Trebuie sa recunosc, cand vine vorba de mousi sunt riguros atunci cand sunt in cautarea unuia nou. Daca la casti sau tastaturi mai fac concesii, cand vine vorba de combo-ul mouse+pad sunt de neinclinat.

In cautarea combo-ului perfect, de-a lungul anilor am incercat diverse variante, cum ar fi 3.0 si QCK Heavy, Deathadder si  Qpad CT Large, Intelli 1.1 si Everglide Titan(probabil padul meu preferat). Sunt batran, am crescut cu Intelli 3.0 si Deathadder, asa ca m-am inteles foarte bine si cu Zowie EC1 si EC2. Insa in toamna am facut tranzitia la un Logitech G PRO Wireless, vazand feedbackul pozitiv venit atat de la revieweri, cat si de la progameri. Iar in primele 2 saptamani, eram foarte tentat sa renunt el, nereusind sa ma obisnuiesc cu forma acestuia. Insa poate si din vina costului, am zis sa-i mai dau o sansa, iar de atunci nu l-am mai dat jos din mana decat in momentul in care a trebuit sa testez alti mousi.

HyperX Pulsefire Core review | WASD

Experienta mea cu seria Pulsefire n-a fost foarte lunga, mi-a dat prin toamna Fulger variantele FPS si FPS PRO sa vad ce-s de capul lor. Nu erau rai, dar ma incurca putin forma. Azi am iar pe birou acei doi soricei, la care se adauga Core si Surge.

 

Ce este HyperX Pulsefire Core?

HyperX Pulsefire Core este ultimul venit din familia Pulsefire. Daca forma si atingerea clickurilor aduce a putin a Pulsefire FPS sau FPS PRO, forma mouse-ului seamana mai mult cu cea de la Surge. Mouse-ul n-are o forma ergonomica, ci una simetrica.

Soricelul are iluminare rgb, 7 butoane (din care 6 customizabile), cablu de 1.8 m si are o greutate de 87 de grame. Din pacate, vine cu memorie oboard doar pentru un profil.

Senzorul plasat in mouse este un PixArt 3327. Nu este un senzor de top, dar nici moartea pasiunii nu este. Are un IPS de 220,  valoriile DPI sunt 100-6200 DPI, putand fi crescute din 100 in 100. Pooling rate-urile dispobile sunt 125 hz, 250 hz, 500 hz si 100 hz.

Pe burta mouse-ului gasim doua skatezuri , ce acopera ~50% din suprafata.

 

Galerie foto

 

Software

Dupa cum v-ati obisnuit, softul utilizat de catre HyperX e Ngenuity. Nu-mi voi mai spune parerea despre acesta, considerand ca am acoperit in mare acest lucru in review-ul lui Alloy FPS RGB.

Softul in cauza ofera o customizare mai mult decat decenta pentru mouse. Permite de la modificarea iluminarii, la trepte DPI(pana la 5 trepte) sau setare de macro-uri.

 

Experienta in timpul utilizarii

Forma este mi-e usor incomoda, chiar daca este mouse destilat celor ce folosesc gripuri palm si finger tip. Motivul este ca prefer mousii cu forme ergonomice.

Daca-ti transpira mana cand te joci, gripul lateral este usor inutil. Este confectionat dintr-un plastic solid, iar falangele derapeaza putin la contact. Daca tot au pus grip, trebuia sa fie de cauciuc.

Nu-mi place foarte mult design-ul mouse-ului. Este magnet de amprente, desi cand vine vorba de periferice sunt maniac si le lustruiesc mereu cu solutii de curatare. Nu-mi arde acum in fiecare seara sa stau sa sterg mouse-ul.

Un alt lucru ce-mi displace este click 3. Stand cu foarte multe taburi deschise in Chrome, click 3 probabil cel mai utilizat buton de pe mouse. Iar cel prezent pe Pulsefire Core este destul de sec, chiar cu o actiune usor incomoda.

Greutatea m-a surpins putin. La dimensiunile mouse-ului, ma asteptam sa fie undeva la 100-110 grame. Cumva, HyperX au reusit sa-l scoata sub 90 g, o greutate mai mult decat decenta. Insa daca te joci lowsense sau ai mousepad mic si ridici de mouse cand se termina mousepadul, exista risca sa-l scapi, greutatea fiind concentrata pe partea dorsala.

Chiar daca mouse-ul nu benificiaza de ultimul senzor PixArt, miscariile sunt extrem de precise, atat pe hard (fnatic boost XL), cat si pe panza (HyperX Fury S Large si SteelSeries QCK+).

 

Verdict

Nu are rost sa discutam foarte mult despre HyperX Pulsefire Core. Este un mouse mediocru, care s-a comportat decent atat in sesiuni de browsing cat si in gaming. Bine, la acest buget nici nu ma asteptam sa mute muntii din loc. Daca stai sa gandesti, acum ceva ani in bugetul asta te incadrai la Kinzu v2 sau Rival 100, mousi cu forme bune dar senzori busiti. Acum benificiem de periferice destul de performante pentru RRP-ul acestora.

Dar datorita formei, in bugetul acesta as achizitiona Rival 110, Deathadder Essential sau chiar G203.

Daca in materie de tastaturi si casti HyperX m-au cucerit, la mousi mai au de lucrat. Si nu vorbesc de senzori, ci de forme. Mi-as dori un mouse de la ei cu forma asemanatoare unui 3.0/EC2.

  • Poti cumpara HyperX Pulsefire Core de la PC Garage la pretul de 189 Lei
Review overview
Summary Intr-un pachet modest, HyperX strecoara un mouse decent. Merita incercat, daca nu esti tryhard in jocuri sau preferi ca bugetul tau sa se duca catre alte periferice sau componente.
4
Tagged

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.