HyperX Alloy m-a luat prin surprindere asa cum probabil va ia si pe voi. Abia ma obisnuisem cu gandul ca HyperX au casti ca…bam…au scos o tastatura mecanica.Nu cred ca poate fi mai clar de atat ca brand-ul detinut de Kingston au cele mai marete planuri de a cuceri intregul segment de gaming si a se infiltra in toate categoriile de produse.

Nu e un lucru rau. Nu, nu. Cand au in portofoliu casti audio de gaming care au devenit etalon cam cum ai putea sa te gandesti ca e un lucru rau ca se baga peste tot.

Daca Alloy se ridica la nivelul castilor Cloud, putem spune pe romaneste ca HyperX „au pus-o”.

Abordarea HyperX este un pic ciudata. In general companiile scot produse de gaming de orice fel. Ei au scos o tastatura pentru genul FPS si prin numele produsului o recomanda doar pentru asta.

Oare sa fie din cauza ca doar tastele WASD au coating metalic?

Vom vedea.

Oricum, inainte de a avansa in review trebuie sa stiti ca sample-ul nostru este echipat cu switch-uri Cherry MX Blue, la fel ca toate de pe teritoriul continentului nostru.

HyperX Alloy FPS Cherry MX Blue

 

Layout si caracteristici

In ceea ce priveste layout-ul, am remarcat din prima ca HyperX Alloy este ceva mai compacta decat majoritatea tastaturilor. Bine, asta se datoreaza marginilor foarte inguste. De asemenea am remarcat ca si grosimea tastaturii este ceva mai redusa decat in cazul majoritatii.

Totusi, desi este o tastatura subtire, greutatea ei este destul de mare si o incadreaza in categoria peste 1 Kg. Mai precis, greutatea ei este de 1,05 Kg.

Imi place foarte muttl faptul ca are cablu detasabil deoarece asta arata ca a fost gandita pentru a fi transportata la LAN Party-uri. Bineinteles ca s-au gandit si mai departe de atat si au inclus si o husa de transport.

Din experienta va spun ca e super utila pentru ca impiedica firimiturile din ghiozdan sa ajunga in tastatura. Nu vrei sa stii cat de oribil sa cloncane tastele lovind firmituri si gunoaie de mici dimensiuni.

Mi-ar fi placut foarte mult sa includa taste multimedia dedicate. Macar cele pentru volume. In schimb, Alloy, pune la dispozitie aceste functii folosind tasta combinatoarea FN. Nu este un lucru neaparat rau insa in cele din urma vei ajunge sa nu le folosesti.

Pentru mine este total anevoios combinatul tastelor pentru a accesa o functie care ar trebui sa poti ajunge la ea apasand un singur buton.

In pachet se mai gaseste si un set extra de taste rosii pentru WASD si pentru cifrele 1, 2, 3 si 4. Cele WASD au o textura diferita si te pot face sa le „simti” mai usor atunci cand nu vrei sa te uiti la tastatura, dar vrei sa fii sigur ca ai degetele pe WASD.

Cablul tastaturii este unul Y si se conecteaza la doua port-uri USB ale PC-ului. Ideea e ca al doilea port este necesar pentru a alimenta USB-ul de pe tastatura care nu se stie daca este pass through, sau nu. Ei n-au spus nimic despre acest lucru. Orium, cert este ca la al doilea port nu ajung firele de date.

Deci poate fi folosit doar pentru incarcat acumulatorii dispozitivelor ce se pot incarca de la USB, nu si pentru transferul de date catre sau de la PC.

 

Galerie foto

 

Experienta in timpul utilizarii

In principiu, HyperX Alloy FPS pare o tastatura normala. Singurul lucru care iese direct in evidenta il reprezinta grosimea redusa a bazei in care sunt instalate switch-urile.

Tocmai, aceasta grosime redusa ii confera un aspect mai stylish decat al multor tastaturi.

Pe langa Logitech G810, HyperX Alloy arata foarte bine si puteti vedea asta in cele doua imagini de mai jos.

Bineinteles ca este mai ingusta tastatura HyperX Alloy FPS. Nu are marginea de sus pe care se afla logo-ul Logitech si tastele multimedia la G810.

Logitech G810 este tastatura mea principala si avand in vedere ca o folosesc cel mai mult dintre toate tastaturile pe la care lucrez, am sa trag paralele intre cele doua pentru ca pot considera ca trec de la una la alta.

Spatierea tastelor este absolut identica si desi HyperX Alloy se vrea a fi compacata, ea ocupa tot cam acelasi spatiu pe birou. Heck, are absolut aceeasi lungime ca Logitech G810.

De fapt la dimensiuni, Alloy este doar mai ingusta, asa cum se vede in poza de mai jos.

Iar in poza de mai jos vedeti exact lungimea sectiunii cu litere. Este absolut identica cu Logitech G810 sau Asus ROG Claymore.

La capitolul iluminare este destul de interesanta tastatura Alloy, in ciuda faptului ca tastele se ilumineaza doar cu rosu.

Exista 4 posibilitati mari si late: iluminare totala statica, reactive, wave si breathing. Evident, se poate stinge lumina in totalitate, dar ar fi stupid sa il numaram la modurile de iluminare. Nu? 😛

Pe langa aceste caracteristici ale iluminarii, Alloy mai pune la dispozitie si posibilitatea de a aprinde doar tastele pe care le dorim. Apasand FN+right CTRL accesam functia de modificat tastele ce se lumineaza.

Ca tot vorbeam de iluminare, si aceasta tastatura, la fel ca Asus ROG Claymore scapa lumina pe langa taste. Totusi, in cazul lui Alloy observam o chestie foarte interesanta, vopseaua bazei nu reflecta lumina foarte puternic si astfel literele sunt mult mai vizibile decat lumina de pe langa taste.

Chestia asta mi-a placut foarte mult si nu pot sa imi dau seama daca din greseala a iesit Alloy asa, sau au ales special vopseaua pentru baza si keycaps astfel incat sa nu reflecte lumina care iese de pe langa taste.

Aveti aici o lista cu tastaturi pe care le-am testat recent si care scapa multa lumina pe langa taste: Asus ROG Claymore, Cougar Attack X3, Ozone Strike Pro, Asus Horus GK2000

Iar in ceea ce priveste clantanitul switch-urilor Cherry MX Blue, aveti mai jos clipul cu sunetul tastelor comparativ cu vechitura de Logitech G710+.

 

Concluzii

Pentru un prim produs din aceasta categorie putem spune ca HyperX au mers pe ceva safe…sigur. Alloy este o tastatura simpla fara bombonele si briz briz-uri. Oarecum este in acelasi ton cu toate castile pe care le-au scos ei pe piata pana acum.

In caz ca va e strain subiectul hai sa va trec in revista cateva aspecte care au primat. Castile lor nu au beculete. Au pus accent pe o izolare fonica exceptionala si au un aspect destul de bun. Functionalitatea i-a interesat mai mult decat marketingul ieftin ce are la baza LED-uri.

Cam la fel se intampla si cu Alloy. E un produs solid si functional cu un pret foarte buna.

La PC Garage varianta cu Cherry MX Blue costa 499 Lei. E un pret excelent si daca sunteti fani ai switch-urilor Cherry MX Blue, go for it. Merita.

Stiu ca pare ciudat ca are un pret atat de mic pentru un brand atat de mare, dar aduceti-va aminte, nu are software. Aceasta componenta se va reflecta in pretul unui produs pentru ca trebuie sa platesti (ca producator) mentenanta lui.

  • Poti cumpara HyperX Alloy FPS Cherry MX Blue de aici.

Similar Articles

One thought on “HyperX Alloy FPS Mechanical Gaming Keyboard review

  1. Am prins-o la pretul de 400 lei la reducere,este pe departe cea mai buna si mai solida tastatura mecanica valabila in romania la pretul ala.
    Constructie – 10/10
    Iluminare*desi este doar pe rosu,se vede perfect,are 5 moduri de iluminare daca nu ma insel si posibilitatea de a seta intensitatea luminii pana la 4 trepte sau 5.* 10/10
    Se simte excelent,desi nu are un wristwrest ,si se aud putintel mai tare tastele cand le dai buttom-out,din cauza constructiei solide a tastaturii,nu e o problema majora.Tastele se simt absolut minunat,sunt finisate foarte bine.Nota 9.90/10 de la mine,best buy la pretul acela.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.