara sa faca legatura la lumea online.

Aceasta contradictie dintre poveste si gameplay a lasat Destiny 2 cu un gol. Este o poveste plina de drama, explozii, anumite momente foarte distractive. In comparatie cu actiunea existenta in predecesorul lui sunt folosite in mod semnificativ mai multe cutscene-uri si in cele din urma ne putem mandri cu o coloana sonora fantastica. Pentru cei care sunt pur si simplu interesati de campanie fara sa faca parte din mediul online, nu merita sa cumperi ultima versiune a jocului.

 

LUMEA DESTINY

In mod obisnuit, in afara de doua misiuni cu vehicule, nu vei gasi evenimente speciale. Ca si primul Destiny, iti incepi aventura cu una dintre cele trei clase de caracter si abilitati speciale diferite.

Titanii care sunt niste caractere stabile folosind abilitatea crearii unei bariere energetice protectoare ce poate arunca adversarii destul de puternic in fata.

Warlocks se arata ca fiind niste magicieni cu fulgere in jurul lor care se pot vindeca.

Vanatorii sunt asasini agili care folosesc arcuri magice sau care isi ademenesc adverasrii in capcane explozive.

Pe langa aruncarea de grenade, magii sau declansarea unor capacitati super-exagerate Destiny 2 se prezinta ca un shooter clasic. Cu pusti automate, mitraliere, revolvere si tot felul de alte tipuri de arme pe care le gasesti ucigand adverasrii sau cumparandu-le. Pe scurt gameplay-ul shooter este inca o data semnificativ si cu avantaje fata de predecesorul acestuia.

Deci, inarmati pana in dinti jocul ne arunca in diferite lupte, Destiny 2 beneficiind de patru noi zone „Open World“ – da, la fel de banale si similare ca si celelalte. Aceste zone sunt proiectate variat, cu diferite scenarii, putin mai mari decat cele anterioare si au o parte benefica in desfasurarea misiunilor de campanie.

Zonele de lupta de un inalt nivel le poti accesa prin pesteri extraterestre scarboase, baze fantastice sau prin nave de lupta uriase, unde mai apoi, poti sa colectezi bine-meritata recompensa.

Destiny 2 nu este doar un shooter, ci si o asemanare a celebrului joc Diablo. Vei gasi in diverse situatii casti de protectie mai bune, arme mai puternice sau pantofi mai eleganti. Ceea ce motiveaza in continuare recompensele in timpul campaniei devine un element esential.

Cu toate acestea, spre deosebire de predecesorul sau si de multe alte jocuri focalizate pe Itemgrind, atributele pe anumite elemente nu le gasesti aleatoriu, ci trebuie sa le obtii tu. In functie de gustul jucatorului, aceasta este o veste buna sau proasta. Modificarile de echipamente noi introduse permit personalizarea tipurilor de daune sau a bonusurilor pe arme si haine intr-o oarecare masura.

 

EXISTA VIATA DUPA.. FINAL?

Dupa ce ai terminat povestea si ai ajuns la nivelul maxim care este 20 poti spune ca ai terminat doar inceputul deoarece accentul pus pe Destiny 2 este ca itemgrind. Cele mai mari provocari PvP si PvE te asteapta, iar tu trebuie sa iti pregatesti personajul cat mai bine posibil.

La fel ca in predecesorul sau, colectezi arme si haine noi mai puternice, fiecareia fiindu-i atribuita o valoare de atac sau armura. Din valorile medii ale echipamentului transportat se calculeaza nivelul de putere al personajului tau (in primul Destiny a fost „nivelul de lumina”). Cu cat este mai mare nivelul de putere, cu atat este mai tare gardianul tau, partile mai dificile ale jocului necesita un nivel mai mare de putere. Vestea buna este cresterea nivelului de putere care este de multe ori mai satisfacatoare decat predecesorul sau.

Acest lucru se datoreaza in primul rand zonelor „lumii deschise” de pe planete, care sunt mult mai vii decat in primul Destiny. Evenimentele publice exista in permanenta, aici toti jucatorii din jur pot participa cu personajele lor pentru a distruge extraterestrii care sosesc de pe nave gigantice sau pentru a organiza invazii extraterestre. Daca preferati sa explorati, lazile care contin obiecte legendare sau epice si temnitele imprastiate in jurul planetelor te asteapta sa le gasesti.

 

GRAFICA & SUNET

Shadowplay isi face aparitia si in Destiny 2 si este permisa folosirea acestui mod chiar daca majoritatea jucatorilor au avut indoieli. Prin intermediul Shadowplay vei putea realiza capturi ale jocului si poti inregistra diferite momente ale jocului si salva diferite rezultate ale unor batalii.

Asadar, mergi si lauda-te prietenilor cu cea mai buna batalie a ta. Folosirea procesorului in ceea ce priveste inregistrarea in timpul jocului este redusa si asta inseamna ca te vei putea bucura de experienta Destiny in 60 FPS (jocul include un FPS-counter deci iti vei putea vedea FPS-ul activand optiunea din setari).

In dreapta detalii maxime, in stanga detalii minime

Daca vei juca folosind casti ca lumea iti vei putea auzi adversarii venind, coloana sonora din poveste iti va transmite multa emotie si te va face sa te simti ca si cum ai fi acolo, prezent in lumea Destiny.

Fiecare planeta pe care o vei descoperi iti va transmite un sentiment anume. Incepand de la teama si tradare pana la surprindere si bucurie.

 

CONCLUZIE

In concluzie Destiny 2 este bine pus la punct! Odata ce ai terminat campania , vei fi, de asemenea, conectat la caracterul tau de veteran al jocului Destiny. Desi incepatorii se vor enerva pe numeroasele referiri facute la predecesor, acestia vor obtine un shooter SF de inalta clasa.

In Destiny 2 este cate ceva pentru fiecare: atacuri rapide, zone planetare care asteapta sa fie descoperite, quest-uri, „mini-dungeons” si multe altele.

Destiny 2 are mult mai multe de oferit decat predecesorul sau. Cu extensiile deja anuntate, dezvoltatorii trebuie sa furnizeze o gama larga de imbunatatiri si noi mecanisme pentru a le garanta succesul in continuare.

Si daca mai adaugam la socoteala si faptul ca exista periferice si tot felul de echipamente cu acest titlu, putem spune ca toata lumea se astepta sa fie un succes. De exemplu, Razer DeathAdder Elite Destiny 2 edition arata super bine. Si la fel si Playstation 4 Pro alb cu Destiny 2 la pachet, arata impecabil.

 

PRO & CONTRA

In continuare voi spune cateva argumente PRO: aspect armonios, variat si design de o inalta clasa, o coloana sonora faimoasa, o campanie de poveste demna de nume. Iar cele CONTRA: nici o alegere libera pentru modurile Strikes sau PvP, unele sisteme din joc sunt prea slab explicate, motivatia pe termen lung care este si va ramane in continuare: grind.

  • Poti cumpara Destiny 2 direct din shop-ul Blizzard la pretul de 59€ pentru versiunea standard si 99 pentru varianta Deluxe
Review overview
Gameplay - 8.5
Sunet - 10
Grafica - 8.5
Story - 9
Summary Destiny 2 ofera mai multa implicare, lumi mai frumoase, un design mai echilibrat, mai multe recompense si ofera jucatorilor un acces mai usor la continut. Asadar, Destiny 2 este de fapt jocul care ar fi trebuit sa fie predecesorul.
9
Tagged

Similar Articles

One thought on “Destiny 2 review

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.