Razer Deathadder V3 Pro este cea mai nouă iterație a modelului de mouse ce i-a făcut celebrii pe Razer acum 15 ani. Și nu vine la teste oricum, ci în versiune albă, culoarea favorită a mea pentru periferice. Performanța senzorului și a modulului wireless este la același nivel cu Viper V2 Pro și a concurenților ProX Superlight și G303 Shroud.

Deși abia lansaseră Viper V2 Pro a cărui performanța m-a surprins, acel model nu are legătura cu Deathadder V2 Pro. Dar nu aveau ce alt nume să folosească. Toate indiciile arată că Viper V2 Pro și Deathadder V3 sunt cam la același nivel. Cel puțin în teorie. Voi publica ulterior rezultatele testelor de input lag. Deocamdată sunt intrigat de noua formă ce seamănă mai mult cu un cartof decât cu un șarpe.

Razer Deathadder V3 Pro mouse | WASD

Trecând peste dilema legată de nomenclatorul Razer, Deathadder V3 Pro este fix ceea ce aștepta toată lumea, un vârf de gamă wireless și ergonomic.

Vedeți voi, când vine vorba de performanță wireless, există 3 companii care au un wireless capabil să mulțumească un jucător pro de CS:GO. Companiile acelea sunt Razer, Logitech și Corsair.

Și nu este nevoie de o foarte mare analiza pentru a afla acest lucru. Am testat input lag-ul mouse-urilor wireless atât cu fir, cât și fără și rezultatul a fost ca modelele acestor companii, cel puțin alea adresate gamerilor, oferă cea mai mică diferență între modul wireless și modul wired. Ideea este că firul oferă întotdeauna lățime de bandă suficientă pentru un mouse și ar trebui privit drept etalon pentru fiecare model în parte.

Dacă merge bine cu fir, ar trebui să meargă cam la fel și pe wireless. Dacă are suficientă lățime de bandă pentru ceea ce încearcă să transmită mouse-ul către USB. Dar o să revenim asupra input lag-ului într-un material separat și dedicat acestui aspect.

Deocamdată ne uităm la formă și ce anume îl face atât de permisiv.

Citește aici despre input lag-ul lui Deathadder V3 Pro.

 

Ce este Razer DeathAdder V3 Pro?

Cea mai importantă frază cheie ar fi că este singurul mouse wireless ergonomic super ușor de nivelul pro gaming.

De ce era nevoie de Deathadder V3 Pro? Pentru că sunt super mulți jucători cărora nu li se potrivește o formă simetrică. Și pentru că Deathadder V2 Pro cântărește 87 grame și nu poate fi considerat din categoria lui Superlight, sau Viper V2 Pro.

Oricum, era nevoie urgentă de actualizare a materialelor și conectorilor. Este al doilea mouse în portofoliul Razer care merge în această direcție. În vreme ce Logitech au doar G303 Shroud este echipat cu un conector TypeC.

Cred că este al 7-lea model dacă excludem toate variațiile și toate modelele cu branding. În general, Razer s-a folosit de familia aceasta pentru a lansa vârful lor de gamă în materie de implementare tehnologică de la Avago/Pixart.

Cert este că dacă nu apărea Deathadder, nu apărea nici Zowie sau alte companii care se inspirau fix de la acest model. Cam cum fac toți chinezii cu Iphone killers ale lor.

Am putea să spunem într-un mod simplist că este la generația a 3-a și că Pro înseamnă wireless pentru pro gaming. Deși este a 6-a generație de senzor, practic. Ah, fuck it.

La capitolul specificații avem următoarele keyword-uri de înșirat.

Senzor cu „treijdemii de depei”. Serios, chiar ăsta e numele lui 30K DPI sensor. În mod evident este noua exclusivitate de la Pixart. Din păcate nu pot desface mouse-ul ca să putem observa marcajele senzorului. Dar cu siguranță este ceva mai bun decât PAW3399 din DA v2 și toate modelele de la acea vreme. Suspectez că are fix electronicele lui Viper V2 Pro.

Greutatea mouse-ului este de 64 grame și se încadrează la categoria super ușor. Categorie preferată în general de pro gameri și entuziaști. În acestă categorie găsiți câteva brand-uri mari și o plajă întreagă de chinezării care mai devreme sau mai tarziu te vor dezamăgi. Nu zic că nu vei avea sentimente similare și cu un Razer sau un Logitech. Dar măcar au un algoritm de tracking configurat special pentru mouse-ul acela. Mai întâlnim astfel de dedicare și la Corsair, SteelSeries, Asus și câteva brand-uri indie ce nu s-au încumetat încă să treacă la PAW3370.

Un alt cuvânt cheie impresionant este accelerația. Valoarea este și ea amețitoare. De la 40 G cât are Logitech Superlight, Razer au venit cu 70G. Mon dieu!

Inch per second? 750!

E plin cu de toate acest mouse. Dar de departe cea mai mișto caracteristică o reprezintă dongle-ul de 4000 Hz. Pe mine mă încântă de fapt să am două dongle-uri. Unul pentru laptop și altul pentru desktop.

 

Galerie foto

 

Software

Razer Synapse este util strict pentru configurarea mouse-ului. După ce ai definit pașii de DPI și funcțiile butoanelor îl poți dezinstala pentru că mouse-ul are memorie internă.

 

Experiență în timpul utilizării

Ca la fiecare Deathadder nou se instalează și software-ul lor pentru configurare atunci când conectezi dongle-ul USB. Ca de obicei vă recomand să dezinstalați software-ul imediat ce ați terminat de configurat mouse-ul. Până la urmă nu are degeaba memorie internă.

Am încercat să folosesc Deathadder v3 Pro cât mai mult fără să atașez grip-urile laterale. Și am rămas plăcut surprins. Construcția și materialele se simt o idee mai fine decât la Viper V2 Pro. Iar forma, este atât similară cu a unui Deathadder, cât și diferită.

Cert este că noul coating combinat cu forma ceva mai permisivă îl fac mult mai confortabil decât un Deathadder de generație veche.

Percepția asta poate o am pentru că sunt un fost utilizator de Deathadder și de fiecare dată m-am chinuit cu trecerea la vechile Deathadder. Mă cam deranjau limitele impuse de formă. Un Deathadder vechi nu il poți apuca cu inelarul chiar de vârful lateralei drepte. Este prea lat exact în colțul dreapta față. În schimb DA v2 Pro este ceva mai drept și are colțul cumva mai teșit.

Per total mă simt cu el în mână cam cum m-am simțit cu orice mouse popular de esports după ce m-am obișnuit cu el. Încrezător ar fi cel mai bun termen.

Deocamdată l-am testat în mod subiectiv. Pentru nevoile mele în materie de gaming poate înlocui oricând oricare dintre șoarecii wireless pe care îi consider în baza testelor mele de input lag ca fiind best of the best. Sunt atât de ușori toți încât adaptarea la oricare dintre ei este mult mai facilă.

Dar adaptare nu înseamnă și top performance. Pentru pro player în floarea vârstei forma este un factor decizional. Fie se potrivește fie nu. Nu merge să dai cu mangleală de senzor sau macro-uri. Dacă nu îi vine bine nu îl folosește.

Cablul mi-a plcut și la Viper V2 Pro. Același cablu și adaptor pentru dongle regăsim și la Deathadder V3 Pro. Cablul de încărcare este suficient de moale cât să îți permită să folosești mouse-ul, nu doar să îl încarci.

Și de departe cea mai tare caracteristică o reprezintă benzile de grip pentru laterale și pentru click-uri. Pe lângă faptul că oferă o priză super fermă, mai și protejează învelișul mouse-ului care adesea se degradează iremediabil de la transpirație.

În ceea ce privește comparația cu Superlight, ei bine, se simte la fel de bombat și Deathadder V3 Pro, doar că e ergonomic. Viper V2 Pro, însă, se simte ceva mai pitic. Cred că cel mai potrivit ar fi să îl comparăm cu G403 de la Logitech în materie de formă. Căci ambele modele sunt bombate sub degetul arătător, exact ca orice mouse ergonomic.

 

Verdict

Se poate spune că este un Superlight killer, dacă nu ți se potrivește Superlight în mână. Altfel, este cu totul altceva. Nu poate fi comparat unul cu altul. Viper V2 Pro, însă, poate fi comparat cu G303 Shroud Edition. Sunt doi șoareci pitici și mici în acea ecuație. Dar în discuția Deathadder V3 Pro versus Superlight totul ține de potrivirea dintre dispozitiv și utilizator.

Eu unul am preferat întotdeauna configurațiile Razer în materie de senzor, dar am fost utilizator de Logitech încă de la lansarea lui GPW. Logitech erau singurii cu tehnologie wireless suficient de bună. Acum cu Viper V2 Pro și Deathadder V3 Pro au ajuns și Razer în rândul preferinței pro gamerilor.

În următorul material vom publica rezultatele testelor de input lag. Până acum, în urma testării subiective, Razer Deathadder V3 Pro a lăsat o impresie extrem de plăcută. Rămâne de văzut unde se încadrează după ce îi analizam și comportamentul senzorului în CS:GO.

Deocamdată este foarte confortabil.

  • Poți cumpăra Razer Deathadder V3 Pro de la PC Garage la prețul de 807 Lei

Similar Articles

One thought on “Hands on: Razer Deathadder V3 Pro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.