Familia HyperX Cloud e indeajuns de numeroasa pentru a starni confuzie. Cloud Stinger Core Wireless nu sunt o exceptie, fiind nevoie de 4 termeni pentru a le defini.

Chiar si asa, singura diferenta intre perechea de fata si Cloud Stinger Core Wireless + 7.1 (urmatoarea iteratie dupa Cloud Stinger Wireless) e ultima parte. Anume, acestea albe nu au sunet surround virtual 7.1, pentru ca nu sunt compatibile cu soft-ul NGenuity. Ironic, avand in vedere ca sunt cel mai nou model Stinger.

HyperX Cloud Stinger Wireless review | WASD

Fiind o persoana necablata de fel, fiecare device wireless imi aduce un zambet pe buze. Mai ales ca acum nu mai putem vorbi de lag sesizabil si majoritatea produselor sunt plug & play.

Lipsa unui soft dedicat chiar m-a incantat, deoarece a usurat cu atat mai mult experienta. Dupa vreo saptamana de utilizare, am inteles ca intocmai pe asta mizeaza HyperX: simplitate. Mai putin la capitolul „nume”, unde nu se observa deloc.

 

Ce sunt HyperX Cloud Stinger Core Wireless?

O pereche de casti wireless de gaming de ~400 de lei (pentru buget). Sunt compatibile PC, PS4 si PS5, de aici se explica modelul alb cu negru si accentele albastre.

Ca si G733, Core Wireless au difuzoare din neodim de 40mm.

Conform producatorului, bateria tine 17 ore (testat pe volum 50%).  Ca majoritatea perifericelor wireless, Stinger Core nu prezinta nicio urma de RGB, ca sa economisesca curent.

Am reusit sa golesc bateria dupa o saptamana, cu 2h/zi de utilizare in medie. Problema e ca intre 99% si 15 % nu exista niciun pas intermediar si m-am trezit din senin cu BIP-uri de baterie consumata.

Tabel din manualul HyperX Cloud Stinger Core Wireless Gaming Headset + 7.1

Aidoma G733-urilor, toate functionalitatile multimedia se gasesc pe cupa stanga:

  • indicatorul LED pentru baterie
  • butonul de power on/off
  • rotita de volum
  • portul de incarcare USB-C

Rotita are pasi intermediari, insa exista o mica dezincronizare intre miscarea sa si volumul Windows-ului cand ii cresteam viteza.

Raza de actiune promisa este de 12 metri intre casti si dongle-ul USB-A cu 2.4 GHz. In camera mea de 17 m², au pierdut semnalul dupa ce am iesit pe scara si am mai cotrobait 2-3 metri.

 

Galerie Foto

 

Experienta in timpul utilizarii

De obicei, ma bucur cand vad port-uri USB-C, pentru ca sunt future proof si imi permit sa neglijez pozitia cablului. Stinge Core Wireless m-au pacalit: port-ul de incarcare este afundat putin, nu pozitionat pe suprafata. Cand am incercat sa bag un cablu de Samsung, m-am trezit ca nu se potriveste din cauza formei din jurul port-ului…

Nu pot exprima indeajuns cat de frustrant e, pentru ca submineaza complet bucuria de a avea USB-C. E prostesc sa fiu nevoit sa folosesc cablul din cutie (care e si foarte scurt), de parca perechea de casti ar avea o mufa proprietara. Si Razer mai face d-astea, dar cu Micro-USB. Ei macar vor sa-si laude cablurile Speedflex.

 

Constructie si confort

Stinger Core Wireless chiar fac parte din categoria „norisor” (Cloud), cantarind 244 g.

Carcasa e dintr-un plastic mat, mult mai flexibil decat pare. Cupele sunt umplute cu spuma/burete si captusite in tesatura, asemenea suportului de pe crestet. Castile se ajusteaza prin glisare a cadrului, iar cupele se rotesc si ele cam 45° spre interior.

Sunt foarte confortabile si usoare, abia se simt pe cap. Totusi, prefer un headband in pofida cadrului de plastic cu pernita de spuma. Acesta din urma retine oleaca caldura, iar eu, care sunt sensibil la ea, observ imediat dupa 2 ore de purtat.

Cand le dau jos pe gat, imi confera indeajuns de mult spatiu pentru rotirea gatului. Nu sunt cele mai permisive in acest sens, dar isi fac treaba.

 

Gaming

Chiar daca n-au ravnitele canale 7.1, in Wolfenstein: The New Order nu le-am dus deloc lipsa. Inginerii de sunet care au lucrat la joc au facut o treaba excelenta oricum, pentru ca simteam directia vuietelor de avion, vocile nazistilor prin pereti si, mai ales, maraitul infricosator al cainilor cyborg, Panzerhund.

Core Wireless mi-au oferit intocmai ce au intentionat MachineGames: teroare, ura, tristete, mahnire si cam toate sentimentele inerente razboiului.

Nu transform review-ul intr-un material despre Wolfenstein, dar mentionez ca eu am crezut serios ca Stinger Core Wireless au 7.1 integrat inainte sa fac cercetare de produs.

 

Calitate audio

Pentru un headset de buget, se aud extrem de bine. Instrumentele se disting si ies in evidenta, iar vocile sunt clare. Doar frecventele inalte le mai rateaza.

Daca difuzoarele de 40 mm erau mai bine izolate, adica cupele sa fi avut alt material care sa absoarba vibratii la fel mai greu decat buretele, erau ideale. Bine, poate perfectiunea calitatii audio a fost data la schimb pentru greutate si confort.

Per total,  ma declar uimit de sunet si le-as putea recomanda numai pentru acest aspect. Daca dongle-ul era tot USB-C ca sa mearga si la telefon, ca SteelSeries Arctis 1 Wireless, le puteam lua fara griji in metrou.

 

Microfon

Tot pe cupa stanga se gaseste microfonul unidirectional cu noise-cancelling. Cand este ridicat de la gura, trece pe mut. Cand este lasat in jos, ramane pornit. In timpul pivotarii, la mijloc se simte un click infundat, semnificand trecerea de pe un mod pe altul.

Mi se pare o functie extrem de utila. Cand ai treaba prin casa si profiti cat ai murit in joc, e mai usor sa ridici microfonul decat sa-ti amintesti de vreun buton dedicat.

Microfonul este atasat unui boom arm de 15 cm, care confera un plus de flexibilitate.

Calitatii ii dau calificativul „satisfacator”. Nu mi se pare ca vocea mea e infundata, doar putin distorsionata. Partea cu noise-cancelling-ul e doar logoree, insa. Pentru un microfon unidirectional, inregistreaza tot sunetul de fundal.

https://wasd.ro/wp-content/uploads/2021/03/HyperX-Cloud-Stinger-Core-Wirelss-Test-microfon.mp3?_=1

 

Verdict

HyperX Cloud Stinger Core Wireless nu fura ochii la balul de absolvire prin frumusete. Dar, nici nu e nevoie, pentru ca interiorul conteaza.

Adica se aud fenomenal de bine, pentru pretul cerut. Microfonul e cat se poate de decent, doar ca in teorie are noise-cancelling, iar in practica nu prea.

Sunt indeajuns de confortabile ca sa uiti ca le porti, iar greutatea joaca un rol important.

Imi amintesc cand era foarte la moda sa ai casti de gaming cu cat mai multe functii si cat mai solide. Stinger Core Wireless mi-au arata ca m-am maturizat, pentru ca am ajuns sa apreciez cu totul cat de usoare si portabile sunt (ca altfel de ce ar mai fi wireless?) si cat de simplu se utilizeaza.

Poate de la distanta nu pare un headset special, dar la o inspectie mai atenta, castile astea surprind.

Review overview
Summary Un headset care face putine, dar bine. Exceleaza prin raportul calitate-pret, iar cei care vor sa faca tranzitia de la Wired la Wireless le vor gasi adecvate pentru acest scop. Valoarea consta in utilitate, nu in infatisare.
4
Tagged

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.