Trebuie sa recunosc ca am fost luat prin surprindere, la fel ca voi, atunci cand Fnatic si-au anuntat propria linie de periferice. In mod normal echipele primesc cel mult un logo pe un set de periferice de la vreun producator consacrat cu care sunt in parteneriat. Aceasta perspectiva, ca am putea in sfarsit sa vedem niste periferice concepute chiar de catre niste jucatori al naibii de buni a trezit interesul multor oameni, inclusiv al meu.

Desi site-ul Func a inceput sa redirectioneze catre Fnatic Gear exact in ziua in care Fnatic au facut publica aceasta miscare, nu puteam decat sa ma bucur. Chiar daca Func era un producator nu la fel de popular precum Logitech, produsele lor erau foarte misto si bine construite. Era lesne de inteles ca Fnatic Gear aveau sa mosteneasca ceva. Si au mostentit.

Flick G1 imprumuta foarte multe elemente de la MS-2 produs de Func, iar tastatura pare identica cu KB-460.

Mouse-ul optic Flick G1 este de fapt vedeta acestui articol. Este primul mouse gandit de catre Fnatic, sper eu ca impreuna cu jucatorii din echipele lor.

 

Specificatii

Evident, in tabelul cu specificatii vom include si MS-2 pentru ca trebuie sa va faceti o idee si despre ce producea Func, inainte de a ajunge sub aripa Fnatic.

Fnatic Gear Flick G1
Func MS-2 SteelSeries Rival
Dimensiuni (mm) 68*126*40 70*130*43 70*133*45
Greutate (grame fara cablu) 90 145 128
Tip senzor Optic IR Optic IR Optic IR
Senzor Avago/Pixart 3310 Avago 3090 Avago/Pixart 3310
Rezolutie (CPI) 100-5000 800-4000 50-6500
Polling rate (Hz) 1000 1000 1000
Nr. butoane, programabile 6, da 9, da 6, da
Lungime cablu (m) 2 2 2
Material invelis cablu Textil Textil Textil
Iluminare Da, RGB Da, RGB Da, RGB

Diferentele sunt cat se poate de vizibile. In primul rand, Flick G1 este un mouse de gaming de dimensiuni mai mici. Iar in ceea ce priveste greutatea, Flick G1 este cu aproximativ 30% mai usor.

Evident, exista puncte comune, ca de exemplu LED-urile ce indica profilul sau nivelul de DPI/CPI si, de asemeneea, si rotita scroll este dientica.

 DSC5263

Se poate observa foarte clar ca Fnatic au renuntat la butoanele pentru degetul mare. Bineinteles, acestea sunt total inutile in pro gaming. De fapt, mai rau te pot incurca decat sa te ajute. Imi place ca butoanele laterale sunt ceva mai mari decat in cazul lui Func MS-2 si asta le face mai usor de utilizat. E destuld e neplacut sa stai sa cauti butoane folosind degetul mare.

Desi sunt foarte multe elemente care ii fac sa semene pe cei doi soareci, acestia sunt total diferiti. Au cateva linii comune si cate elemente similare, dar atat.

 

Galerie foto

 

Software

Software-ul unui mouse este, din punctul meu de vedere, util o singura data. Adica atunci cand instalezi prima oara mouse-ul si chiar trebuie sa setezi parametrii acestuia. Software-ul Fnatic Gear este simplu si super intuitiv. Si cea mai misto parte este ca nu porneste la startup-ul Windows-ului. Nu are de ce pentru ca setarile sunt memorate in mouse.

Macro editor-ul este total inutil. Nu permite setarea delay-ului dintre apasarile click-urilor sau tastelor.

Totusi, exista o setare in aplicatie care il face nemaipomenit pentru shootere. In special pentru CS:GO.

Functia click stanga poate fi schimbata cu triplu click. Practic vei avea posibilitatea sa tragi in rafala fara a folosi vreun software.

Optiunea asta e prea misto

 

 

Experienta in timpul utilizarii

Primele 10 minute cu acest mouse au fost absolut groaznice. In primul rand deoarece are o forma total diferita de cea a lui DeathAdder si mai ales pentru ca este atat de ingust incat de forteaza sa stai doar cu doua degete pe click-uri. Nu poti face priza laterala doar cu degetul mare si cel mic. Te forteaza sa folosesti si inelarul pentru a-l prinde si ridica. Nu e un lucru rau, insa necesita timp pentru obisnuire.

In acele zece minute mi-am lasat mouse-ul meu conectat si adesea imi venea sa pun mana inapoi pe DeathAdder. Atat datorita formei cu care nu eram inca obisnuit, dar si rigiditatii click-urilor. Eram atat de obosit incat imi era greu sa apas pe click-uri.

Dar orice senzatie dispare repede. Important este sa stii ce vrei si la ce sa te astepti de la mouse.

Stiam ce vreau, insa eram cam rezervat. E normal avand in vedere ca este un mouse complet nou ce are implementate cateva idei care chiar au legatura cu gaming-ul.

Da, am remarat imediat ca pot sa concep un profil pe care sa am triple click si unul default cu click stanga normal. De fapt asta am si facut. Schimbarea intre profile se face simplu, deci daca vrei sa treci de la carabina la pusca de sniper, nu e nici o problema.

De obicei schimb mousepad-urile rapid pana gasesc unul pe care mouse-ul sa mearga bine. In cazul lui Flick G1 nu a fost nevoie deoarece a venit la teste impreuna cu Focus G1 XL. Un mousepad tot Fnatic Gear.

Va imaginati ca potrivirea dintre cele doua este perfecta alunecarea usoara impreuna cu greutatea redusa a mouse-ului chiar iti permit s ail misti cum vrei si sa tintesti exact acolo unde iti propui.

Revenind la software, desi este misto m-a dezamagit.

In mod normal, cand testez un mouse las aceasta parte pentru final. De fapt fiecare capitol este scris in ordinea in care o vedeti. Imi facusem profilele cu dublu si triplu click pentru a verifica daca chiar functioneaza, insa nu le testasem in momentul in care am redactat partea de software.

Ma rog, intr-un final am ajuns sa si testez si sa constat ca nu functioneaza. De fapt functioneaza, insa doar in Windows unde nu ai animatie a armei. Asadar, lipseste exact cel mai important lucru, posibilitatea de a modifica timpul dintre click-uri pentru optiunea double/triple click. Pacat. Poate la urmatorul update.

Nu am sa ma leg de tracking pentru ca Pixart 3310 este un senzor fantastic. Il stiu prea bine de pe Rival si la fel ca in acel mouse, si in Flick G1 se potriveste cu forma si greutatea.

 

Concluzii

Fara doar si poate e mai bun decat Func MS-2. E la mintea cocosului deoarece are un senzor mult mai bun si nu mai sunt prezent toate butoanele inutile. De fapt, Fnatic folosesc exact numarul de butoane necesar. Nici macar un buton in plus.

Soarecii pe care ii folosesc in momentul de fata sunt DeathAdder Chroma si Rival si ii este superior doar lui Rival. Si nu ma leg de faptul ca acesta din urma are pe laterale un cauciuc groaznic care se toceste, ci strict de felul in care se simte mouse-ul cu totul.

In schimb, in comparatia cu DeathAdder Chroma paleste deoarece acesta din urma chiar se simte ca un mouse matur. Totul functioneaza perfect pe DeathAdder. Bineinteles, eu am fost norocos si exemplarul pe care l-am cumparat a functionat ireprosabile (l-am mai luat si la reducere :D).

Desi este un mouse nou, Fnatic Gear Flick G1 beneficiaza de o caracteristica super importanta.

Piciorusele sunt exact cele de pe Microsoft Intelli 3.0.

Asta inseamna ca daca se tocesc vei putea cumpara altele. Thank fucking god ca s-a gandit cineva la asa ceva. Pentru ca acele picioruse/patine le poti cumpar aproape de oriunde.

In ceea ce priveste pretul, Flick G1 costa in magazinul Fnatic 54.99€. Daca ar fi sa il aduca vreun distribuitor in Romania, ne-am putea astepta la un pret de aproximativ 240 Lei. Am dubii ca se va intampla asta, dar cine stie. Poate distribuitorul care aducea Func, va aduce si Fnatic Gear.

In cazul in care va decideti sa va comandati mouse-ul direct de la Fnatic, sa stiti ca transportul costa 13,21€ pana in Bucuresti. Asta inseamna ca mouse-ul ar costa 304 Lei. Este o suma cam mare, dar asta inseamna produs adus in Romania fara ajutorul unui distribuitor.

Stiu ca va intrebati daca merita mouse-ul si raspunsul este da, dar fara costul transportului. 250 Lei pentru acest mouse suna a pret rezonabil, 300 Lei nu.

+ Senzor
+ Patine (skates)
+ Materiale
+ Aspect

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.