In ultimii ani a explodat fenomenul asta de streaming, in special pe platforme precum Twitch sau Youtube, indiferent ca e vorba de jocuri sau social.

Chiar va spuneam in diverse articole ca si pe mine m-a chinut talentul, mai exact de prin 2014 incoace. Si ma mai apuca din cand in cand, dar dupa 2-3 zile de streamat ma dau iar batut.

Ideea e ca m-am prins de ce nu prind la public. Nu sunt suficient de bun la un joc anume cat sa vina lumea si sa saliveze la gameplay-ul meu.

Dar nici n-am carisma pe care o au unii streameri de sunt foarte slabi la jocuri, dar reusesc prin felul lor de a fi sa faca publicul sa nu plece de pe streamul lor.

Daca ma gandesc mai bine, in cazul in care ne-am afla intr-un MMORPG si stats-urile personale ar fi editabile sau vizibile in acel joc, carisma mea ar afisata cu rosu, puncte minus.

E ok, dupa cum am zis am acceptat acest lucru. Mai pornesc OBS-ul doar sa se mai uite cei ce n-au avut loc in party-ul nostru de Dota 2 sa nu se simta complet ignorati.

E misto faptul ca, usor usor, creste si la noi acest fenomen. Streamingul. O sa recunosc faptul ca sunt hater de multe ori foarte multi streameri romani nu-mi plac.

De multe ori sunt chiar cringe, forteaza un umor copilaresc, fac ca toate animalele si pac, si-au mai luat o donatie. Dar poate doar mi se pare mie. Sau poate strict asta este publicul tinta.

Ideea e ca pe Youtube nu-mi aduc aminte sa fi vazut un streamer roman care sa-mi placa. In schimb sunt cativa pe Twitch, cum ar fi Bobospider sau Sucre. Cel mai probabil mai sunt si altii, dar nu m-am lovit eu de ei.

Si ca tot a luat amploare fenomenul asta, producatorii de periferice de gaming intra si pe segmentul asta de produse. Ba Razer cu webcam-uri si microfoane, ba Logitech cumpara Blue ca sa acopere segmentul de microfoane, dar si-n situatia de fata HyperX are in portofoliu un microfon.

Si nu stiu exact la ce sa ma astept. Asta pentru ca, in mare HyperX are produse bune. Mai dau ei rateuri uneori, dar le numeri pe degete pe acestea.

Si spun ca nu stiu la ce sa ma astept pentru ca este vorba de un microfon pe USB. Asta inseamna ca da, ai scapat de niste costuri precum mixerul. Dar fiind pe USB, asta inseamna ca si customizarea microfonului este destul de limitata. Poate chiar prea limita in unele cazuri.

HyperX QuadCast review | WASD

Ce este HyperX QuadCast?

Microfonul QuadCast este unul de tip condenser, ce vine „by default” montat intr-un shockmount. Adica cum a fost montat pe stativul prezent din pachet, acesta elimina mare parte din vibratiile aflate pe suprafata de lucru. Dar nu s-au oprit aici cu chestiile faine. Sub grila metalica se afla un popup filter, dar au implementat in microfon si noise canceling.

Pe partea superioara se afla butonul de on/off a microfonului, ce trebuie doar atins usor. Dar mai in gluma sau mai in serios, cei ce sunt dependenti de pacanele ar putea avea un nou obiect antistres la indemana.

In partea de jos, chiar sub logo-ul HyperX, acesta are un potentiometru de gain. Iar in „spatele” microfonului se afla si alte lucruri.

Cum ar fi un port USB mini la care acesta este conectat la PC si un port jack 3.5 mm ce poate fi util pentru monitorizarea sunetului.

Dar deasupra acestor port-uri se mai gaseste ceva interesant. Un an 2-lea potentiometru, prin care se seteaza modul de captare a sunetului: cardioid, omnidirectional, bidirectional si stereo.

In pachet, producatorul pune la dispozitie un stativ, un adaptor pentru a atasa produsul la un brat de microfon, dar si un cablu USB de 3m.

Galerie foto

Expereinta in timpul utilizarii

Dupa cum am zis oleaca mai sus, am avut intentii candva sa ma fac „streamer”. Deci am tocat ceva periferice, atat cand vine vorba de webcam-uri, dar si cand vine vorba de microfoane. Dar voi vorbi doar de microfoane, evident.

Ei bine, in primul rand mi-am luat un stativ de birou tip brat paianjen. Ideea e ca nu stiu care-i denumirea oficiala, stiu doar ca are mai multe denumiri in popor.

Am inceput ca orice muritor cu un microfon chinezesc. A trecut ceva timp, incat nici nu-mi aduc aminte numele producatorului. Stiu doar ca pe Aliexpress il gasesti in vreo 100 de variante. Mereu e fix la fel, doar ca are alta denumire.

Evident, a fost dragoste la primul barait, stateam cu el lipit de mustata sa ma aud si eu ceva mai clar si tare. M-am bucurat tare cand am renuntat la el.

Apoi am trecut pe un Behringer C-1U, evident un upgrade binevenit. Dar usor usor, mi-au trecut pe birou pentru cateva luni si alte microfoane precum Seiren X, Seiren sau 252 Emita. Din pacate n-am reusit sa pun mana pe un microfon de la Blue, cel putin momentan.

Toate aveau hibele lor. Dar aveau si parti pro.

Insa voi ignora temporar celelalte microfoane, pentru ca trebuie sa revin la tovarasul QuadCast.

Pai de unde sa-ncep. Pai in primul rand, l-am folosit si pe stativul din fabrica, dar l-am pus si pe un brat de microfon ca sa-l tin si oleaca mai aproape de gura.

Dar motivul principal pentru care l-am pus si pe brat, este ca am vrut sa elimin pe cat de mult posibil vibratiile de pe suprafata de joc. Asta desi ma consider un tip calm, mai am momentele mele de tilt si mai intru in modul „Hulk smash” si incep sa mangai blatul biroului.

Ei bine, la microfoanele mai lowcost precum Behringer sau cel chinezesc trebuia sa ii dau un boost sa captez sunetul ceva mai tare. Dar la Seiren-uri trebuia sa umblu destul de serios la noise suppression, asta pentru ca de multe ori pe inregistrare se auzea si cainele de afara cum latra. In special pe Razer Seiren.

Vestea buna e ca, pe QuadCast mai mult sau mai putin a fost plug and play si customizare mai putin. Am facut-o din proprie initiativa, ca sa fiu baiat simtit. Asta pentru ca am prin casa un scaun care scartaie destul de serios.

Calitatea audio a microfonului QuadCast este remarcabila. Chiar daca este un microfon pe USB, ce se traduce in mod automat intr-o customizare destul de limitata, microfonul se comporta exemplar.

Iar ca moduri de captare, mi-am facut o oarecare parere de fiecare. Evident, cel mai bun pentru cine este dedicat acest microfon, adica streamer-ilor, este cardioid, ce capteaza sunetul doar din fata microfonului.

Dar asta nu inseamna ca este un microfon util doar pentru steameri. Sau ca ar fi bun doar pe modul cardioid.

Ei bine, modul bidirectional ar fi bun de exemplu pentru cei ce iau interviuri, pentru ca acesta capteaza sunetu fata-spate.

Modul stereo ia sunetul stanga-dreapta, util de exemplu intr-un call si la PC-ul respectiv se afla doua persoane care vor sa comunice cu ceilalti indivizi.

Iar omnidirectional suge sunetul din toate colturile incaperii, ce este util in diverse situatii precum call-uri in care in acea incapere se afla mai multe persoane, podcast-uri, dar si multe altele.

Butonul de on/off imi place teribil de mult. Doar un mic tap si l-am oprit sau pornit dupa bunul plac. Si este extrem de usor sa-mi dau seama in ce stadiu se afla microfonul, asta datorita iluminarii. Mai exact, cand acesta este pornit, iluminarea rosie este prezenta. Daca iluminarea este oprita, microfonul nu capteaza sunet.

Dar cum nu exista lucruri perfecte, nu putea chiar QuadCast sa faca exceptie de la aceasta regula, nu?

Ei bine, nu prea-mi place potentiometrul de gain, ce se afla sub microfon. In special cand microfonul se afla montat pe brat, mai mereu cand dau din maini la birou sau ma ridic sa plec, ating potentiometrul. Si evident, mereu ma apuca un mini atac de panica sa incerc sa-mi aduc aminte cum il aveam plasat cand consideram eu ca sunetul era perfect captat.

Verdict

Asa da. Bine, la cat de laudat este microfonul asta, chiar nu avea nevoie si de validarea mea.

Dar avand in vedere si pretul vs competitori, este categoric best buy.

Este trist faptul ca putin pe piata romaneasca, nu-l mai gasesti. Sau cel putin nu la magazine ce nu sunt listate decat pe marketplace-uri si au preturi de samsari. Din ce am observat, a cam disparut de pe piata cam cand a inceput nebunia COVID. Si nu sunt sigur daca este doar o coincidenta sau HyperX a lichidat stocuri ca, cel mai probabil sa scoata o versiune refresh.

Dar ar fi prea dubios, pentru ca microfonul a fost lansat abia in urma cu un an. Si a fost primit si bine. Deci, cel putin momentan, nu cred ca o sa vina un refresh.

Ideea este ca microfonul avea un pret recomandare de 140 USD. Si cam la pretul asta era listat si in magazinele importante din Romania.

Da, nu auzi pe oricine ca scoate random din buzunar suma asta sa-si cumpere microfon. Dar cuiva cui i-ar fi util asa ceva, QuadCast clar este o solutie ce trebuie luata serios in seama.

Asta daca din start ti-ai scos din cap ideea ca vei achizitiona si un mixer.

Daca pe din punct de vedere al calitatii audio m-a convins, mai ramane partea estetica, nu?

Ei bine, mi-e imi place contrastul asta negru-rosu. Poate ar fi dorit ca utilizatorul sa faca wombo combo cu ceva de genul Pulsefire Dart sau FPS Alloy Pro.

Oricum, arata bine. Ca nu este RGB, nu ma deranjeaza. La fel si intensitatea luminii, nu ma distrage cand ma joc noaptea cu luminile stinse. Este calibrat perfect as putea spune.

Review overview
Summary Nu stiam ca am o voce atat de enervanta pana nu m-am auzit pe inregistrarea facuta cu QuadCast.
5
Tagged

Similar Articles

One thought on “Review: HyperX QuadCast

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.