M-am laudat in articolul lui ROG Strix Impact II ca vreau sa raschetez toate produsele nescrise din casa. Nu sa le arunc, ci sa scriu materialele.

Saracele, de cat timp stau si astepta sa fie bagate in seama, daca ar avea gura ar spune cat de ignorate au fost in perioada asta.

Dar gata, m-am pus cu burta pe ele. Si asa, am luat Theta Electret. Niste casti ce se vor a fi high end pe gama de gaming, nu? Mai ales cand vezi un pret de ~1300 lei.

Oh boy, am deja emotii. Asta pentru ca am tot testat casti de gaming high end, modele precum Astro A40 + MixAMP sau HyperX Cloud Orbit S. Si ambele sunt niste casti geniale, in special pentru gaming.

Insa chiar daca au un pricetag atat de mare, aveau si hibe. Si mi-e teama ca si Theta Electret o sa fie fix in situatia asta. Dar o sa vad ce si cum. Sau mai bine spus, o sa aud ce si cum.

Asus ROG Theta Electret review | WASD

 

Ce sunt sunt ROG Theta Electret

Theta Electret sunt o pereche de casti analogice din portofoliul celor de la ROG, adica in mare parte divizia de gaming a celor de la Asus.

Acestea sunt de tip overhead si vin dotate cu difuzoare de 45 mm ce au o impedanta de 32 Ohm si au o frecventa de raspuns intre 20 Hz si 40 KHz.

Fiind analogice, acestea sunt compatibile cu orice device ce dispune de port audio de 3.5 mm. Asta insemnad ca pot fi utilizate la PC, gadgeturi mobile precum telefoane sau tablete, dar si console precum Xbox One, PlayStation 4 si altele.

Cablul de la casti are 1.2 m ce se termina cu un jack de 3.5 mm cu 4 pini, insa acesta poate fi prelungit cu splitter-ul ce se afla in pachet la care se mai adauga inca 1.5 m de cablu.

Casca Theta Electret este invelita in cupe de piele, insa utilizatorul are posibilitatea sa le inlocuiasca cu unele textile ce se gasesc in cutia cu care este livrata perechea de casti.

 

 

Galerie foto

 

Experienta in timpul utilizarii

Cand vine vorba de mousi sau tastaturi mai fac unele concesii, dar la casti nu prea o fac. Cel putin nu in ultima perioada.

Adica ma pot juca linistit cu un mouse de 150-200 de lei, pot utiliza fara probleme o tastatura mecanica de 300 lei. Dar efectiv nu pot sa mai folosesc casti low budget.

Nu sunt eu un audiofil, dar auzi altfel viata utilizand casti precum Sennheiser Game Zero, Astro A40 sau HyperX Cloud Orbit S. Parca auzi detalii ce-ti scapau inainte intr-o melodie ce o asculti de peste 5 ani. Ca sa nu pomenesc de precizia din jocuri.

Ei bine, cel putin in teorie, ROG Theta Electret intra fix in categoria asta de produse. Deci nu trebuie sa ma faca sa duc lipsa unei perechi enumerate ceva mai sus.

Pentru test le-am utilizat in sesiuni de Dota2, CS:GO si Valorant. Ultimele doua jocuri sunt perfecte ca sa-mi dau seama de precizia lui ROG Theta Electret.

In situatii non gaming le-am utilizat in cateva call-uri online discord/zoom, dar si in sesiuni intensive de muzica.

Constructie si confort

Cand am scot prima oara ROG Theta Electret din cutie primul gand a fost „Jesus, sunt imense, sigur au ….”. Am lasat puncte puncte, pentru ca acel prim gand vreau sa-l expun mai mult la subcapitolul calitate audio.

Da, sunt niste casti imense si parca ai zice ca-ti va turti capul. Ei bine, nu a fost asa. Ba chiar stau destul de comod pe cap.

Izolarea fonica exterioara este aproape perfecta. Posibil cea mai buna pe o pereche de casti de gaming de care m-am lovit pana acum.

Insa exista si o parte contra, cel putin din partea mea, cand vine vorba de constructie. Avand fire pe ambele cupe care se intalnesc si unesc dupa vreo 20 cm am impresia ca am pe cap o palarie de care nu pot scapa.

Si ca sa raman tot la capitolul asta, mi se par ca ar fi mai mult o pereche de casti care ar trebui sa ramana doar in casa. Asta pentru ca, cablurile ce intra in cupe nu-s detasabile. Iar daca un jucator ce frecventeaza sali de net sau evenimente ar trebui sa care mereu in ghiozdan astfel de casti, s-ar putea sa i se acreasca si sa-si caute alte casti.

Ma socheaza putin ca la pretul acesta nu vin cu DAC. Adica esti obligat sa mai investesti si intr-o placa de sunet decent spre buna, asta daca nu o ai deja in PC.

Asta ca vin fara iluminare RGB pe mine nu ma deranjeaza. Bine, ar fi fost imposibil, pentru ca sunt analog. Dar daca sa zicem ca ar fi fost pe USB, lipsa RGB-ului chiar mi se pare un punct pro.

Iluminarea RGB pe periferice mi se pare total inutila, mai ales pe casti si in unele cazuri si pe mousi. Singurul produs pe care iluminarea chiar e utila este tastatura.

Cupele se pliaza la aproape 90 de grade, insa ma surprinde putin de faptul ca nu se pliaza si pe plan vertical.

Ma surprinde putin si lipsa butoanelor in totalitate. Da, nu ai rotita de volum. Singurul buton este pe casca stanga, de mute/unmute microphone.

Calitate audio

Spuneam mai sus de prima mea impresie legata de casti. Cand le-am vazut imense, m-am entuziasmat teribil. Asta pentru ca ma asteptam sa-mi darame creierii cand voi porni o melodie cu bass.

Ei bine, din pacate bassul lipseste. Da, am fost la fel de dezamagit ca atunci cand am pus prima oara pe cap Sennheiser Game Zero. Dar lipsa bass-ului nu este neaparat rau, ca in teorie se compenseaza prin precizia sunetului in sesiuni de gaming, in special in jocurile de tip FPS.

Si da, in cazul de fata teoria este fix si realitatea. ROG Theta Electret sunt extrem de precise in jocuri precum CS:GO sau Valorant, unde sunetul este extrem de important.

Bine, acum sincer fiind, era oarecum de asteptat lipsa bass-ului. Asta pentru ca, sunt casti de gaming. Sunt rare de fel castiile cu adevarat bune in gaming, dar sa fie bune in multimedia. Un exemplu ar fi Orbit S, au un bass si o precizie in sunet bun, dar clacheaza la alte lucruri.

Dar m-am mai lovit de casti Asus. Si in mare parte, bass-ul lipsea. Asta pentru ca, au linie dedicata de gaming. Nu vor sa multumeasca utilizatorii multimedia, ci strict pe cei de gaming.

Microfonul este unul bun. Ia putin sunet de fundal, insa cu mici tweak-uri din cp-ul placii de sunet se pot elimina si aceste interferente.

Verdict

Ce pot sa zic. In mare sunt niste casti bune de gaming. Dar ca sa fie asa, iti trebuie si o placa de sunet buna.

Bine, acum nu prea vad pe cineva dand 1299.99 lei pe o pereche de casti si sa le foloseasca pe o placa de sunet onboard mediocra. Ar fi masacru. Si da, atat este pretul de vanzare la PC Garage in momentul in care am publicat review-ul.

Dar sunt bune strict de gaming si chat. Pentru muzica, m-as reorienta catre alte casti.

Te scarpini destul de serios in buzunar pentru a procura ROG Theta Electret. Sunt multi utilizatori care atat aloca pentru combo CPU+MB sau GPU.

Dar era clar ca nu-s niste casti pentru oricine. Daca te joci toata ziua FPS-uri si bugetul nu reprezinta o problema, Theta Electret reprezinta o varianta demna de luat in calcul.

Similar Articles

One thought on “Review: ROG Theta Electret

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.