Here kitty kitty. Cand am vazut prezentarea acestor casti in urma cu cateva luni, am zis ca vreau neaparat sa le testez si eu. Dar acum nu stiu daca acest lucru se datoreaza pentru ca mie imi plac perifericele roz sau datorita domnisoarei ce apare in clip.

Si da, chiar imi plac perifericele roz. In general nu-mi place culoarea roz, cred ca am avut un singur tricou de aceasta culoare in sifonier vreodata si ala din greseala.

Insa parca se vede altfel aceasta culoare cand este pe un mouse, tastatura sau casca. Ii da poate un vibe friendly si mie cel putin imi da o stare buna, mai exact ma scoate din starea aia a mea standard: de a fi posac.

Si Razer Kraken Kitty nu este prima pereche de casti roz pe care am incercat-o. Chiar am detinut casti SteelSeries Siberia roz pe care le-am folosit o buna perioada de timp. Ba chiar ma mai duceam prin sali de net cu ele. Si da, oamenii se uitau nitel dubios, dar nu-mi pasa.

Nici in momentul de fata nu-mi pasa, doar ca acum nu ies din casa ca sa vada cineva ce casti folosesc. Ies doar sa-mi platesc diverse facturi sau cand ma scoate cineva cu japca din caverna RGB.

Si acum avem pe masa una bucata Razer Kraken Kitty Edition Quartz, adica pink sau roz, cum sunteti mai comozi sa-i spuneti.

Initial acum ceva timp cei de la Razer au scos la vanzare urechiuse pentru Kraken ce erau vandute separat. Doar ca poate le-a suras ideea ca pot implementa asta direct pe casti si mai pot adauga si doua LED-uri RGB pentru un design si mai fain.

Dar sa vedem ce le-a iesit.

Razer Kraken Kitty RGB Quartz review | WASD.ro

 

Ce sunt sunt Razer Kraken Kitty Edition?

Razer Kraken Kitty sunt o pereche de casti de gaming over ear cu difuzoare de 50 mm si sunt capabile sa redea sunet 7.1.

Aceste au impedanta de 32 ohm si pot atinge frecvente de raspuns intre 20 Hz si 20 kHz.

Conectarea se face prin portul USB al unui cablu de ce masoara 200 cm, acestea vin cu super dotarea de iluminare RGB. Pe langa clasicele cupe iluminate, acestea au in plus si urechiusele ce se pot configura dupa bunul plac in software-ul Razer Synapse.

Ca si-n cazul editiilor precedente de Razer Kraken, acestea au microfon retractabil, iar pe acesta se afla un buton pentru functia de mute microphone.

Pot fi folosite la PC, Nintendo Switch dar cu ajutorul unui adaptor Type-C in USB am reusit sa le utilizez si la telefonul mobil. Cel mai probabil pot fi folosite si pe console precum Xbox One sau PlayStation 4.

Razer Kraken Kitty RGB Quartz review | WASD.ro

 

Galerie foto

 

Experienta in timpul utilizarii

Ca orice pereche de casti ce-mi calca pragul, le stresez timp de cateva zile sau saptamani in diverse situatii zilnice. Acestea in general sunt fie discord, muzica/seriale sau gaming.

Iar cand zic de gaming, ma refer evident la Dota, PUBG si regele esportului cand vine vorba de FPS-uri, Counter-Strike.

 

Constructie si confort

Radem de Razer ca sunt Apple-ul perifericelor de gaming, ca se axeaza foarte mult pe design si pe inovatie mai putin. Insa nu de multe ori m-a dezamagit calitatea constructiei la produsele Razer.

Sau cel putin nu am patit sa fiu dezamagit cand vine vorba de produsele ce au un pret de vanzare de peste 100 de euro. Imi aduc aminte si acum de faptul ca prima mea tastatura mecanica serioasa a fost un Blackwidow in care am varsat diverse licori, iar dupa ce am lasat-o o zi la uscat rasturnata, a functionat fara probleme. Bine, se mai lipeau niste taste sau unele switch-uri rameau intepenite, dar le curatam si problema disparea.

Ei bine, Razer Kraken Kitty par si ele solide, dar si flexibile in acelasi timp. Urechiusele pe cat de micute par, pe atat de rezistente sunt.

Izolarea fonica este una buna, testandu-le atat pe strada cat si in jocuri.

In jocuri, am fost in weekend la un eveniment unde ne-am jucat diverse jocuri precum MK11, NFS Heat, FIFA si altele. Iar in pauzele dintre jocuri ma logam pe un PC unde ma jucam si nitel CS:GO. Fiind galagie destul de mare pe fundal precum muzica, diverse dialoguri sau jucatori tipand, am auzit aceste sunete putin spre deloc cand ma jucam deathmatch.

Iar pe strada e alta poveste. Ca sa va dau un context, stau intr-un cartier in sectorul 3 unde se construieste de dimineata pana seara. Asta inseamna ca sunt multi muncitori prin zona. Va imaginati ce reactii au avut doreii cand au vazut unu barbos calare pe trotineta electrica si o pereche de casti roz cu urechiuse pe cap. Sau mai bine zis, cum arata ursul in situatia de fata. Adica eu.

Dar in fine, cu perechea de casti pe cap, cu muzica pornita la ~60-70% incepusem sa ignor tot ce se intampla pe langa mine. Poate ignoram prea mult pentru binele meu, mai ales ca prin zona exista strazi cu sens unic si masinile tot o iau pe contrasens pe acolo.

Razer Kraken Kitty RGB Quartz review | WASD.ro

 

Si mecanismul de ajustare este fain, insa este incredibil de absurd ca la pretul asta iei niste casti la care cupa nu se roteste.

Insa nu-mi place tija. Sau mai exact cum sunt invelite. Am vazut multe Kraken-uri pe net ca dupa cateva luni de utilizare se scorojea tija incredibil de rau, de parca utilizatorul ar fi luat acea pereche de casti din tomberonul de gunoi.

Razer Kraken Kitty RGB Quartz review | WASD.ro

 

Calitate audio

Initial Kraken au fost gama medie de produse audio oferite de catre Razer. Nu au fost slabe, dar nici extraordinar de rasarite.

Insa cu timpul au aparut diverse variatii ale acestor casti, venind cu diferite conectari la device-uri sau chiar accesorii pe langa. Sau daca preferati, Kraken sunt Deathadder-ul lui Razer cand vine vorba de casti. Anume, un produs logeviv care a fost primit multe „refresh-uri” de-a lungul timpului.

Cu mici tweak-uri in Synapse, Razer Kraken Kitty sunt niste casti excelente pentru multimedia, in special pentru muzica.

Insa sunt totusi niste casti de gaming, deci in jocuri conteaza cel mai mult. M-am inteles bine cu ele in CS:GO, redand precis pozitia adversarului in majoritatea cazurilor, insa le-am descoperit si limitarile.

Contextul a fost in felul urmator: am organizat la mine un mic lan party. Intre prieteni ii zicem white night, in care ne jucam ca niste obsedati CS:GO sau Dota toata noaptea. Au fost 2 jucatori de CS la mine, unul din ei folosea Corsair HS70 iar celalalt folosea perechea mea de casti Logitech G Pro X. Era o faza in care am ramas 1v2, eu ascuns oarecum de adversari insa era galagie pe harta, gloante trase, bombe aruncate, smoke-uri calare peste mine.

Am eliminat un adversar, dar pe al 2-lea nu am reusit sa-l aud, chiar daca era oarecum deasupra mea. Insa ceilalti l-au auzit pe acel adversar, ba chiar au inceput sa tipe la mine sa-mi zica pozitia acestuia.

Si nu, nu a fost eroare umana. Pentru ca nu eram obosit, eram dozat cu un energizant, in plus eram si concentrat la joc.

 

Software

Pentru diverse customizari de sunet sau iluminare, se utilizeaza software-ul Razer Synapse 3. Cu aplicatia asta ma intelegeam bine pana de curand.

De ceva timp vad ca-mi „taie” toate USB-urile cand ii vine lui sa faca un update random, lucru ce este incredibil de enervant. Si prima oara credeam ca e placa mea de baza cu capu’, insa am avut diverse periferice Razer conectate la alte PC-uri si simptomele erau identice.

Deci Razer, FIX IT!

Si dupa ce am configurat iluminarea in Chroma Studio dupa cum mi-a placut, am sesizat ca le mai pocneste fie lenea, fie prostia din cand in cand.

Anume fie isi uita customizarile de iluminare setate, fie daca ii schimb port-ul USB se comporta ca si cum ar fi un PC nou si afiseaza ilumarea standard de culoare gri. Insa lucrul asta se „repara” relativ usor, prin redeschiderea aplicatiei Synapse sau Chroma Studio.

 

Verdict

Razer Kraken Kitty Edition sunt niste casti fashion. Arata foarte fain, este adevarat.

Insa pretul este mare pentru ce calitatea audio oferita. Sa nu ma intelegeti gresit, Razer Kraken Kitty sunt niste casti ok pentru gaming. Dar in bugetul asta se gasesc casti cu o calitate audio superioara.

Dar sunt destul de cretin incat mi-as cumpara aceasta pereche de casti la o promotie sau daca as avea un cashflow pozitiv intr-o perioada anume. De ce? Pentru ca arata cool. Iar la cat m-am jucat eu in ultima perioada, mai ales CS:GO tryhard, ca folosesc Kraken sau nu tot aia e.

Razer Kraken Kitty RGB Quartz review | WASD.ro

Razer Kraken Kitty Quartz are un pret recomandat de vanzare de 150 euro si cel mai probabil la noi o sa coste in jurul sumei de 800 lei. La noi se gaseste momentan varianta black, la pretul de 827.98 lei.

Si da, in banii astia gasesti cu putin noroc niste casti de gaming wireless ceva mai premium precum ar fi HyperX Cloud Flight sau Logitech G935. Sau de ce nu, mai adaugi putin si iei ceva de la Astro sau Sennheiser cu fir.

Similar Articles

One thought on “Review: Razer Kraken Kitty Edition

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.