Probabil că sunt singurul de pe planeta asta care nu a fost entuziasmat de anunțul acestui mouse. G303 cel original mi-a displacut total. Imi trebuia un anumit fel de manichiură pentru degetul mic astfel încât să nu mă deranjeze existența ei pe grip.

Dar am zis să îi acord o privire și atât mi-a fost de ajuns ca să înțeleg că ceva e diferit exact în zona unde mă deranja G303 original.

Știți voi vorba aia, o poză face cât o mie de cuvinte.

Așa că a trebuit să și verific asta și drept urmare am răspuns afirmativ invitației de a-l testa. Deși vă spun sincer că n-am niciun dubiu cu privire la electronice. Adică tot în zona G Pro Wireless, sau Pro X Superlight mă aștept să fie situat din punct de vedere al input lag-ului.

Până la urmă are aceleași componente electronice în interior. Dar am să îl trec prin metodologia noastra de input lag și apoi o să verific și forma. Căci forma este tot ceea ce contează. Cel puțin în cazul Logitech unde electronicele sunt mereu brici.

Logitech G303 Shroud Edition hands on review | WASD

Așadar, hai să vedem ce caracteristici are G303 Shroud Edition.

 

Ce este Logitech G303 Shroud Edition?

Este un mouse wireless de gaming cu greutate redusă.  Nu este la fel de ușor precum Logitech Pro X Superlight (63g), dar cu 75 grame nu îmi este rușine. Mai ales că promite și o autonomie de 72 ore. Cumva, îmi lasă impresia că are mai multe în comun cu G Pro Wireless, decat cu Superlight. Poate și pentru că există varianta Shroud a lui GPW.

Ideea este că între GPW și Superlight nu sunt diferențe doar de greutate și tehnologie wireless, dar și patinele. Toate acestea îți dau o anumită senzație când miști mouse-ul, la fel cum o face și colacul împreună cu toată direcția unei mașini. Iar G303 Shroud bate spre G Pro Wireless, nu spre Superlight. Poate încă nu vor să pună în G series ceea ce au în vârful de gamă din Pro series.

La capitolul patine stă cam la fel ca Superlight, adica are patine foarte mari in raport cu corpul.

Logitech au folosit acelasi senzor Hero cu 25600 CPI pe care il folosesc și în alte modele de top. Despre MCU nu au zis nimic prin specificațiile lor.

În ceea ce privește construcția și probabil preferințele personale ale lui Shroud, Logitech au inclus un sertar magnetic în care poți transporta dongle-ul fără a îl despărți de mouse.

 

Galerie foto Logitech G303 Shroud Edition

Forma Logitech G303 Shroud Edition

Forma lui G303 Shroud Edition este, în mod evident, moștenită de la G303. Însă marea diferență o face fix colțul de sub butonul de back. Același colț se găsește pe vechiul G303 și pe laterala opusă. Doar e simetric. Ei bine, laterala dreapta cu tot cu acel colț îl fac pe vechiul G303 imposibil de utilizat de către al vostru de față.

 

Software

G HUB

Evident că funcționeayă cu clasicul G Hub. Dar asta nu înseamnă că vă și recomand să folosiți acest software. Există și alternativă pentru setări și atât. Mai jos.

Totuși, dacă vrei macro-uri sau funcții mai complexe pe mouse, va trebui să folosești G Hub.

 

Onboard Memory Manager

Este unealta perfectă pentru cei ce vor să folosească mouse-ul doar pentru țintit. Nu ai nevoie de cont sau instalarea ei.

TOP 100 input lag

Detalii despre metodologia de testare găsiți aici și aici. Datele sunt super simplu de interpretat. Cu cât mai mic rezultatul, cu atât mai bine. Iar în cazul modelelor wireless mai este importantă și diferența dintre wireless și wired. Cu cât mai mică, cu atât mai bine.

 

TOP wireless mice input lag

Din tot acel turn cu cifre am selectat doar modelele wireless. Iar cele ce permit conectarea prin USB există în perechi. Astfel, pentru SteelSeries Prime Wireless avem portocaliu pentru wired si portocaliu pentru wireless, pentru Gladius 3 Wireless avem roșu atât pentru wired, cât și pentru wireless. Ați înteleț ideea. Da?

Cea mai importantă chestie pe care o puteți observa este cât de apropiați diferența dintre wired și wireless la Logitech. Super mică. Apoi vin Razer cu o diferență mică, dar suficientă cât să o simți la Viper Ultimate în timp ce joci.

 

Verdict

Ca să compactez toată experiența din timpul utilizării într-un verdict simplu de citit și înțeles am să mă rezum la a spune că Logitech G303 Shroud Edition se simte în materie de senzor precum un G Pro Wireless, iar la capitolul formă este fix ceea ce nu poate să fie nici GPW, nici Superlight. Mouse-ul perfect pentru claw grip.

Acest model vine cumva în completarea ofertei. GPW sau Superlight au o formă extrem de permisivă, dar cam dificilă pentru clawgrip. G303 Shroud Edition are cocoașa tăiată și se proptește fix in podul palmei. Iar lateralele sunt la fix rotunjite ca să îl poți cuprinde perfect.

În luna în care l-am butonat a devenit rapid mouse-ul meu principal. Click-urile, priza, senzorul, felul în care alunecă, autonomia și orice alt detaliu al mouse-ului sunt ancorate în prezent. Chiar și lipsa portului de încarcare wireless mi se pare ceva util. Căci încărcarea lor wireless prin PowerPlay te limitează la a utiliza doar două mousepad-uri, G240 și G440 incluse cu PowerPlay. Probabil că și tu, ca și mine sau Shroud, preferăm mousepad-uri mai mari.

Momentan Logitech G303 Shroud Edition nu poate fi achizitionat de la comercianții din România și nici nu am informații despre când o să fie disponibil. Cel puțin pe căi oficiale.

Dar dacă vrei totuși un Superlight, îl găseși la PC Garage la prețul de 629 Lei

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.