Prima oara cand am vazut Asus ROG Delta RGB a fost online, pe Twitch. Era un event de Counter-Strike: Global Offensive si un jucator de la echipa finlandeza ENCE, ce este sponsorizata de Asus ROG, utiliza perechea de casti in cauza. Prima impresie a fost ca-s foarte flashy, dar doream sa le incerc.

Si vreo doua zile mai tarziu, nu stiu cu ce ocazie fie ma scoate Fulger la calugarul frumos (Handsome Monk) sa bem o cafea, fie l-am capiat eu sa mergem acolo. Singurul lucru cert era cafeaua. Si i-am zis de minunatiile respective si parca ar fi fost ceva din basm, urmatoarea replica a lui a fost „pai trebuie sa vina la review”. Nu stiu cum a fost din exterior, dar cred ca mi-ai sticlit putin ochii. Dar posibil sa fie si de la lipsa de somn, deci nu pot sa confirm teoria ca a fost de la veste sau nu.

Insa, cand am procesat ceva mai mult informatia, mi-a scazut usor din hype. De ce? Pentru ca de fel cand cladesc asteptari mari pentru ceva si ca de fiecare data ii gasesc minusuri, imi pierd entuziasmul pe viitor pentru alte produse. N-am avut mare experienta cu periferice Asus, decat cu cateva casti, tastaturi si mousi. Si mereu impresia mea era ceva de genul „da, sunt misto, dar parca puteau ceva mai mult”. Asta probabil si din vina brandului, unde indiferent de produs ti-ai seta asteptari uriase de la produse.

Asus ROG Delta review | WASD

 

Ce sunt Asus ROG Delta RGB

Asus ROG Delta RGB sunt o pereche de casti over de ear, ce se conecteaza prin portul USB type C, iar cablul masoara 150 cm. Acestea vin cu difuzoare de 50 mm, redau sunet 7.1 si sunt dotate cu microfon detasabil.

Pe langa cupele de piele ce sunt deja montate pe casti, in cutie se mai afla o pereche de cupe din material textil si adaptorul de la USB type C la USB 2.0 ce masoara 100 cm.

Cand vine vorba de utilizarea pe mai multe platforme, acestea sunt compatibile pe mobile, tablete, Play Station 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC si alte gadgeturi ce dispun de port USB 2.0 sau type C.

 

Galerie foto

 

Experienta in timpul utilizarii

Constructie si confort

Asus ROG Delta RGB stau foarte comod pe cap, avand o greutate balansata destul de bine. Nu sunt nici grele cat sa te apase pe cap, dar nici usoare cat sa-ti cada cand de exemplu tragi spatarul la scaun si te lasi pe spate, lucru patit des de mine cu alte casti.

Cu siguranta sunt cele mai frumoase casti ce mi-au trecut pe mana, asta in mare parte se datoreaza iluminarii RGB ce este absolut superba.

Pe casca stanga se gasesc butoanele  de volum, mute microfon si oprire/pornire iluminare. Am zis 3 functii dar sunt doar doua butoane? Pai este simplu, butonul de volum pe langa functia clasica, se poate apasa si astfel microfonul trece pe mute. Pentru a nu te lasa in aer si sa nu-ti dai seama ca ti-ai dat microfonul pe mute, Asus a implementat si un LED rosu pe microfon cand acesta este oprit.

 

Calitate audio

Pentru muzica de exemplu, castiile sunt putin sub ce sunt eu obisnuit. Claritatea este acolo, dar eu am fost educat de catre unchiul meu din Berceni, daca nu-ti danseaza organele de la bass, sistemul audio este slab. Bine, in cazul unor de perechi de casti, probabil creierul ar trebui sa aiba joc.

Dar sa evitam naravurile mele de neam prost si sa-mi reamintesc ca aceste casti sunt pentru gaming. Sunetul redat este foarte clar, iar facand mici tweak-uri in softul celor de la Asus poti anticipa cu usurinta pozitia din departare a adversarului online.

Microfonul se aude si el ok, problema lui este ca este prea sensibil si poate deveni enervant pentru cei ce se afla fie pe Discord cu utilizatorul perechii de casti. Insa, ca la orice problema moderna, exista si solutii, fie chiar din softul de voicechat, fie din Armoury sau Control panel.

Sa nu fiu inteles gresit, Asus ROG Delta RGB sunt bune si fara tweak-uri, insa eu sunt obsedat de multe ori in a obtine un rezultat cat mai bun.

E super tare chestia ca au mers pe USB type C, pentru ca sunt destui care ar utiliza aceste casti si pe telefon, mai ales ca microfonul este detasabil. Daca a vazut cineva zilele trecute un pierdut in spatiu cu niste casti RGB pe cap in zona Dristor, eu eram ala. Eram doar curios sa vad cat de bine se izoleaza sunetul din exterior. Si raspunsurile sunt: decent pentru izolare, iar pentru intrebarea daca s-a uitat cineva dubios la mine, raspunsul este da. Dar posibil sa nu fie din vina accesoriului.

 

Software

Pentru configurarea lor, se utilizeaza Armoury II. Pentru cine a mai avut produse de la Asus, in special placi de sunet, configurarea decurge cursiv. Mi-au trecut oarecum recent pe mana doua placi de sunet de la Asus, anume Strix Soar si Xonar U5, iar cum meniurile sunt in mare parte identice, am stiut din prima ce si unde sa modific sa-mi configurez perechea de casti dupa bunul plac.

In mare n-am urmarit sa obtin cea mai buna calitate audio in muzica, nici pe voice chat, ci m-a interesat sa obtin maximul in jocuri, anume in CS:GO. Si in mare, l-am cam obtinut.

Insa, pentru cine este la primul contact cu o pereche de casti Asus, s-ar putea sa-si prinda putin degetele prin Armoury II. Asta cel putin pana-si intra in mana.

 

Verdict

Mie mi-au placut destul de mult Asus ROG Delta RGB. Nu doar ca-s aratoase, ci au si o constructie buna si se aud bine spre foarte bine. In viziunea mea puncte contra nu prea au, ci doar puncte pro. Si probabil sunt cele mai bune casti wired de la Asus, in viziunea mea depasind vizibil ROG Strix Fusion 300, din mai multe puncte de vedere. Dar fiecare cu gusturile lui.

 

Daca ar trebui sa le compar cu niste casti deja existente pe piata, probabil ar fi niste Sennheiser Game Zero, doar ca cele de la Asus pot fi conectate pe USB si sunt mai aratoase.

Pretul poate fi considerat maricel, insa sa nu uitam ca vorbim totusi de niste casti de gaming ce bat spre gama premium. Daca la americani SRP-ul (suggested retail price) se invarte undeva pe la 180 de dolari, in momentul publicarii la PC Garage, acestea costau doar 589.99 lei.

Similar Articles

2 thoughts on “Review: Asus ROG Delta RGB

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.