Daca ma intrebai acum acum cateva luni despre Zowie, as fi zis doar lucruri bune despre ei. In viziunea mea de atunci, nu aveau cum sa greseasca, drumul lor era clar drept, cu pasi rapizi spre succes.

Dar uite ca parerea mi-am schimbat-o partial. Mie nu-mi plac deloc mousii Divina. Mi se pare ca si-au batut joc de niste mousi aproape perfecti. Dar na, nu sunt eu publicul lor tinta, deci parerea mea ar trebui sa conteze putin spre deloc pentru ei.

E curios insa faptul ca, Zowie a avut un plan foarte bine pus la punct. N-au vrut sa atraga prin design, nici sa fie prezenti pe piata cu produse scumpe. N-au investit foarte mult in marketing. Ideea lor a fost simpla: doreau un produs bun, la pret accesibil. Si s-au dus catre publicul tinta: de esports.

Ca au imprumutat forme de mousi de la „legende” precum Intelli 1.1 sau 3.0, nu i-a condamnat nimeni, pentru ca au facut-o si altii, chiar branduri mai mari.

Ca n-au avut software pana acum, iar nu i-a condamnat nimeni. Ba chiar e mai comod sa ai un produs plug and play, sa-ti faci setarile necesare utilizand doar doua butoane.

Si uite ca mi-a venit si Zowie Celeritas II pe bancul de probe. Nu stiam mare lucru despre ea, poate doar ca are switch-uri optice.

Si am vazut ca sunt cativa progameri de CS:GO ce o utilizeaza, deci nu poate fi rea, nu?

Zowie Celeritas II review | WASD

 

Ce este Zowie Celeritas II

Zowie Celeritas II este o tastatura plug and play mecanica cu switch-uri optice Flaretech. Pe scurt, diferenta intre niste switch-uri clasice si cele optice Flaretech este ca durata de viata este mai mare si ofera un timp de raspuns mai rapid.

Zowie Celeritas II ofera suport 100% N-Key Rollover. Asta inseamna ca orice combinatie de taste utilizator doreste sa o faca, tastatura o va executa, oferind 100% anti-ghosting.

Tastatura masoara 44.2 x 17.0 x 3.8 cm si cantareste aproximativ 1900 grame.

Aceasta vine si cu suport Real Time Response (RTR), adica permite cresterea APM-ului (actions per minute), lucru util in jocuri gen Starcraft II. Din pacate aceasta functie este utilizabila doar cand se foloseste adaptorul PS/2, ce este inclus in pachet.

 

Galerie foto

 

Experienta in timpul utilizarii

Iluminarea nu este RGB, lucru ce nu ma deranjeaza. Oricum in ziua de azi, oricat de mediocru ar fi produsul, producatorul arunca o iluminare RGB si se asteapta sa rupa piata cu el. Ei bine nu e chiar asa. Sau cel putin asa sper.

Ce ma deranjeaza teribil este faptul ca iluminarea este oribila, nu este uniforma, anume pe anumite taste se vad in trepte diferite (vezi tasta enter). Sunt multe taste ce au asa iluminarea pe Celeritas II, dar in poza cel mai pronuntat este pe tasta semnalata in fraza anterioara.

 

Cand avem functii active precum Caps sau Num lock, ledurile de sub taste isi schimba culoarea in alb, lucru ce mi se pare foarte fain si mult mai distinctiv decat un led aruncat random pe tastatura ce se aprinde in situatia data.

Tastele ofera un feeling fain si un confort sporit atat la scris, dar si in sesiuni de gaming. Bine, toata tastatura per total pentru mine este comoda. Asta si pentru ca sunt obisnuit sa stau pe tastaturi masive, cum ar fi Logitech G910 sau Razer Blackwidow.

Cate urme raman pe ea, este incredibil. Cand a venit la noi tastatura, Fulger s-a chinuit minute bune sa curete urmele de pe ea, insa fara prea mare succes. Si eu dupa ce am testat-o, am incercat sa elimin urmele de utilizare folosind diverse solutii de curatat, evident n-am reusit sa inlatur foarte mult. Si pentru mine asta e o fobie, sunt genul de om care poate sa cada casa pe mine, insa biroul, perifericele si PC-ul trebuie sa sclipeasca de curatenie.

 

Wrist rest-ul nu este suficient de mare, insa ofera o senzatie de confort decenta.

M-a surpins destul de mult faptul ca nu vine cu port USB passthrough, mai ales ca se vrea o tastatura „esports” ready. Chiar si intr-un mediu mai casual, acel port USB este foarte util in multe situatii. De la a pune perechea de casti ce vine cu placa de sunet pe USB, incarcare telefon sau chiar in cazul in care nu ai un cord holder, sa bagi mouse-ul in portul prezent pe tastatura. Sau de ce nu, sa pui receiverul unui mouse wireless si ai scapat de o grija.

 

Verdict

Exista doua tipuri de oameni in lumea asta. Sunt cei ce invata din propriile greseli si sunt cei ce invata din pasii gresiti facuti de ceilalti. Zowie in momentul de fata se afla intr-o situatie dubioasa, cel putin din punctul meu de vedere. Nu stiu ce vanzari au mousii Divina, insa mie chiar nu mi-a facut placere sa-i utilizez. Iar apoi, vine tastatura asta ce este absolut superba, insa si-au batut joc de ea cu atatea lucruri.

Eliminand probleme cu iluminarea si cu suprafata, tastatura chiar imi place. Are o forma comoda, switch-urile sunt faine, iar per total ofera o senzatie buna in timpul utilizarii.

Iar pretul de 679.98 cat era la PC Garage, este cu dus si intors. Ar fi ok pentru o tastatura ce n-ar avea problemele lui Celeritas II.

M-ar tenta probabil curand sa fac trecerea pe switch-uri Flaretech, dar pana in momentul de fata m-a dezamagit constructia tastaturilor testate.

Similar Articles

2 thoughts on “Review: Zowie Celeritas II – tastatura ce avea un potential imens

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.