In ultima perioada, Logitech pareau a fi cei mai activi pe segmentul lor de activitate. Este drept, toate au fost refresh-uri. Poate-mi scapa mie, dar ultimul produs nou a fost tocmai anul trecut, anume G Pro Wireless.

Si uite ca a venit si o lansare. Ce? Design-ul este imprumutat de la Takstar Pro 80/82? Da, stiu ca v-ati fi asteptat sa fi zis ca au este design-ul lui HyperX Cloud. Ei bine, da si nu. Pentru ca si la randul lor, HyperX Cloud sunt in teorie niste Takstar Pro 80 ce au suferit niste modificari.

Dar si Takstar au copiat design-ul de la Beyerdynamic DT770 Pro 80. Da stiu, pare o telenovela intreaga, iar subiecte par desprinse din Tanar si nelinistit sau ca sa fie ceva latin, sa zicem Salomé. Si putem sa bagam aici si un insert cu un quote foarte vechi si celebru, anume „imitation is the sincerest form of flattery”.

Dar chestia asta, cu imprumutatul design-ului n-ar trebui sa atraga mare hate sau puncte contra cand va decideti sa achizitionati un anumit produs. Este un lucru destul de comun, mai ales in acest domeniu. Logitech n-au fost nici primii ce au facut lucrul asta. Nici nu o sa fie ultimii.

Daca ne uitam la unele dintre cele mai de succes mousi de FPS-uri, Razer DeathAdder si Zowie EC, sunt la randul lor „inspirate” de pe Microsoft Intelli 3.0, dar lucrul acesta n-a stompat succesul celor doi mousi. Si mai sunt foarte multe exemple de la alti producatori.

Ok, acum ca am eliminat din discutie subiectul asta, ma pot axa strict pe Logitech G Pro X, casti ce le-am folosit in ultimele 2-3 saptamani.

Logitech G Pro X review | WASD

 

Ce sunt Logitech G PRO X?

Ultima pereche de casti lansate de catre Logitech vine cu difuzoare Pro-G de 50 mm, microfon detasabil si sunt capabile sa redea sunet 7.1 prin placa pe USB aflata in pachet. Ca si-n cazul lui Cloud, microfonul este detasabil, astfel perechea se poate folosi si pe strada.

In pachet se gaseste, evident, perechea de casti, placa de sunet USB, cupe de schimb textile, un cablu pentru PC de 200 cm, in cablu cu handfree pentru a fi utilizate alaturi de un gadget mobil, de exemplu telefonul. Si piesa de rezistenta: splitter jack 3.5 mm. M-am plans de faptul ca G635 nu aveau asa ceva in pachet si forta utilizatorul sa le utilzeze pe USB. Da, renuntand la USB ramai fara suportul DTS Headphone:X 2.0, insa exista useri ce au placi de sunet potente si prefera sa le utilizeze pe jack 3.5 mm.

In teorie, aceste casti ies in evidenta prin filtrele software Blue VO!CE, lucru ce permite mai mult sau mai putin ca microfonul ce se gaseste pe modelul Pro sa fie configurat si sa performeze oarecum apropriat de un microfon de streaming. Sau cel putin cu asta se lauda cei de la Blue si Logitech.

 

 

Galerie foto

 

Experienta in timpul utilizarii

Constructie si confort

Pana-n momentul de fata, cei de la Logitech erau oarecum recunoscuti in piata ca au casti rigide. Insa lucrul asta se schimba cu venirea seriei Pro, acestea fiind extrem de flexibile. Si chiar daca-s foarte flexibile, sunt destul de rezistente.

Confortul este si el unde trebuie. Nu le simti ca o menghina pe cap si greutatea lor fiind acceptabila.

Izolarea este destul de ok, plimbandu-ma cu ele prin casa fiind conectat la telefon, am reusit sa-mi ignor cu brio vecinul care sparge de zor pereti si da gauri de dimineata pana seara. Si companionul meu paros s-a simtit ignorat, pentru ca nu-i mai auzeam alintaturile inutile de pisica rasfatata. Ba chiar am iesit pe strada cu ele in ziua lansarii si m-am plimbat atat cu metroul, cat si pe strada. N-am auzit ce vorbeau ceilalti calatori, iar sunetul metroului se auzea foarte putin. Cu ocazia asta am testat si microfonul handsfree, ce se gaseste pe cablul inline. Pentru utilitatea pentru care a fost conceput, se aude foarte bine.

 

Calitate audio

Logitech G Pro X se aud excelent in jocuri. Le-am utilizat fie jucandu-ma PUBG, fie Counter-Strike Global Offensive, iar perechea de casti s-a dovedit a fi o unealta foarte utila.

Si-n muzica stau mai mult decat bine. Calitatea sunetului este foarte buna, bass-ul este pe placul meu, anume este destul de proeminent.

Microfonul se aude si el foarte bine. Filtrele software facute in parteneriat cu Blue sunt destul de faine, se observa diferenta de exemplu intre microfonul de la Logitech G635 si cel prezent pe Pro X. Evident, castig de cauza are perechea cea din urma.

 

Software

Da da, iar G Hub. Dar parca de vreo doua update-uri incoa, G Hub nu este atat de rau. Ma rog, mai au niste hibe, dar parca se indreapta situatia.

In software eram curios mai mult sa ma joc la filtrele microfonului. Nu de alta, dar streamerii de succes din strainitate se declarau „socati” de faptul ca microfonul de pe casti poate sa redea calitatea si efectele unui microfon profesionist ce costa cat vreo 5 perechi de Pro X.

A fost doar marketing? Dupa ce m-am jucat putin prin software, pot sa zic ca au avut dreptate. Cel putin partial. Categoric calitatea microfonului este superioara fata de orice pereche de casti pe care le-am testat. Si depasteste si microfoane de „broadcasteri” pe USB, cum ar fi Behringer C1-U, Trust GXT 252 Emita sau microfonul ala chinezesc de parca ar face parte din starterpack-ul oricarui streamer roman wannabe.

Dar este destul de evident, ca de exemplu nu se poate compara cu un microfon mai performant. Era clar lucrul asta, altfel microfoanele Blue deveneau inutile. Toti streamerii si-ar fi luat Pro X si ar fi acoperit 2 necesatitati dintr-o achizitie.

 

Verdict

Ca sa fiu scurt si la obiect, Logitech G Pro X mi-au placut foarte mult. Sunt casti polivalente ca si Cloud, anume sunt bune si pentru muzica, dar si pentru jocuri. Dar sunt clar mai bune decat Cloud 2 si ceva peste Cloud Alpha.
Nici vizual nu arata rau. Chiar daca modificarile ce le puteau aduce design-ului erau limitate, imi place destul de mult firul extern. Nu stiu ce senzatie ii da fiecaruia, insa mie mi-a indus o stare de nostalgie si mi-a adus aminte de telefonul fix al bunicii.

Mi-au placut atat in jocuri, cat si-n muzica. Iar in materie de muzica, ma cuceresc putine casti, pentru ca mie imi place sa ascult cu bass. Iar  bass-ul nu lipseste de pe aceste casti.

Pretul de vanzare recomandat pentru Logitech G Pro X este de 569 lei si este unul destul de bun. Daca analizam putin situatia, mai mult sau mai putin costa cat HyperX Cloud. Diferenta o face ca cei de la HyperX au campanii dese si agresive de repozitionare preturi, astfel ciupind si o cota maricica din piata. Cred ca de minim trei ori am vazut in 2019 Cloud Alpha la 280 lei. Si acelasi lucru se intampla si cu modelul Pro de la Logitech. A inceput sa apara la oferte.

Dar acum depinde si de contextul in care se afla potentialul client. Daca doreste sa foloseasca perechea de casti doar acasa, unde ai o placa de sunet foarte buna si nu este interesat de feature-urile Blue Vo!ce, atunci poate opta pentru versiunea Pro, ce vine fara placa de sunet si are pretul de vanzare de 459 lei.

Insa daca le foloseste intr-o sala de net sau unde exista o placa de sunet slaba, s-ar putea sa-ti bati joc de casti, ca si-n cazul lui Cloud Alpha. Asa ca placa de sunet din pachetul Pro X devine o necesitate, nu doar ceva auxiliar.

Similar Articles