Orice pasionat de calculatoare ştie de ce o sursă de alimentare a PC-ul trebuie să fie modulară. Nu trebuie să stai prea mult pe gânduri atunci când vine vorba de alegerea unui dispozitiv modular pentru că, evident, acesta îţi va oferi cam tot ce ai nevoie.

Tot continutul pachetului tastaturii S.T.R.I.K.E. 7Deşi pare imposibil, tastaturile de gaming pot fi şi ele modulare şi, deşi au existat încercări modeste de a concepe astfel de periferice, rezultatul nu a fost cel mai bun.

Mad Catz este o companie pe care mulţi o cunosc graţie design-ului futuristic pe care îl oferă şoarecilor de gaming pe care aceştia îi produc. Adevărata reputaţie nu le este dată însă de acest lucru, sau de faptul că ofere cele mai bune controllere pentru fighting games. Faima le vine de la dragostea lor pentru ergonomie.

Acei mauşi Cyborg RAT 3, 5, 7 şi 9, indiferent de aromă au devenit populari pentru forma ce le poate fi ajustată aşa cum doreşte utilizatorul.

Practic, în vremea în care toţi se băteau cu pumnul în piept că au mai adăugat câteva mii de DPI la senzor, această companie obsedată de confort a venit şi a arătat lumii ce înseamnă de fapt să construieşti un mouse bun la toate.

După experienţa pe care au acumulat-o până acum era logic şi normal că îşi vor îndrepta atenţia şi către alt gen de periferice, de gaming evident.

Aşa a luat fiinţă STRIKE 7, o tastatură modulară ce poate fi modificată în fel şi chip, astfel încât să nu se plângă niciun utilizator.

Şi cum la modă sunt gadget-urile şi perifericele bune la toate, ei au dus acest concept de tastatură modulară undeva spre domeniul Science Fiction.

Să nu credeţi că este un lucru rău, căci cantitatea de surprize plăcute pe care le ai de îndată ce începi să o foloseşti este mult peste nivelul aşteptărilor pe care le poate avea un om normal atunci când începe să folosească o tastatură, fie ea şi de gaming.

 

Modulară la extrem

Pornind de la felul în care trebuie să o montezi, ca pe o jucărie LEGO şi ajungând până la descoperirea unei noi funcţii a ecranului tactil, distracţia pentru câteva ore este asigurată.

{gallery}2012/04-gaming-gear/mad-catz-strike-7/galerie-lego:170:110:0:1{/gallery}

Deşi sună ciudat, această tastatură este o oarecare formă de entertainment pe toată perioada de acomodare şi cunoaştere pentru că descoperirea felului în care se programează macro-urile sau asignarea scurtăturilor de lansare a aplicaţiilot nu este plictisitoare deloc.

Ca să nu o mai lungim foarte mult, STRIKE 7 este o tastatură pentru cunoscători şi pentru cei ce s-au săturat de acea piesă moartă cu 1000 de butoane ce zace pe birou.

Aduce un stil noul de a utiliza macro-urile graţie ecranului tactil. Aduce modularitatea la care foarte mulţi visează, căci numpad-ul pe partea dreaptă este prea mainstream. Culoarea de iluminare poate fi setată aşa cum ne grăieşte piticul din cap şi intensitatea acesteia poate fi aleasă şi ea în aşa fel încât să nu orbească pe nimeni în zonă.

Vine cu un confort ieşit din comun precum şi cu un aspect desprins din jocurile moderne şi să nu uităm că aduce o grămadă de funcţii ce nu numai că sunt utile dar sunt şi interesant de configurat.

Ceea ce este de-a dreptul interesant este faptull că rest pad-urile pot fi mutate între ele şi astfel putem să ajungem să instalăm rest pad-ul cu buton şi scroll direct de partea cu numpad-ul.

{gallery}2012/04-gaming-gear/mad-catz-strike-7/galerie-pads:172:110:0:1{/gallery}

 

Hai să vedeţi poze şi cu toate componentele tastaturii luate individual în obiectiv.

{gallery}2012/04-gaming-gear/mad-catz-strike-7/galerie-comp:170:110:0:1{/gallery}

Nu v-am spus încă, dar trebue să ştiţi că toate modulele se conectează între ele cu ajutorul unor cabluri ce au conectori mini USB. Dacă vă făceaţi iluzii că acestea se conectează automat fără a înfige vreun cablu v-aţi înşelat amarnic.

 

Ecran

Ca utilizator de G19 vă spun că acel cronometru mi se părea limitat. La vremea respectivă jucam foarte mult Unreal Tournament 3 şi timingul pentru armuri era esenţial. Ei bine, acel timer trist nu îmi era de foarte mare ajutor.

Mă rog, am îmbătrânit, am terminat-o cu UT3 şi am trecut la un joc la care am descoperit că mi-a fi utile mai multe cronometre ce ar rula simultan.

La fel ca o parte dintre voi, joc foarte mult League of Legends şi atunci când mă mai plimb prin junglă îmi plac să ştiu, la secundă, momentul în care se spawnează buff-urile. Nu de alta, dar este foarte important să nu mă trezesc cu amărâţii ăia de creepi farmaţi de junglerul adversar.

Ce mai tura vura, cele 3 countdown timere sunt mană cerească pentru a cunoaşte spawn time-ul pentru red buff, blue buff şi dragon. Bineînţeles, dacă nu vă jucaţi League of Legends, această funcţie poate fi utilă şi dacă vă place să fierbeţi ouă la mai multe ochiuri pe aragaz.

Oricum, eu mă bucur de noua mea secretară nevertebrată ce îmi ţine agenda junglei din LOL.

La capitolul customizare software am putea să spunem că stă foarte bine. Deşi software-ul este destul de simplu, funcţiile de bază precum şi o programare bună a macro-urilor este asigurată. Că tot veni vorba de macro-uri, tastele programabile sunt în număr de 9. Pare un număr cam mic însă dacă multiplicăm cu numărul de 3 profile ajungem la un nivel decent de customizare.

Oricum, pentru cei ce au nevoie de mai multe macro-uri, STRIKE 7 pune la dispoziţie un număr de 12 taste programabile într-un aplet ce poate fi butonat pe ecranul tactil. Deşi pare o zonă cam incomod de accesat, să ştiţi că pentru cumpăratul de arme din Counter Strike acestea sunt perfect poziţionate.

Ca totul să fie şi mai interesant pentru gameri, Mad Catz a implementat şi un aplet compatibil cu Team Speak astfel încât să poţi comunica mai lejer cu prietenii alături de care îţi petreci orele din multiplayere.

{gallery}2012/04-gaming-gear/mad-catz-strike-7/galerie-ecran:172:110:0:1{/gallery}

 

Concluzii

mad-catz-strike-7-021Fără doar şi poate, este o tastatură impresionantă ce aduce foarte multe lucruri noi. Din păcate, odată cu aceste plusuri vin şi o serie de minusuri. Ca de exemplu, imposibilitatea de a folosi tastatura fără ecran. Pare ciudat, însă dacă vrei să mergi la un LAN Party în mod sigur nu vrei să iei după tine alimentatorul de priză. Ar fi fost ok dacă măcar tastatura ar fi funcţionat fără alimentare externă. Exista un compromis, acela că luai ecranul cu tine şi nu îl aprindeai. Însă din păcate tastatura nu funcţionează dacă nu este alimentată.

Un alt minus ar fi acela că aplet-urile nu funcţionează de sine stătătoare. Adică la G19, dacă îi dai o comandă, o execută şi fără ca programul cu care interacţionează să fie in foreground. Există un profil pentru Outlook. Ei bine, acesta este total inutil dacă Outlook nu este on top. Toate acele funcţii sunt de fapt nişte macro-uri, nu global hotkeys.

Totuşi, există plusuri consistente în ceea ce priveşte funcţionalitatea ei dacă o considerăm o tastatură de ţinut doar acasă pe birou. Mai ales că are un grip excelent.

Deşi nu v-am pus poze cu felul în care se luminează tastele, trebuie să vă recunosc că iluminarea este ideală. Intensitatea luminii nu te orbeşte şi culoarea poate fi aleasă după bunul plac.

În ceea ce priveşte scrisul, deşi nu înţeleg ce pasionat de jocuri îşi cumpără o astfel de tastatură pentru a scrie, STRIKE 7 se descurcă excelent. Chiar dacă nu este o tastatură mecanică pot să mă declar complet mulţumit de prestaţia mea în ale condeiului digital şi să o recomand şi pentru astfel de activităţi.

Preţul poate părea prohibitiv pentru unii, însă este perfect justificat de toate dotările. Având în vedere că este un produs premium, nu vom lua în calcul acest aspect pentru că suma de 1350 Lei este una foarte mare pentru o tastatură.

P.S: review-ul a putut fi vizionat si la ediţia de luni 10 decembrie a emisiunii Zon@ IT. O veţi ptuea urmări şi pe canalul lor de Youtube.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.