Dacă nu ai auzit de Genius înseamnă că fie eşti prea tânăr, fie nu te-au interesat perifericele, fie eşti „repetent”, pentru că Genius a avut cândva o perioadă de glorie şi vă spun cât se poate de sincer că am fost super mulţumit de mausul meu Net Scroll+ achiziţionat acum aproximativ 11-12 ani.

Parte din motivul pentru care m-am decis să acord atenţie unui pad produs de Genius îl joacă acea amintire plăcută a mausului despre care vorbeam. Mi-a parut rău când am văzut în ce direcţie au început să se îndrepte acum vreo 5-6 ani cand tot lansau tastaturi pline de plastic lucios şi urât, însă iată că au revenit oarecum pe linia de plutire.

Genius GX-Speed Deşi n-au avut niciodată o gamă special concepută pentru gaming, mauşii lor în mod cert s-au potrivit pentru acest segment la fel cum şi Intelli 1.1 şi-a croit drumul prin această bucată de piaţă şi a devenit o legendă.

În acelaşi ritm în care şi Microsoft a intrat pe piaţa de gaming cu seria SideWinder, şi Genius îşi face debutul cu familia GX.

GX-Speed este un mousepad de dimensiune medie şi se potriveşte, conform acestei caracteristici, celor ce joacă med/high-sens.

 

În viziunea celor de la Genius, GX-Speed este adresat direct jucătorilor de MMO-uri şi RTS-uri şi, având în vedere că aceste jocuri nu se joacă low-sens, încadrarea este perfectă.

Textura materialului textil este una foarte fină şi ar trebui să asigure o alunecare foarte cursivă pentru mişcări din încheietură fără niciun fel de efort.

Grosimea de 5mm a bazei de cauciuc asigură o greutate suficient de mare pentru a nu aluneca pe masă. Priza pad-ului este de altfel unul dintre cele mai importante caracteristici.

 

Teste

Pentru testarea mousepad-ului am folosit mai mulţi mauşi însă, din păcate, niciunul nu este Genius.

Am testat folosindu-mă de: Logitech G300, Logitech G400, SteelSeries Kana, SteelSeries Kinzu şi Roccat Pyra.

Ca să vă fie cât mai pe înţeles descrierea comportamentului, voi lua fiecare maus în parte şi voi discuta despre cum mi s-a părut că rulează.

 

Logitech G300 – deşi acest maus are patinele foarte mari comparativ cu alţi mauşi de talia lui, alunecarea este foarte lină, deşi pare uşor înfrânată de textura fină şi uşor pufoasă a pad-ului. Liftoff-ul este şi el destul de mare pentru acesst maus, ajungând până la 3,5mm.

Roccat Pyra – alunecă pur şi simplu superb şi asta se datorează patinelor foarte mici ale sale. Practic, suprafaţa de frecare este atât de mică încât suprafaţa nu prea mai are cum să opună rezistenţă. Liftoff-ul în cazul acestui maus este de 2,3mm.

SteelSeries Kana – cu patinele default alunecă pur şi simplu groaznic. Ai impresia că stă un chinez mic (şi gras) sub maus şi trage în direcţia opusă mişcării pe care o imprimi tu. Liftoff-ul este de aproximativ 2,5mm.

Logitech G400 – se bucură de acelaşi comortament precum frăţiorul său G300. Alunecarea este foarte lină şi asta se datorează patinelor construite din teflon. Liftoff-ul este ceva mai mic în acest caz, ajungând la doar 2,3mm.

SteelSeries Kinzu – alunecă absolut la fel ca noul Kana atunci când este echipat cu patinele default. Cu cele spare de la SteelSeries situaţia se schimbă şi reuşeşte să alunece aşa cum trebuie. Liftoff-ul este ceva mai mare în cazul lui Kinzu şi dacă doriţi să jucaţi la rezoluţii mici ar trebui să vă gândiţi de două ori înainte de a folosi GX-Speed, deoarece 3mm reprezintă o valoare foarte mare.

 

Galerie foto

 

Concluzii

Deşi este un mousepad foarte ieftin, nu am cum să nu recunosc că este un mousepad destul de bun. Totuşi, principala mea problemă este legată strict de dimensiune. Dacă ar fi fost doar puţin mai mare sau dacă măcar nu ar fi avut acele deformări ale laturilor din partea superioară şi inferioară, aş fi putut să îl recomand şi jucătorilor med-sens.

În condiţiile actuale nu pot să îl recomand decât jucătorilor high-sens, adică cei ce execută toate mişcările mausului din încheietură, fără să ridice vreun pic mausul.

Dacă v-a atras atenţia acest pad şi credeţi că v-aţi juca mai bine cu el, aveţi grijă ca mausul pe care îl folosiţi să fie echipat cu patine de teflon, pentru că altfel riscaţi să îl mişcaţi inimaginabil de greu.

Oricum, la 48 de Lei este un mousepad excelent.

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.