HyperX Alloy Elite este al doilea model de tastatura ce poarta semnatura brandului de gaming detinut de catre Kingston. Asa cum o sugereaza si numele produsului, tastatura se aseamana cu prima lor tastatura, Alloy.

Bine, cel putin se poate spune ca face parte din familia ei, caci veti vedea ca se deosebeste la destul de multe capitole. Dar vom ajunge si acolo. Vom studia diferentele pe indelete.

Este destul de evident faptul ca perifericele lor se bucura de ceva succes avand in vedere ca tot vin cu produse noi si nu se retrag de pe piata.

Am observat de-a lungul timpului, de cand au venit prima oara cu casti de gaming, ca aleg bine produsele ce le poarta numele.

Prima lor tastatura a fost Ok, iar mouse-ul chiar bun (daca omitem rotita scroll). Foarte probabil ca Alloy Elite sa fie o tastatura excelenta.

Oricum, un lucru e clar. Este un candidat perfect pentru biroul meu pentru ca are rotita de volum. Yay!

Varianta pe care am primit-o la teste este echipata cu switch-uri Cherry MX Red.

HyperX Alloy Elite

 

Layout si caracteristici

In ceea ce priveste layuout-ul, HyperX sunt consecventi. Asezarea tastelor este absolut identica cu cea folosita pe Alloy FPS. Totusi, trebuie remarcat faptul ca au renuntat la functiile accesibile folosind tasta FN. Si, odata cu disparitia lor a „plecat” si tasta FN. Fiind inlocuita de inutila tasta Windows.

Bineinteles, discutam despre un layout ANSI si asta inseamna ca tasta shift stanga este lunga.

 

Spuneam mai devreme ca au disparut functiile speciale de pe F-uri. Ei bine, ma refeream la functiile multimedia care acum au devenit butoane dedicate. Acestea sunt pozitionate langa rotita de volum unde era si logic sa se afle.

 

Palmrest-ul detasabil este o caracteristica extra care lipsea cu dezavarsire la Alloy FPS si care este foarte bine venita. Eu unul prefer sa folosesc tastaturile fara asa ceva, insa, in cazul multor utilizatori acesta este factorul decisiv cand vine vorba de alegerea unei tastaturi.

Fata de Alloy FPS, Alloy Elite este dotata cu USB Pass through, nu doar USB charger. Asta inseamna ca vei putea conecta castile sau mouse-ul direct la tastatura. Este o caracteristica foarte importanta pentru ca intotdeauna ai nevoie de un port USB la indemana.

Si ca tot veni vorba de Alloy FPS, ei bine, Elite este mai grea cu 300g. Este normal deoarece are mai multe componente si o bucata ceva mai mare de metal in care este incastrata rotita de volum, precum si celelalte taste dedicate functiilor speciale.

 

Galerie foto

 

Experienta in timpul utilizarii

Trebuie sa recunosc faptul ca m-am obisnuit cu o tastatura tenkeyless si ca mi se pare enorma Alloy Elite. Dar asta este doar o senzatie de moment, la fel cum mi s-a parut si Logitech G Pro o tastatura minuscula atunci cand am trecut la ea.

In ceea ce priveste scrisul pe HyperX Alloy Elite, pot spune ca sunt la fel de nemultumit ca de orice tastatura cu Cherry MX Red. Intotdeauna am avut probleme cu aceste switch-uri deoarece le activez comenzile cand abia ating tastele.

Dar daca esti obisnuit cu astfel de switch-uri totul e ok.

Dar cand vine vorba de jucat, pot spune ca nu m-am „izbit” de nicio problema.

Desi eram entuziasmat de rotita de volum, mi-am dat seama ca de fapt imi e dificil sa o folosesc. Oarecum, planul keycap-urilor este prea sus de cel al rotitei. Si cand imi deplasam mana spre rotita, atingeam tastele din zona numpad. Ma rog, te poti obisnui.

In ceea ce priveste ping sound-ul emis de aceasta tastatura, pot spune ca este destul de mic. Voi publica sound test-ul la un moment dat pe canalul nostru de YouTube, insa, o voi face peste cateva zile.

 

Concluzii

Desi este o tastatura foarte buna si tocmai pe gustul meu, pot spune ca pretul de 800 Lei afisat pe PC Garage este cel putin obscen. Pretul afisat pe site-ul Kingston este de 110$ si este un pret adecvat pentru o tastatura cu iluminare intr-o singura culoare si cu acest gen de caracteristici. Insa, in niciun caz mai mult.

Alloy FPS, de exemplu, costa 99$. Teoretic, Alloy Elite ar trebui sa coste maxim 600 Lei si intre timp pretul a fost corectat si este 599 Lei. Si are si logica sa coste atat pentru ca are drept concurent direct Logitech G610 ale carei caracteristici sunt similare. De fapt, modelul de la Logitech are in plus doar software-ul.

Dar, asa cum v-am mai spus si cu alte ocazii, software-ul nu reprezinta neaparat un avantaj. Din punctul meu de vedere, la o tastatura cu iluminarea monocolora este total inutil. Mai ales cand acele cateva efecte ale iluminarii le poti activa si folosind o tasta.

Asadar, la intrebarea „merita?” nu stiu sa va raspund pentru ca pretul in momentul de fata este prea ciudat. Da, 600 Lei merita. Este un pret just.

Totusi, pot sa va spun ca este o tastatura foarte bine construita care nu are cum sa dezamageasca. Decat daca cumva i s-ar rupe prinderea keycap-ului tastei ESC. Cumva:).

Review overview
Summary HyperX Alloy Elite aduce tot ceea ce ii lipsea tasturii Alloy FPS si reuseste sa o faca crescand pretul cu doar 10$. Din pacate, preturile din Romania sunt prea ciudate si diferenta intre cele doua o veti vedea ca fiind mai mare de 10$.
4.5
Tagged

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.