SPC Gear au inceput sa fie destul de activi in ceea ce priveste adusul de produse noi pe meleagurile noastre. Unele sunt foarte interesante, iar altele chiar sunt bang for buck.

Despre soareci de gaming insa, nu stim mare lucru, iar tocmai din acest motiv au si venit la review doua bucati: LIX si LIX Plus.

Nu am asteptari sa fie cei mai tari din parcare, dar sunt foarte curios de abordarea producatorului. Pana la urma vorbim de doi soareci cu preturi mici si ai caror senzori nu sunt cei mai noi.

 

Ce sunt SPC Gear LIX si LIX Plus?

Sunt doi soareci usori si cu gauri ce au la baza senzorii PMW3325 si PMW3360. Evident, LIX Plus este varianta cu senzorul mai bun.

Greutatile lor sunt de 59 de grame.

O chestie super misto a acestor soareci este ca folosesc switch-uri Omron pentru click-urile principale si Huano pentru cele secundare.

In rest, cei doi sunt identici si PCB-urile lor pot fi schimbate intre ele. La fel ca orice alta componenta.

SPC Gear LIX & LIX Plus review | WASD

 

Galerie foto SPC LIX

 

Galerie foto SPC LIX Plus

 

Build

Toata filozofia acestor soareci de la SPC este sa fie usori. Transpira mesajul asta prin toate gaurile si mai ales prin numele de produs, caci LIX inseamna 59 grame in cifre romane.

Asadar m-am apucat sa ii desfac pentru a le studia interiorul si, mai ales, sa vad daca se indrepta inspre ceea ce vand.

Logitech folosesc suruburi mega subtiri, SPC folosesc suruburi generice. Cert este ca, daca SPC ar fi gandit acesti soareci in spiritul low weight, am fi vazut in interior panglici in loc de fire si un PCB mai mic conceput special pentru acesti soareci. In schimb, marcajele PMW 3330/3360/3389 indica faptul ca adevaratul producator foloseste aceste PCB-uri si pentru alte configuratii de soareci.

Nu este ceva rau. Pana la urma soarecele este usor, caci are o tona de gauri in el.

Switch-urile folosite de SPC sunt Omron si Huano si chiar ma bucura sa vad asta pentru ca sunt ceva mai rezistente.

De asemenea, cel cu PMW3325 avea si LED-ul stramb. Dar la acel nivel de top speed, 100 IPS, nu prea conteaza.

SPC LIX

Procesorul sau MCU-ul din SPC LIX Plus este Bayi BY8948-00006, iar procesorul lui SPC LIX este BY8832-00019.

Cel pe care l-au utilizat pentru LIX Plus este fix acelasi pe care Glorious l-au utilizat in Model D si D-. Singura diferenta este ca Glorious au rafinat interiorul inlocuind cablurile groase cu niste panglici. Dar asta se reflecta si in pret.

Ultimul aspect pe care mai vreau sa il punctez sunt patinele foarte nealunecoase.

 

Input lag

In cazul soarecilor sunt doua componente mari si late care conteaza atunci cand discutam despre input lag. Microcontroller-ul mouse-ului si configuratia lui. Modelul il putem afla doar desfacand mouse-ul, iar configuratia o putem afla cu testele de input lag.

Teste despre care poti intelege de aici cum le efectuam.

Daca configuratia este una proasta, observam lag mare. Daca este buna, observam lag mic.

Ideea este in felul urmator: senzorul este ca o camera foto, iar microntroller-ul traduce totul in miscarea pe care PC-ul tau ti-o afiseaza. Daca cumva senzorul este configurat pentru lift off mic, isi va da seama mai greu ca a plecat de adevaratelea pe suprafata de rulaj. Dar acest „mai greu” este observabil de cele mai multe ori in situatii izolate si difera de la producator la producator.

Cei doi soareci de la SPC functioneaza in parametri. Cel cu PMW3325 are un lag super mic si specific acestui senzor low performance (ca m/s).

LIX Plus care vine echipat cu PMW3360 are lag-ul mai mare si este si el specific acestui senzor. Adica vedeti Glorious care are acelasi combo de senzor+MCU. Ofera acelasi lucru in materie de input lag.

Razer Viper 8 KHz Input lag

Dar conteaza acele 3 milisecunde? In cazul de fata unde jocul ruleaza mereu la 400 fps iar monitorul este acelasi pentru toti soarecii testati, nu. Dar, daca iei cel mai lent monitor testat de noi si il combini cu un Glorious sau G305, o sa il simti. Pana la urma este vorba de lagul total obtinut cu cel mai rapid monitor la 240 Hz.

 

Verdict

SPC LIX este doar un alt mouse generic cu PMW3325. Iar SPC LIX Plus este doar un alt mouse la fel de generic, dar cu PMW3360. Sau mai bine zis: o clona mai ieftina de Glorious D. Mouse, care la randul lui a plecat tot de la un design generic din China, dar care a ajuns sa fie un pic mai rafinat pe parcurs.

SPC LIX poate sa fie bun pentru un copil care abia acum se apuca de gaming. Iar SPC LIX Plus este utilizabil de catre oricine nu dispune de bani sa isi cumpere Glorious, care doar au product design superior si software functional.

Ca tot veni vorba de software. Acesta exista si atat. Mai bine nu exista.

SPC LIX il gasiti in doua variante de culori, la fel si SPC LIX Plus. Preturile sunt destul de OK cand nu fluctueaza. Dar cert este ca modelul SPC LIX Plus merita 199 Lei (dar nu mai mult). Iar LIX ar trebui sa coste fix 100 Lei.

SPC LIX este listat pe PC Garage la 189 Lei si SPC LIX Plus este listat la 175 Lei. Si, ca sa fie tacamul complet, PC Garage s-au gandit sa listeze varianta LIX Plus alba la 283 lei :). Mai bine cumperi unul alb si unul negru cu preturile cele mai mici si le muti dintr-o caroserie in alta.

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.