Sunt putin surprins ca pe piata exista atat de putine periferice de gaming roz. Publicul feminin este din ce in ce mai mult vizibil in acest segment, insa au putine variante viabile din care pot alege. Anume, in momentul de fata au doar produse oferita de catre Asus si Razer.

Ok, poate aceste produse nu se adreseaza doar publicului feminin. Mai sunt si unii ca mine care dintr-un lucru pe care nu-l pot explica in clipa de fata, si-ar dori niste periferice roz.

Nu este prima mea aventura cu periferice roz. Prima experienta a fost acum mai bine de 10 ani, cu o pereche de SteelSeries Siberia Pink. Cum am ajuns sa le achizitionez? Pai e simplu, atunci eram foarte impulsiv si daca-mi placea ceva, il cumparam.

Stiu ca m-am dus hotarat in magazinul celebru de periferice de gaming din Rahova sa cumpar ceva. Nu-mi aduc aminte acum ce era acel ceva, stiu doar ca nu era o pereche de casti. Insa nu era pe stoc acel ceva, dar n-am vrut sa plec cu mana goala acasa. Si uite asa, mi-am cumparat eu niste Icemat Siberia Pink. Pardon, SteelSeries Siberia Pink.

Bine, n-a fost ultima mea cumparatura impulsiva sau inutila. Asa s-a intamplat cu multe periferice, cum ar fi Razer Barracuda, Piranha, Tarantula sau SteelSeries Xai. Toate au fost produse… meh. Dar imi placeau cum arata, chiar daca erau comme ci comme ca.

Si da, lumea nu era asa open mind in perioada respectiva. Se uitau dubios la mine sau eram luat la bascalie in sali de net precum Wired sau Discovery Arena ca aveam casti roz. Dar nu-mi pasa, pentru ca mie imi placeau. Nici acum nu-mi pasa, pentru ca utilizez un pachet complet de periferice roz si mie imi dau o stare de semi euforie.

Deci, Asus ROG PNK, gama de periferice de gaming roz. Patru produse: mousepad, casti, tastatura si mouse.

 

Asus ROG PNK review | WASD

 

Asus ROG Strix Fusion 300 PNK

Despre aceasta pereche de casti a vorbit Fulger acum un an aici. Si am avut si eu ocazia la scurt timp sa vad cum sunt. Insa sunt cateva lucruri ce ma deranjeaza. Prima si cea mai importanta, cablul de jack 3.5 mm se introduce pe partea dreapta, lucru ce ma incurca teribil cand ma jucam. Alt lucru ce ma irita are legatura cu cablul USB, care este prea rigid. Ei bine, lucrurile sunt identice si pe varianta PNK.

Nici microfonul castilor Asus ROG Strix Fusion 300 PNK nu este cine stie ce, fiind mediocru in cel mai bun caz. Insa calitatea audio a perechii de casti este una buna, atat in jocuri, cat si-n activitati multimedia.

Si iluminarea prezenta pe casti tot nu este RGB din pacate. Nu ca ar fi contat foarte mult daca era RGB sau nu, dar la un sync pe toate perifericele s-ar fi vazut frumos sa au un singur efect/culoare pe toate perifericele Asus ROG PNK.

Insa au ceva modificat ce mie imi place versus versiunea „default”, anume headband-ul acum este din PVC, ce mie personal imi ofera o senzatie sporita de confort.

 

Galerie foto Asus ROG Strix Fusion 300 PNK

 

Asus ROG Strix Flare PNK

Pana acum n-am apucat sa testez vreun model de Asus ROG Strix Flare, deci asta este primul contact.

Tastatura in cauza este dotata cu switch-uri Cherry MX Red RGB, butoane dedicate media si rotita pentru volum.

Suporta anti-ghosting N-key rollover, asta inseamna ca orice combinatie de taste pe care utilizatorul vrea o sa utilizeze, aceasta o sa fie executata cu succes.

Tastatura cantareste 1.25 kg, masoara 45.5 x 15.5 x 3.5 cm si are un cablu USB de 1.8 m.

Ador tastaturile ce au palmrest, iar cel prezent pe Asus ROG Strix Flare PNK este unul fain si confortabil. Insa sistemul de prindere nu-mi place deloc, la o miscare mai brusca sau daca pleci din greseala cu tastatura risti sa ramai in loc cu palmrest-ul. Mecanismul gandit de catre Razer, cel cu magnet, pare o alegere mai buna.

Dar nu doar la palmrest am comentarii de adus. Iluminarea este frumoasa, insa nu se vede uniform pe intreg butonul(vezi poza cu butonul TAB). Bine, nu se vede atat de urat cum se vede pe Zowie Celeritas II, insa la cat costa tastatura am pretentii sa fie impecabila, macar din punct de vedere al infatisarii.

Tastele multimedia mie imi plac enorm, pentru ca le folosesc foarte mult. Eu stau cu Spotify-ul pornit mereu cand stau la PC, atat cand muncesc, cat si cand ma joc. Singurele momente in care opresc muzica este cand intru sa ma joc CS:GO sau PUBG, dar lucrul asta se intampla rar spre deloc in ultima perioada. Probabil controller-ul de volum este cel mai util din toate acestea, insa nici celelalte nu-s de neglijat.

 

Galerie foto Asus ROG Strix Flare PNK

 

Asus ROG Gladius II Origin PNK

Si de produsul asta a vorbit tovarasul Fulger aici. Si da, v-ati dat seama, seamana la forma cu un Intelli 3.0, doar ca adaptat la timpurile noastre.

Sincer, mi-e dor de forma unui Intelli 3.0 sau Gladius II/Deathadder, depinde cum preferati. Insa nu doresc sa renunt la mouse-ul wireless, iar singura varianta fara fir cu aceasta forma pare a fi Razer Mamba, mouse ce este inferior lui Logitech G Pro Wireless, mouse ce-l detin de aproape un an.

Senzorul utilizat pe Asus ROG Gladius II Origin PNK ramane un PMW3360 ce poate atinge 12000 DPI si suporta polling rate de pana la 1000 hz. Switch-urile utilizate sunt Omron D2F, iar in pachet se mai gasesc doua bucati ce ofera o senzatie diferita la apasare. Tot in pachet, se mai afla doua cabluri USB detasabile, ce asigura conexiunea dintre mouse si PC. Unul este textil de 2m, iar al 2-lea masoara 1m si este invelit in cauciuc.

Mouse-ul cantareste 110 grame fara cabluri, fiind o greutate oarecum optima, fara a afecta foarte mult aim-ul. Insa trendul din ultimul timp este ca mouse-ul sa fie din ce in ce mai usor, exemple fiind ultimii mousi lansati de catre Finalmouse si Razer.

 

Galerie foto Asus ROG Gladius II Origin PNK

 

Asus ROG Sheath PNK

Mousepad-ul cu probabil cea mai dubioasa denumire, are dimensiunile clasice ale unui produs similar, de marime XXL. Anume 90 x 44 x 0.3 cm. Este o dimensiune buna pentru astfel de paduri. Si spun asta ca sunt baieti „destepti” ca Razer ce au facut latimea lui Goliathus Extended de doar 29.4 cm, lucru ce face aproape inutil mousepad-ul, mai ales pentru cei low sens.

Versus celelalte periferice din gama PNK, acum predomina mai mult culoarea gri, culoarea roz fiind doar in partea stanga si pe tiv.

 

Galerie foto Asus ROG Sheath PNK

 

Software

Pentru configurare, se utilizeaza software-ul Armoury II. Este un soft decent, fara prea multe hibe. Insa nici nu este ceva extraordinar, ca sa fie dat drept reper in piata.

Daca esti la prima experienta, s-ar putea sa-ti prinzi nitel degetele in el, mai ales la configurarea lui Asus ROG Strix Fusion 300 PNK. Insa, daca ai mai apucat sa configurezi o pereche de casti Asus ROG ce este configurabila sau ai detinut o placa de sunet Asus Xonar sau Strix, configurarea decurge cursiv.

 

Verdict

Produsele au picat la tanc pentru ca aveam chef sa ma joc, nu sa rulez teste. Si culoarea asta vesela parca-mi da o stare mai buna de spirit, mai ales cum pe birou am in general toate perifericele negre, de la tastatura, mouse, mousepad, la monitor si stream deck.

Produsul vedeta al pachetului categoric este tastatura. Mi-a placut destul de mult, atat visual cat si cum se simtea la atingere. Si probabil dupa ce-mi crapa definitiv Blackwidow v2, ma tenteaza destul de mult sa achizitionez Asus ROG Strix Flare PNK, asta daca nu gasesc cumva ceva bun la un pret cat de cat ok pe switch-uri optice. Momentan balanta este inclinata catre Flare PNK.

Nici mouse-ul nu mi s-a parut rau, insa de un an de zile n-am gasit mouse-ul wired ce sa ma convinga sa renunt la wireless.

In legatura cu perechea de casti, parerea nu mi-ai schimbat-o. Raman niste casti ok si cam atat.

Iar cand vine vorba de mousepad, nu are rost sa vorbim prea mult. Sau poate deloc. Nu este nimic inovator de ani de zile. Este fix panza ce este utilizata de ani de zile, nimic special. Poate o suprafata hibrid cum era SteelSeries 5L sau ceva ce ofera suport Qi.

  • Puteti cumpara de la PC Garage mousepad-ul la pretul de 139 Lei redus de la 218 Lei
  • Puteti cumpara de la PC Garage castile la pretul de 393 Lei redus de la 666 Lei
  • Puteti cumpara de la PC Garage mouse-ul la pretul de 419 Lei redus de la 451 Lei

Asus ROG PNK review | WASD

 

Per total, este un pachet fain. Dar era loc de mai bine. Ca sa fi fost un pachet cu adevarat premium, as fi ales sa pun in pachet Asus ROG Delta RGB, casti ce sunt net superioare lui Fusion 300.

Bine, daca ar fi facut asta, categoric pretul total al pachetului ar mai fi crescut cateva sute de lei.

Similar Articles

One thought on “Review: Perifericele Asus ROG PNK – Splendoare pe birou

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.