Baietii de la HyperX usor dar sigur acapareaza piata produselor de gama medie in materie de periferice gaming. Cum au pus monopol pe domeniul castilor de 100 euro, oferind produse absolut fabuloase precum Cloud Alpha sau Cloud II, iar ofertele de FPS Alloy arata ca acestia pot realiza si acapararea perifericelor ce sunt mult neglijate de unii gameri, anume tastatura. Sa nu uitam insa si padurile excelente, Fury S. De mousi momentan nu-s convins, au bagat senzori buni, dar formele ma lasa rece. Cine stie, poate pe viitor.

Pe langa calitatea produselor, HyperX ofera destul de des campanii de RRP-uri bune, chiar si-n piata romaneasca. Nu de putine ori am vazut in ultimele luni FPS Alloy PRO la 220 lei sau Cloud Alpha la 280 lei. Ba chiar de Black Friday am vazut Cloud Flight undeva la 100 euro.

In fine, nu ma apuc acum doar sa laud HyperX, am si cateva lucruri de obiectat, in special in privinta produsului acestuia.

HyperX Alloy FPS - RGB - Kailh Silver Speed review | WASD

Fotografiile sunt facute de Fulger, eu nu suport sa vad ceva cu League of Legends. Ca mousepad-ul de exemplu.

 

Ce este HyperX Alloy FPS RGB?

HyperX Alloy FPS RGB – Kailh Silver, este, dupa cum deducem si din denumirea ei, o tastatura mecanica cu switchuri Kailh Silver. Pentru maniacii ce prefera tastaturile mecanice silent de dimensiuni medii, produsul de fata pare fi raspunsul asteptat de ei. Mai ales daca-s fani RGB.

Ca specificatii tehnice, tastatura vine cu switchuri Kailh Silver Speed lineare, cu clasicul polling rate de 1000 hz (1ms timp de raspuns), memorie onboard ce suporta pana la 3 profile. Dimensiunile acesteia sunt ~45 cm x 13 cm, cu o greutate de 1100 grame. Ca si celealte solutii oferite de catre HyperX, tastatura vine cu cablu USB detasabil impletit de 180 cm.

Hyperx se mai lauda in specficatii ca swithcurile Kailh Silver au o forta de apasare de 40g vs 45g cat este la o tastatura mecanica standard. Durata de viata este a fost marita cu aproximativ 29%, la 70 de milioane de tastari si ca distanta de actiune a fost redusa cu 0.5 mm, de aici rezultand si rapiditatea tastaturii.

Iar din punct de vedere al designului, Alloy FPS RGB se aseamana cu celelalte tastaturi din familia Alloy. Materialul utilizat este ok, urmele degetelor nefiind foarte vizibile, chiar daca iluminarea este pornita.

 

Galerie foto

 

Experienta in timpul utilizarii

Primele lucruri pe care le putem observa dupa prima fraza tastata sunt, evident silentiozitatea tastelor. Si da, stiu ca am specificat mai sus, dar sunt foarte multi utilizatori ce prefera tastaturile mecanice sa fie silent. Poate sunt eu un romantic, dar prefer oricand un Mx Cherry Blue sau un Razer Green vs un Mx Cherry Red, Brown sau in situatia de fata Kailh Silver.

Ar mai fi usurinta cu care se apasa tastele. Este un feature semnalat chiar si de catre HyperX, dar sincer mie imi displace acest lucru. Poate am eu degete butucanoase, poate apas ca un neandertal pe taste, dar nu de putine mi-am luat clasicul double tap utilizand tastatura in cauza.

Un alt lucru pe care-l sesizez, pe care-l consider destul de important, este timpul redus de adaptare. Neavand o forma iesita din comun, timpul de adaptare bate spre zero. Mai ales pentru cei oldschool, ce au inceput utilizarea de tastaturi mecanicile pe Steelseries 6G si au continuat doar pe modele similare.

 

Software

Pentru a controla in amanunt valurile de lumina aruncate pe birou, a trebuit sa instalez NGenuity. Este un soft banal, dar din scurta experinta pe care am avut-o cu dansul pare destul de stabil. Daca ar aduce cateva feature-uri in plus, probabil ar putea rivaliza cu Synapse, iCue sau GHub/Logitech Gaming Software. Sa nu ma intelegeti gresit, softurile enumarate sunt pline de probleme, dar ofera paleta mai mare de optiuni.

Si partea de a da disable la butoane sau combo-uri este ok. Nu de putine ori am atins fara sa vreau windows logo intr-un joc fullscreen.

Imi place insa ca pot seta macro-uri. Daca m-as mai fi jucat Dota 2 serios si m-as mai fi jucat Meepo, mi-ar fi fost de folos.

 

Verdict

Tastatura HyperX Alloy FPS RGB – Kailh Silver este un model reusit. Nu m-a dat pe spate, poate pentru ca sunt posac si nu ma mai entuziasmez prea mult cand vine vorba de gadgeturi sau perficerice, dar nici nu m-a dezmagit.

Mi-as dori totusi ca pe viitor, baietii de la HyperX sa utilizeze portul USB Pass-through prezent pe muchia exterioara a tastaturii ca prelungitor/hub (cum gasim pe Razer Blackwidow), nu doar pentru incarcarea telefonului. Nu stiu cati isi incarca telefonul utilizand portul prezent pe tastatura. Cred ca ar fi mai util sa fie un port usb normal pentru a pune de exemplu receiverul de la casti sau mouse. Mai util ar fi chiar sa bagi un stick usb acolo, decat sa-ti incarci telefonul. Si mi-as dori ca HyperX sa ramana pe switch-uri MX Cherry. Poate este parerea unui om rigid, dar Kailh trebuie sa faca ceva cu adevarat revolutionar sa ma atraga de partea lor.

  • In momentul publicarii, tastatura poate fi achizionata de la PC Garage la pretul de 450 lei.

Review overview
Summary HyperX reuseste rar sa dezamageasca pe cineva in ultimul timp. Doar trecerea timpului o sa decida daca adaugarea switchurilor Kailh poate fi considerata o decizie proasta sau nu.
4
Tagged

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.