Corsair K55 RGB este o tastatura de buget ce se adreseaza celor ce au alte prioritati si nu sunt dispusi sa investeasca sume mari in gaming. Toata lumea stie ca tastatura e importanta in gaming si acesta este si motivul pentur care Corsair si-au varat coada in segmentul entry level.Bine, entry level nu este la fel pentru toata lumea. Daca pentru mine orice tastatura sub 500 Lei este ieftina, pentru majoritatea gamerilor din Romania, orice tastatura peste 100 Lei este scumpa.

Nu este vorba de statut sau de puterea de cumparare ci de experientele pe care le-am avut. De-a lungul vietii mele de gamer am folosit si tastaturi ieftine, dar si tastaturi scumpe.

Si imi e greu sa ma mai intorc la o tastatura ieftine cu care nici nu apuc sa ma obisnuisc calumea ca fie i se sterg marcajele de pe taste, fie se defecteaza.

Corsair K55 troneaza undeva la mijloc. E suficient de ieftina incat sa fie ignorata de cei ce sunt dispusi sa chletuiasca o suma frumusica pentru o tastatura, dar a dracu de scumpa pentru o tastatura cu membrana incat sa fie ignorata de majoritatea gamerilor ce nu dispun de fonduri mari.

 

Layout si caracteristici

Inainte de a vorbi despre lucrurile pe care stie sa le faca tastatura K55 cred ca este foarte important sa stiti si ce nu stie sa faca. Well, e driverless. Asta inseamna ca nu stie sa faca prea multe.

Totusi, in ciuda acestui fapt, tastatura permite inregistrarea de macro-uri folosind tastele dedicate.

Layout-ul este clasic cu taste pentru macro-uri pe partea stanga.

Corsair K55 RGB

De asemenea, si iluminarea poate fi modificata intr-un mod destul de primitiv. Adica se pot modifica 3 zone de iluminare de pe ea folosind FN + 1, 2 sau 3.

Tastele multimedia au rolurile bine stabilite si functiile lor nu pot fi modificate de niciun fel.

Din fericire exista si o tasta dedicata pentru blocarea tastei Windows, astfel incat sa nu o apesi din greseala.

In ceea ce priveste iluminarea, aceasta este basic. Nu are nimic special si lumina iese pe langa taste pentur ca asa a fost conceputa. Plansa de sub keycaps este alba transparent si acesta este motivul. Oricum, culorile sunt destul de difuze incat sa nu deranjeze foarte tare.

Literele nu sunt foarte luminate, dar sunt suficient de vizibile.

Si, bineinteles, cablul nu este matisat. Vorba aceea, e o tastatura care se vrea de buget.

Desi 2016, caci atunci a fost lansata K55, a fost anul tastaturilor memcanice. Adica cu membrana, dar cu Cherry MX keycaps, Corsair K55 nu se incadreaza in aceasta categorie.

Keycap-urile folosite de catre Corsair au un sistem de retentie proprietar si nu se potrivesc altfel de keycaps. Bine, poate prin noroc o avea si alt producator aceleasi dimensiuni. Dar sincer sa fiu, cui ii pasa?! Adica daca erau keycaps compatibile cu Cherry MX era mare chestie, dar asa?!

E o chestie car eimi place foarte mult la aceasta tastatura si anume palm rest-ul. Textura lui fina data de materialul cauciucat il fac sa para foarte misto.

Bineinteles, este detasabils i in cazul in care esti obisnuit fara el, poti sa uiti de existenta lui lasandu-l in cutie.

 

Galerie foto

 

Experienta in timpul utilizarii

Primul lucru pe care l-am facut dupa instalarea tastaturii pe birou a fost sa lansez proaspat instalatul Corsair Utility Engine pe care il aveam instalat pentru ca testasem recent Corsair Harpoon. Noua varianta de software m-a entuziasmat foarte mult pentru ca este foarte bine realizat si eram curios ce pot face cu aceasta tastatura si daca voi putea realiza macro-uri in care sa inserez coordonatele cursorului.

Ei bine, totul s-a naruit cand am observat ca nu o vede. M-am gandit ca e prea vechi software-ul si asa ca am mers pe pagina de download-uri Corsair. Ce sa vezi?! Niciun download pentru K55.

E o tastatura driverless. Pfff. Taman acum dau de una driverless. Da, stiu ca am zis ca sunt misto chestiile care nu necesita driveri si aplicatii, dar ffs varianta noua de CUE e foarte misto.

Am scris un pic folosind K55 si pot sa spun ca e la fel ca orice tastatura cu membrana mai de doamne ajuta. Nu e la fel de oribila ca orice porcarie noname, dar nici nu va ganditi ca e undeva aproape de vreo tastatura mecanica cu switch-uri normale, nu ma refer la petardele la 200 Lei care folosesc switch-uri Kailh.

Asadar, e o tastatura ok. Sunetul pe care il produce e mai silentios decat cel al lui G213. Aveti mai jos un clip comparativ.

 

Concluzii

Daca traiesti cu impresia ca te va da pe spate tastatura asta fata de una cu membrana la 200 Lei te inseli amarnic. E o diferenta atat de mic intre tastaturile cu membrana incat trebuie sa iti fileze o lampa sa arunci o suma mare pe o astfel de tastatura.

Sincer sa fiu, K55 si-ar fi justificat pretul de 350 Lei daca exista si software-ul lor destept. Altfel, ti-o recomand doar daca esti fan Corsair si nu ai bani de un Strafe. Desi a strange bani pana la un Strafe cu MX Silent ar fi cea mai desteapta miscare pe care ai face-o.

Chiar daca sunt de parere ca e scumpa ast anu inseamna ca nu are si ea calitatile ei. Materialele din care este construita sunt foarte misto si la fel si aspectul ei. Nu e kitschoasa ca majoritatea tastaturilor de „gaming” si e posibil ca publicul pentru ea sa fie cei ce se joaca ocazional.

  • Poti cumpara Corsair K55 de la PC Garage la pretul de 355 Lei.
Review overview
Summary Corsair au scos o tastatura foarte misto dar exagerat de scumpa. Software-ul ar fi putut sa mai justifice din pretul ridicat al lui K55
3
Tagged

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.