Eu unul nu m-am lovit de produse Astro pana acum. Sau m-am lovit de ele, dar le-am utilizat foarte putin pentru ca evident nu erau ale mele. Iar mie nu prea imi place sa utilizez perifericele altui individ. Pot spune ca bate putin spre fobie.

Si asta ca Astro pana cu ceva scurt timp in urma, aveau vizibiltatea foarte mica in Europa, mai ales in Romania.

Daca te uitai la streameri americani ce aveau un skillcap destul de ridicat, se jucau FPS-uri in mare parte si inca nu erau sponsorizati de un producator de periferice, in mare acestia utilizau casti Astro.

Bine, asta cu vizibilitatea pe continetul batran usor usor s-a rezolvat, asta pentru ca de ceva timp Astro a intrat in portofoliul lui Logitech.

Si m-am trezit intr-o zi ca mi-au venit doua perechi de casti la review. Unele mai pentru oameni care nu-s dispusi sa investeasca foarte mult intr-o pereche de casti, anume Astro A10.

Si Astro A40 + MixAmp Pro Tr. Si normal ca sunt hapsat si am inceput cu produsul premium. Insa la inceput mi-a fost greu sa imi delimitez asteptarile, asta pentru ca dupa cum am mai zis, contactul meu cu produsele Astro a fost extrem de redus.

Astro A40 review | WASD

 

Ce sunt Astro A40 + MixAmp Pro TR

Perechea de casti este dotata cu difuzoare de 40mm, lucru ce m-a surprins putin pentru ca tredul o arata ca utilizatorii prefera de obicei pe cele de 50mm. Difuzoarele ating frecvente intre 20 si 20,000 Hz, iar impedanta este de 48 ohm.

Dar in fine, produsul vedeta in acest pachet pare a fi MixAmp Pro Tr, ce vine cu o multitudine de oportunitati sa le zicem. Si aparent zicala good things small packages este iar adevarata, ca toata gagauta asta are 137 mm x 80 mm x 38 mm si cantareste o idee sub 300 de grame.

Comutarea se poate face dintre doua platoforme(PS4 si PC) printr-un singur buton. Pe acesta se mai gasesc porturi precum iesire optica pentru utilizatorii de console,portul USB pentru conectare la PC, stream(line out), AUX, iar pe ambele laterale gasim cate un port Daisy Chain.

Acesta poate reda Dolby Digital ce poate fi oprit sau pornit si acesta cu simpla apasare a unui buton.

 

 

Galerie foto

 

Experienta in timpul utilizarii

Constructie si confort

Pentru cat de masive sunt, castiile sunt destul de usoare, anume cantaresc 370 grame fara cabluri atasate. Cupele se rotesc la 45 de grade, astfel oferind un confort sporit utilizatorului.

Capacele laterale se pot inatura la fel ca la Logitech G635 sau G935, pentru a fi customizate. Insa asta este un lucru care-mi displace, pentru ca eu sunt aiurit si sigur daca as mai frecventa net cafe-uri cum o faceam in tinerete as reusi sa pierd macar un capac.

Lucrul ce-mi displace cel mai mult insa este cablul de 3.5 mm oferit in pachet. Are plasticul de pe mufa cu vreo 2 cm mai lung decat este de fel la o pereche de casti standard, iar lucrul asta de multe ori ma forteaza sa stau cat mai drept pentru a nu atinge cu umarul. Bine, daca ma gandesc mai bine, poate este un feature intentionat ca macar la birou sa nu stau cocosat.

As fi preferat daca ar fi venit in pachet si cu niste cupe de piele sau un material similar. Nu de alta, dar i-ar fi impacat si pe cei care prefera cupele textile, dar si pe cei ce prefera pielea.

 

Calitate audio

Am testat Astro A40 pe MixAmp-ul din pachet, pe placa onboard de pe Asus Maximus XI Hero si o placa SoundBlaster Z.

Evident, cea mai buna experienta in jocuri am obtinut-o utilizand MixAmp Pro, apoi placa Creative si pe ultimul loc placa onboard.

Nu neaparat ca pe placa dedicata si pe cea onboard ar fi fost o experienta nefasta, insa era ceva ce necesita prea multe tweak-uri si asta se traduce in timp pierdut. Insa cu MixAmp Pro totul a fost practic plug & play.

M-am jucat cateva titluri cat am utilizat perechea de casti, insa pentru ce sunt ele destinate le-am folosit in CS:GO si PUBG.

Si evident, piechart-ul ar arata ceva peste 3/4 din timp petrecut in CS:GO. Castiile se descura de minune intr-un astfel de joc, indiferent de mediul in care ma aflu.

Le-am utilizat acasa, unde de fel noaptea nu se aude mai nimic pe fundal, dar si intr-un mediu zgomotos, cum ar fi un net cafe. Mai exact, m-am jucat in Nexus la anuntarea evenimentului KFC Arena, unde a fost un meci demonstrativ de jurnalisti VS streameri de CS:GO.

Si iar perechea de casti Astro s-a descurcat exemplar, acoperind in proportie ridicata ragetul de lupta al lui Fulger sau momentele in care streamerii se luau la bascalie intre ei.

Ce-i drept, mi-a luat putin timp sa ma adaptez cu ele. Inainte sa le pun in functiune, utilizam Logitech G Pro X, insa adaptarea a durat cateva zile/ore pierdute in jocuri pentru ca bundle-ul reda atat de corect si de fidel pozitia adversarului incat creierul meu nu dorea sa proceseze aceasta informatie, de multe ori crezand ca informatia este gresita.

Insa dupa ce timp de adaptare a trecut, am inceput sa indragesc enorm perechea de casti. Adica ce sa mai, dupa ce te adaptezi cu ele practic e un wallhack legal.

Si microfonul detasabil prezent pe casti este unul bun, categoric oferind performante similare cu produsele din gama aceasta de pret.

MixAmp-ul este dotat cu diverse porturi, insa unul mi-a atras cu adevarat atentia, anume cel de stream. De curiozitate, montat pe un al 2-lea PC o placa de captura iar sunetul l-am transmis intre doua PC-uri analog, utilizand un cablu de 3.5 mm pe care l-am introdus in portul stream de pe MixAmp, iar capatul opus in portul Audio In prezent pe placa de captura.

Sincer dupa ce citisem pe net si mai vorbisem cu diversi streameri, ma asteptam ca sunetul sa fie oribil fiind carat analog si nu digital. Insa inregistrarile de pe OBS mi-a aratat fix opusul, nesimtind diferenta momentan intre semnalul digital si cel analog. Bine, asta petru ca aparent MixAmp Pro este capabil sa redea Dolby pe portul de line out.

 

Software

Software-ul ce este utlizat pentru a customiza diverse este Astro Command Center.

In acesta putem incerca diverse preset-uri, umbla la equalizer, microfon dar si la portul de streaming.

Desi este limitat oarecum ca optiuni, pana acum software-ul a parut stabil si nu a avut scapari ca alte aplicatii similare.

 

Verdict

Da, sunt niste casti scumpe. Si da, pentru a le duce la potentialul lor maxim, trebuie neaparat sa cumperi bundle-ul cu MixAmp. Si da, tot pachetul este unul de dimensiuni maricele si cam greu de transportat.

Insa dupa parerea mea, merita atat costul, cat si transportul ingreunat.

N-am apucat sa ma joc decat maxim 30 minute cu HyperX Cloud Orbit S, deci mi-e greu sa spun daca bundle-ul de Astro A40 si MixAmp Pro Tr ii este superior sau nu.

Dar categoric ii este superior oricarei combinatii de casti + DAC pe care am le-am incercat vreodata.

Este un bundle ce se adreseaza clar celor ce joaca battle royaluri sau FPS-uri la nivel inalt. Ofera un avantaj enorm utizatorului, punandu-i acestuia la dispozitie niste informatii pe care niste casti normale, adica la un buget de 100 de euro le „scapa”.

Nu este cea mai ieftina pereche de casti de pe piata, dar nici nu este extrem de scump incat sa nu existe doritori. Anume, pe webshop-ul celor de la Astro, bundle-ul costa 279.90 Euro.

Dar in Romania le-am gasit la pretul de 1214.91 lei.

Un pret maricel pentru consumatorul roman, mai ales ca zicea Fulger cu scurt timp in urma ca exista oameni care isi aloca bugetul acela pentru placi video, nu periferice.

Insa daca treci peste inconvenientul pretului, bundle-ul oferit de catre Astro este unul foarte bun, foarte performant si cu o constructie ce pare destul de solida. Cu siguranta este cea mai buna experienta pe care am avut-o in jocuri de tip FPS, iar cand vine vorba de casti mi-au trecut ceva produse pe mana. Sau mai bine spus pe cap.

Similar Articles

3 thoughts on “Review: Astro A40 + MixAmp Pro TR

  1. Imi cer scuze. Nu am uramrit daca ai utilizat combinatia de H5/H7 tournament edition a celor de la Creative in combinatie cu placa de sunet externa. Daca nu, iti recomand cu drag sa le încerci. Macar de info. Succes

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.