HyperX Pulsefire Haste Wireless este primul produs lansat de la finalizarea achiziției de către HP de la Kingston a acestui brand. Fiind echipat cu un senzor low power, nu o să îi acordăm prea mare atenție, ci doar îl vom trece prin testele de input lag.

Specificațiile și cam absolut tot în afară de prezența modulului wireless și a acumulatorului, sunt identice cu HyperX Haste (cu fir). Mouse ce a fost lansat pe vremea când Kingston era jupânul lui HyperX. Bănuiesc că a stat „in the making” ceva vreme.

În cazul în care vreți să le consultați o puteți face aici și aici.

Am să trec cu vedere forma simetrică și orice alt comentariu. Se simte precum un Razer Viper. Păcat că senzorul este un PAW3335. Senzor nu tocmai de top.

HyperX Pulsefire Haste wireless mouse | WASD

În schimb, Haste Wireless are o autonomie de 100 ore cu un acumulator de 370 mHa.

 

Cum testez input lag/motion delay?

Metodologie

Primul lucru pe care îl fac este să actualizez firmware-ul sau firmware-urile în cazul în care este vorba de un mouse wireless. Căci și dongle-urile au așa ceva. Apoi verific dacă are sleep sau nu ca să știu la ce mă aștept. Testarea unui mouse cu sleep este infinit mai lungă. Uneori nici nu se trezește din sleep. Dar asta se întâmplă de obicei cu chinezării.

Pentru a măsura ceea ce eu numesc motion delay folosesc întotdeauna CS:GO la 400 fps la rezoluția 1920×1080. Unitățile de măsură din grafice sunt milisecunde și reprezintă timpul scurs din momentul în care mouse-ul și-a început mișcarea pe mousepad și această mișcare apare pe monitor.

Indicatorul vizual pentru a semnaliza începutului mișcării mouse-ului este un LED albastru.

Mai multe detalii găsiți  aici și aici.

Rezultatul arată așa pentru un sample de 10 milisecunde:

Cadrul 199 reprezinta momentul in care circuitul se inchide; frame-ul 200 reprezinta inceputul deplasarii mouse-ului pe pad; frame-ul 210 reprezinta momentul in care actiunea este afisata pe ecran

 

 

Componente și periferice

Monitorul folosit de noi pentru asta este Aorus KD25F la 240 Hz. Este cel mai rapid monitor căruia i-am măsurat input lag-ul dintre toate monitoarele pe care le-am testat.

Configurația PC-ului este mereu neschimbată și este bazată pe Ryzen 9 5950X, 32GB Corsair Dominator RGB, Corsair MP600 2 TB și Gigabyte Radeon RX 6900 XT.

 

Rezultate teste

În tabelul de mai jos am să vă îndrept atenția spre valorile minime și maxime. Sunt evidențiate în coloane individuale (min, max). Apoi incercați să observați de câte ori se întampla să apară valori foarte mari în cazul lui Haste Wireless. În acele momente mouse-ul a intrat într-un mod de sleep. Nu vă imaginați că ma refer la stadiul în care mouse-ul adoarme complet. Este suficient să scadă intensitatea LED-ului infrarosu. Dar în cazul în care liftoff-ul este la limită, se va pierde tracking-ul. Și de acolo și întârzierea.

Asta se întâmplă când durează prea mult copierea sample-ului anterior pe card-ul SD și aștept și eu și mouse-ul sa fie camera gata de înregistrare. Vorbesc de 10-15 secunde extra între sample-uri.

Se observă totuși că majoritatea valorilor atunci când este conectat cu cablu sunt foarte bune. Mai au de îmbunătățit timpul după care se stinge iluminarea senzorului și poate atunci o să pot recomanda acest mouse pentru altceva decât office și gaming ocazional.

 

 

Verdict

Forma lui este ok. Este confortabil chiar și cu găurile pe care le are. Dar pentru a atinge acele 100 de ore cu un acumulator destul de mic au făcut power managementul atât de agresiv încât îți strică joaca.

Dacă stai sa pândești un zid în CS:GO și ațipește senzorul și reacția ta este întârziată cu 30 milisecunde, garantat vei avea nevoie de o extra corecție pe care când vei începe se o execuți cu siguranță vei fi rămas cu 1 punct la viață.

Și ultimul capitol care mă face să nu îl recomand sunt găurile. După ce am petrecut atât de multă vreme cu șoareci ușori de gaming fără găuri nu reușesc să înțeleg de ce ai vrea să îți ajungă toată barba în mouse. Cu firimituri din Oreo. Și cu un pic de cremă de „șampanie” din croissant-ul 7Days. Ick.

Este absolut oribil un mouse cu găuri după o lună de utilizare împreună cu un copil. Și până și tu ca adult, să deprinzi obiceiuri stranii ca spălatul pe mâini înaintea atingerii mouse-ului ca să nu lași shaorma în el e un pic prea de tot. Poate că merită pentru un Superlight sau Deathadder v3 Pro, dar nu pentru un mouse care intră în sleep când îți e lumea mai dragă.

Aștept firmware să îl transforme în mouse de gaming.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.