Lumea perifericelor de gaming ia mai tot timpul intorsaturi din ce in ce mai ciudate. Fara doar si poate macro-urile si compensarea reculului sunt doar cateva dintre componentele unui mouse care au devenit din ce in ce mai cautate de catre utilizatorii ce cauta scurtatura catre victorie. Dar ce ne facem noi, astia mai batrani, care vrem sa ne imbunatatim aim-ul si reflexele?

Ei bine, inca mai speram ca piata perifericelor se va indrepta spre locul de unde a plecat, adica sa reapara soarecii fara macro-uri si alte gimmicks. Si astfel toti jucatorii sa poata da dovada de skill, nu de creativitate in a compune macro-uri.

Mouse-ul despre care va voi povesti astazi face parte din categoria old school si producatorul lui spera ca mana aia de gameri care vor pune mana pe el sa profite la maxim de puritatea lui.

CM Storm AlcorPare greu de crezut ca in era Z3r0-skill, un producator de periferice are curajul sa se afiseze cu un mouse fara 1000 de butoane, fara senzor laser de 8000 DPI si fara un software capabil sa conceapa script-uri/macro-uri ce inregistreaza si pozitia mouse-ului. Ei bine, CM Storm, sau mai bine zis Cooler Master s-au incumetat sa scoata pe piata ceva pentru cei ce inca mai tin la aim-ul lor.

Hai sa aruncam o ochiata pe specificatiile acestui batran tanar:).

 

Specificatii si caracteristici

Din start trebuie sa va spun ca acest mouse este pozitionat in piata exact acolo unde este lupta cea mai crancena, adica in segmentul de pret al lui G400S si Rival. Pana la urma, 250 Lei este o suma taman medie pe care si-o permite in general un om sa o investeasca intr-un mouse.

 

Desi pare mica viteza maxima la care senzorul poate raspunde, aceasta este de fapt ok. Daca va mai aduceti aminte de MX518, ei bine si el avea cam aceasi viteza declarata. Cel mai interesant lucru din tabelul de mai sus il reprezinta de departe greutatea. Fiind atat de mica, acest mouse se potriveste perfect celor ce joaca low-sens.

Butoanele mouse-ului nu sunt configurabile, dar asta nu reprezinta un downside deoarece cele de pe laterale au rolul de back si forward, iar cele din zona scroll pot fi utilizate pentru a modifica rezolutia la care ruleaza senzorul.

In ceea ce priveste selectia de rezolutii, exista 4 optiuni ce pot varia in functie de firmware-ul instalat. Cu versiunea 1.0.1 se poate alege intre 800, 1600, 3200 si 4000 DPI, iar cu versiunile urmatoare optiunile sunt: 400, 800, 2000 si 4000 DPI. Singurul lucru pe care trbeuie sa il retineti este acela ca lift-off-ul se modifica in functie de firmware si CM Storm declara ca la versiunile cu 400 DPI, acesta este sub 1,7mm.

Patinele mouse-ului sunt de dimensiuni mici si asta inseamna ca poate fi miscat cu precizie chiar si pe mousepad-urile foarte alunecoase. Daca va intrebati cu ce alt mouse se aseamana Alcor, raspunsul este Intelli 3.0 de la Microsoft. Iar in ceea ce priveste dimensiunile, Alcor poate fi catalogat drept un mouse mic.

 

Galerie foto

 

 

Software

Asta e de fapt o mica glumita:). Mouse-ul CM Storm Alcor nu are software. Singurul utilitar cu extensie .exe este cel de actualizat firmware-ul care poate fi descarcat de pe site-ul Cooler Master. Vreau sa precizez faptul ca pe Windows 8.1 64-bit nu am reusit sa actualizez firmware-ul, ci doar pe Windows 7 SP1 64-bit. Firmware-ul il puteti descarca de pe pagina produsului pe site-ul Cooler Master.

 

Experienta in timpul utilizarii

In primul moment in care am instalat mouse-ul am avut impresia ca mi se potriveste precum o manusa. Totusi, bucuria nu a durat mult deoarece dupa aproximativ o ora de la instalare am intrat in League of Legends cu „ang” si mi-a fost atat de greu sa joc cu el incat in al doilea meci am schimbat mouse-ul. Aveam nevoie de 3 victorii pentru a castiga o promovare si nu imi permiteam sa fac experimente.

Totusi, dupa aceasta incercare i-am mai acordat o sansa. M-am tot chinuit si am continuat sa incerc cu el si pana la urma, dupa 2 zile de exersat pot spune ca am reusit sa revin in locul in care eram cand foloseam Rival. Adaptarea la Alcor a fost greoaie, insa, intr-un final s-a intamplat.

Ceea ce m-a suprins, insa, a fost faptul ca desi l-am urat dupa primul meci de League of Legends, in Unreal Tournament 3 totul a mers struna. Shock Combo-urile imi iesea fara cusur, dar in LOL nu eram in stare sa dau niciun last hit.

Probabil va intrebati care este de fapt problema. Ei bine, Alcor este un mouse conceput pentru low-sens FPS. Mi-a dovedit asta atat mie in Unreal Tournament 3, cat si lui „ang” in CS:GO.

Asadar, de fapt mouse-ul nu are nicio problema cu forma atata timp cat esti dispus sa iti petreci timp incercand si incercand sa te adaptezi la forma lui.

Poate fi folosit atat palm-grip, cati si claw-grip, insa pentru acesta din urma va recomand sa aveti foarte multa rabdare.

In ceea ce priveste mousepad-ul ideal pentru Alcor, eu am descoperit ca cel mai mic lift-off si cel mai bun tracking il am pe SteelSeries QCK negru si acesta este si mousepad-ul pe care vi-l recomand.

 

Concluzii

Asadar, Alcor este un mouse ce poate parea retro. Faptul ca nu are software si nu pot fi executate setari de niciun fel intaresc aceasta informatie si daca sunteti in cautarea unui mouse ce nu trebuie configurat de fiecare data cand este instalat pe un PC nou, atunci poate fi considerata una dintre cele mai robuste alegeri.

Chiar daca adaptarea la acest mouse poate fi greoaie, rezultatele sunt excelente. Senzorul isi face treaba ireprosabil si il transforma pe Alcor intr-unul dintre cei mai buni mausi optici de pe piata.

Pretul de 200 de Lei este excelent pentru performanta pe care o ofera si daca nu depinzi de macro-uri si alte balarii, vei aprecia cu adevarat simplitatea lui.

CM Storm Alcor poate fi cumparat de la PC Garage la pretul de 199 Lei.

 

Plusuri si minusuri

+ Forma
+ Senzor excelent
+ Skates
+ Constructie

Similar Articles

2 thoughts on “CM Storm Alcor review – un mouse oldschool

  1. Salut.

    Am aces mouse de 3 ani aproape si este ca nou!

    Ma intereseaza sa-i schimb piciorusele si poate si mousepadul.
    In prezent folosesc x7 300mp. Ai avut ocazia sa compari tracking-ul pe acest mousepad fata de SS QCK+? Dar LoD?

    De mentionat este faptul ca intentionez ca cumpar picioruse speed de zowie si sa le atasez asa mari cum sunt pe mouse.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.