Corsair K60 RGB Pro poate fi o tastatura best buy. Acum ca stiti despre ce e vorba putem sa mergem mai departe si sa va si explic de ce am spus asta din primul paragraf.

Argumentul 1 este numele fabricantului. Iar al doilea pretul (MSRP). Cumva tastatura asta este rezultatul alinierii catorva planete.

Cherry tocmai au lansat cele mai misto switch-uri mecanice ale momentului numite Cherry Viola. Care sunt destinate segmentului sub 100$. Ideea este simpla, aceste switch-uri au in componenta doar 4 parti, fata de 7 cat au Cherry MX. Fiind mai simple, sunt si mai ieftine de produs.

Corsair K60 RGB Pro review | WASD

Si evident ca de aici si pretul (MSRP) al tastaturii de doar 89$.

Asa ca hai sa avansam si sa aflam mai multe despre tastatura si switch-urile ei.

 

Ce este Corsair K60 RGB Pro?

Bineinteles ca este o tastatura pe care Corsair o descriu ca fiind de gaming.

Layout-ul tastaturii pe care am primit-o noi la review este ISO. Asta inseamna ca shift-ul stanga este lung, iar enter-ul ocupa un singur rand,

Si acum la modul cel mai serios. Are tot ce ii trebuie ca sa se numeasca de gaming.

Insa, gratie naturii switch-urilor este ideala si pentru mediul office.

Switch-urile sunt construite in asa maniera incat crucea clasica pentru fixarea keycap-ului este inconjurat de un patrat din plastic ce are mai multe roluri. Gasiti mai multe detalii pe pagina Cherry.

Atat pentru a distribui forta apasarii pe o suprafata mai mare. Cam cum se intampla si in cazul switch-urilor Omron. Atenueaza si sunetul. Si imprastie lumina pe toate partile switch-ului.

In ceea ce priveste comportamentul switch-urilor, acestea sunt liniare si au punctul de actuare la 2 mm.

Keycap-urile sunt fabricate din ABS, insa vestea buna este ca varianta cu keycap-uri din PBT costa cu doar 10$ mai mult.

Poate pentru ca sunt si low profile si asta inseamna ca e nevoie de mai putina materie prima.

Pe partea de caracteristici ale tastaturii, aceasta poate inregistra macro-uri si se poate modifica iluminare apentru fiecare switch in parte.

Functiile multimedia sunt disponibile doar folosind tasta Fn. Meh.

 

Galerie foto Corsair K60 RGB Pro

 

Experienta in timpul utilizarii

Trebuie se recunosc ca biroul meu nu era pregatit pentru a acomoda o tastatura full size. Si cumva nici eu nu mai eram. M-am obisnuit prea tare cu tenkeyless si mi-a fost destul de greu sa ma reobisnuiesc cu distanta dintre pad si tastatura care era marita pentru ca aparuse numpad-ul.

Dar daca e un lucru care mi-a placut teribile, acesta este miscarea aproape inexistenta a keycap-urilor. Dupa ce sunt fixate pe switch, keycap-urile nu se balangane in stanga sau in dreapta asa cum o fac pe tastaturile cu Cherry MX sau orice alta clona.

Dar, si switch-urile Cherry MX au balanganit usor.

Nu prea m-a incantat atat de mult ideea de debounce de 1 milisecunda. stiind ca sunt switch-uri mecanice, nu optice.

Si adevarul este ca mi-a inregistrat o data doua t-uri pentru o singura apasare. De ce? Pentru ca este prea scurt timpul de asteptare de doar 1ms.

Am remarcat si faptul ca fac multe typo-uri prin inversiune a literelor. Asta indica o proasta coordonare a degetelor mele. Degete ce sunt obisnuite cu debounce ceva mai lung. Parca inregistreaza prea repede apasarile. Asta in ciudata faptul ca actuarea se face dupa 2 milimetri de cursa.

Dar in ceea ce priveste gaming-ul nu am absolut nimic de reprosat. M-am inteles perfect cu ea in Quake Champions.

 

Software

Same old iCUE. Dar nu e un lucru rau. Modul in care functioneaza iCUE ma face sa spun ca este unul dintre cele mai misto ecosisteme ale unui producator de „de toate”. Direct cum am pornit aplicatia in ziua lansarii tastaturii am fost intampinat de un firmware update. Si pe masura ca tot scriu cu ea observ ca nu s-a schimbat nimic.

Efectele de iluminare stocate in memoria tastaturii sunt in numar limitat si nici nu pot fi modificate. Partea buna, insa, este ca ai si solid color printre ele. Adica daca nu ai chef sa folosesti software-ul, macar ai si o iluminare utila, nu doar frumoasa.

Cea mai misto aditie o reprezinta posibilitatea de a inregistra macro-uri ce includ si coordonatele cursorului. Asta inseamna ca poti concepe niste macro-uri foarte complexe.

 

Verdict

Software-ul este o componenta extrem de importanta a acestei tastaturi. Mare parte din meritele acestui produs merg catre aceasta componenta. E un sentiment straniu in sensul bun cand vezi ca software-ul si hardware-ul se completeaza una pe cealalta.

Tastatura Corsair K60 RGB Pro vine configurata default la 1000 Hz. Si realmente, daca nu folosesti macro-uri si nu vrei sa modifici iluminarea, nu ai de ce sa instalezi iCUE.

Dar trecand mai departe de capitolul software, tastatura se simte misto. E mult mai silentioasa decat G915 TKL cu switch-uri low profile Kailh Brown. Bineinteles ca depinde de cat de tare apesi pe taste. Daca nu apesi pana la capat tasta o sa remarci acest aspect.

Acest silentioasa este cu du-te vino pentru ca daca scrii in graba si apesi puternic pe taste vei remarca ca emite si ping sound. Dar doar daca apesi brutale tastele.

Dar asta se intampla doar cand esti in modul clanking si mai mult lovesti tastele decat sa le apesi.

In ceea ce priveste pretul tastaturii. Corsair au comunicat un MSRP de 89$. Totusi, o gasiti la vanzare pe Amazon la 134$, iar la PC Garage la 768 Lei.

Va recomand sa asteptati sa scada pretul sub 100$. Acolo se incadreaza din punct de vedere al constructiei si caracteristicilor. Adica la ~430 Lei chiar e o alegere misto.

Similar Articles

2 thoughts on “Review: Corsair K60 RGB Pro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.