Corsair au devenit incet-incet numele de top in materie de tastaturi si ca sa faca asta au urmat o simpla reteta: produse de calitate. Si nu numai ca eu am fost mereu mutlumit de tastaturile lor, dar n-am auzit pe nimeni sa se planga de ele.

Bine, singurele comentarii pe care le-am vazut au fost vis-a-vis de aspect.

Si adevarul este ca gusturile nu se discuta. Fie iti place ceva, fie nu. Si cu greu iti poti schimba fixatiile.

Eu de exemplu nu puteam suferi aluminiul. Insa, tastatura asta m-a facut sa il indragesc. A fost unul dintre putinele produse care nu mi-au zbarlit pielea pe spate la atingere. Da, exact acest efect avea asupra mea aluminiul periat. Parca eram alergic la el.

Si bine, poate ca inca sunt. Dar Corsair K70 MK.2 SE nu imi provoaca astfel de reactii. Ciudat.

Corsair K70 MK.2 SE mechanical keyboard review | WASD
Switch-uri Cherry MX Speed

 

Ce este Corsair K70 MK.2 SE?

In stilul propriu, Corsair scot pe piata acelasi model cu mai mutle layout-uri. Si  este normal sa faca asa. Sunt utilizatori care prefera shift stanga lung, si utilizatori carora le e de ajutor tasta suplimentara de langa „z”.

Modelul pe care l-am primit la review este cu layout clasic de gaming, adica cu shift stanga lung si cu tasta Enter pe un singur rand.

Mai simplu spus, are layout ANSI.

La capitolul caracteristici nu se indeparteaza exagerat de mult de celelalte modele high end pe care le au Corsair pe piata.

Avem butoane dedicate pentru profil, iluminare si win lock.

Si de asemenea, exista si butoane multimedia dedicate. Atat mute, cat si pentru derularea prin playlist-ul cu melodii.

Si vedeta este, bineinteles, rotita de volum. Slava cuiva ca nu se cred si ei Apple asa cum pare ca se simt Logitech in ultima vreme. Care s-au gandit ca e o idee buna sa elimine din caracteristici. Sau sa le integreze folosind taste combinatoare. Gen FN.

Imi place ca au pus foarte mult material cauciucat in zona picioruselor si stabilitatea este foarte mare cand piciorusele sunt retrase.

 

Galerie foto Corsair K70 MK.2 SE

 

Experienta in timpul utilizarii

Din prima am ramas uimit. Atat pentru ca keycap-urile arata ca niste bezele, dar si de senzatia pe care ti-o lasa atunci cand le atingi. Desi sunt destul de zgrumturoase, sunt super fine si te „obliga” sa le racai cu unghia.

Bine, acesta este efectul materialului folosit. Keycap-urile sunt double shot PBT. In cazul in care nu stiti detalii despre materialele folosite, PBT este un plastic de calitate superioara celui folosit la scara larga, ABS.

Iar palm rest-ul…meama. E atat de fin incat nu il pot compara decat cu pielea unui bebelus.

Ce sa mai, Corsair m-au impresionat cu materialele pe care le-au folosit pentru constructia acestei tastaturi.

Si va spun sincer, ca desi prefer iluminarea tastaturilor cu Romer G, adica doar prin simbol, iluminarea tastaturii K70 MK.2 SE arata al dracului de bine. „Vomita” culori pe toate partile keycap-urilor, dar o face intr-un mod extrem de frumos. Nu sunt treceri foarte bruste de la zonele iluminate la cele intunecate, ci totul este gradual. Sunt o multitudine de gradiente.

Iar in ceea ce priveste adaptarea la ea, ei bine, a durat ceva. Serios. Cred ca a durat cam doua saptamani pana am ajuns sa scriu chiar mai bine decat o faceam pe Logitech G Pro, tastatura mea principala.

Dar asta se datoreaza in principal switch-urilor. Mi-am pierdut obisnuinta cu switch-urile liniare si din acest motiv mi-a fost destul de greu scrisul pe ea la inceput.

Care e diferenta intre acest switch-uri cele red? Pai au punctul de activare la 1,2 mm fata de 2 mm si cursa totala este de 3,4 mm fata de 4 mm.

Stiu ca par niste diferente atat de mici incat sa nu le percepi, dar dupa ce petreci timpul fiind atent la cum se apasa tastele vei percepe diferentele.

Ideea e simpla, daca stii de ce switch-urile Red sunt bune, vei intelege imediat si de ce cele gri sunt si mai bune. Asadar, va trebui sa treci intai prin utilizarea de switch-uri rosii.

 

Despre software

Bineinteles, ca orice dispozitiv Corsair, si aceasta tastatura foloseste tot software-ul iCUE. Eu unul ma inteleg foarte bine cu el si sunt multumit de multitudinea de caracteristici pe care le inglobeaza. E cam ciudat cand vine vorba de sincronizarea iluminarilor perifericelor Corsair pentru ca uneori da rateuri. Dar altfel imi place pentru ca e usor de utilizat.

Bineinteles focusul e pus pe iluminare si felul in care poti modifica iluminarea tastaturii Corsair K700 MK.2 SE este incredibil.

De asemenea, fiecare tasta poate fi programata si i se poate schimba functia. Ceea ce este absolut obligatoriu pentru o tastatura atat de scumpa si fara taste macro dedicate. Nu ca le-ar duce cineva dorul in 2018.

 

Verdict

E scumpa. Asta este destul de clar. Si nu si-o pot permite foarte multi oameni. Dar daca vreti sa intelegeti definitia unui produs premium, K70 MK.2 SE este ceea ce trebuie macar sa incercati. Eu unul am ramas impresionat de calitatea la care au putu ajunge niste tastaturi.

Pe vremuri nu era atat de important aspectul unei placi cu butoane, dar iata ca timpul trece si oameni isi doresc lucruri cu o calitate din ce in ce mai mare.

Arata ca o bombonica

Nu trebuie sa arunci cu hate daca ti se pare ca poti face n alte lucruri cu suma de bani pe care o cer Corsair pentru aceasta tastatura. Inseamna ca pur si simplu nu este pentru tine. Ci pentru cei ce vor best of the best.

Eu o recomand cu cea mai mare caldura celor ce au la dispozitie aproape 1000 Lei de cheltuit pentru o tastatura. Nu o sa ii dezamageasca. Ba chiar o sa ii impresioneze.

  • Poti cumpara exact varianta alba de Corsair K70 MK.2 SE de la PC Garage la pretul de 969 Lei

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.