De-a lungul timpului ne-am cam făcut un obicei din a testa cele mai bune tastaturi existente pe piaţă. Totuşi, suntem conştienţi de faptul că marea majoritatea utilizatorilor cumpără produse ceva mai ieftine şi de aceea ne-am decis să începem să vă oferim opinii pertinente şi despre acestea.

Astăzi vom discuta despre produsul unui nou intrat pe piaţa românească. De brand-ul Natec nu a auzit foarte multă lume tocmai pentru că nu au campanii de marketing precum firmele mari. Dacă vreţi, puteţi să îi asociaţi cu arhicunoscutele A4Tech şi Genius, căci produsele Natec se încadrează cam în aceaşi plajă.

Polonezii de la Natec au în portofoliu foarte multe produse, însă noi vom aborda doar seria Genesis ce oferă tocmai periferice de gaming.

 

Layout

Tastatura Natec Genesis RX33 se adresează utilizatorilor de PC-uri ce sunt în căutarea unei tastaturi simple cu tastele luminate. RX33 nu vine cu taste dedicate funcţiilor macro şi nici cu butoane multimedia. Cu toate astea funcţiile multimedia de bază ca play, pause, stop, backward şi forward sunt prezente prin rollover cu tasta FN. De asemenea, este posibilă şi modificarea volumului tot prin acelaşi procedeu.

Luminarea tastaturii se face în culoarea roşu şi intensitatea luminii poate fi modificată tot cu ajutorul tastei FN. Există 4 moduri de iluminare şi ultimul dintre acestea va transforma tastatura într-un semafor intermitent.

În mod ciudat, tastele pentru modificarea intensităţii luminii sunt situate în zona numpad, adică într-un loc în care nu te aştepţi mai ales după ce le vezi pe cele multimedia plasate pe F-uri.

Cablul tastaturii este matisat şi este de grosimea unuia de mouse. Pare cam fragil însă atâta timp cât nu vrei sa spânzuri pe cineva nu trebuie să îţi faci griji că se va rupe.

Tastatura RX33 este una cu membrană şi asta înseamnă că scrisul poate deveni obositor pentru degete în cazul în care avem de scris texte foarte lungi.

Hai să vedeţi galeria foto şi apoi vom discuta dacă merită sau nu.

 

Galerie foto

{gallery}/2013/04-gaming-gear/natec-genesis-rx33/galerie:124:105:0:1{/gallery}

După cum se vede tastatura nu este chiar atât de urâtă. Ceea ce nu reuşesc eu să înţeleg este motivul pentru care au conceput-o cu palm-rest. Acel palm-rest este util doar pentru momentele când scrieţi şi cu toate astea, RX33 este o tastatură de gaming. Totuşi, toată partea inferioară a tastelor de pe rândul de jos (ctrl, alt, FN) lasă să iasă lumină. Asta se întâmplă tocmai pentru că stratul de vopsea neagră aplicat tastelor este prea subţire.

 

Concluzii

Sincer vă spun că singurul motiv pentru care v-aş putea recomanda această tastatură este iluminarea literelor. Intensitatea maximă a luminii este la nivelul potrivit pentru a vedea foarte bine tastele şi fără să deranjeze. Palm-rest-ul tastaturii este total inutil şi nu face altceva decât să crească dimensiunile tastaturii şi total degeaba. În ceea ce priveşte aspectul, tastatura stă bine. Deşi toată suprafaţa este lucioasă, aspectul se menţine un invel acceptabil şi tolerabil.

În ceea ce priveşte feeling-ul din timpul scrisului, aceasta se simte la fel ca o tastatură normală…după ce ai turnat cola în ea:). Glumesc, nu e chiar aşa rea însă nici să nu vă aşteptaţi la acelaşi lucru ca de la orice tastatură produsă de unul dintre marii producători de periferice de gaming. Asta se întâmplă pentru că rezistenţa opusă de către membrană este destul de mare şi tastarea necsită o forţă destul de mare mai ales că tastele au o cursă medie.

La suma de 120 Lei nu aveţi chiar atât de multe opţiuni şi v-o recomand doar pentru că este luminată. Dacă totuşi doriţi o tastatură cu macro-uri din acest segmet de preţ vă recomand să mergeţi către Genius Imperator pentru că este absolut la fel, doar că nu are tastele iluminate, dar are macro-uri.

 

One thought on “Natec Genesis RX33 review

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.