Leetgion nu este un brand foarte cunoscut mai ales la noi în ţară, însă, părinţii lor, Thermalright, sunt prezenţi deja de o perioadă destul de lungă pe piaţa de la noi şi sunt şi apreciaţi. Hellion este abordarea celor de la Leetgion în materie de mauşi specializaţi în totalitate şi veţi vedea foarte curând la ce anume mă refer.

Cu toţii ştim despre mauşii de gaming că pot fi fie optici, fie laser, fie pentru palm-grip, fie pentru claw-grip. Ceea ce nu aş fi crezut că voi vedea prea curând, însă, este un mouse spcializat pentru un joc anume.

Leetgion HellionEi bine, Hellion de la Leetgion este un mouse conceput special pentru a-i ajuta pe jucătorii de StarCraft 2. E greu de crezut că alţi producători mari nu s-au gândit la asta până acum, însă acest mouse vine cu o serie de macro-uri predefinite în funcţie de profilul selectat. Sincer vă spun că nu îmi puteam imagina ce ar putea face aşa special aceste macro-uri încât să iei decizia să construieşti un mouse pentru doar un joc. Ei bine aceste macro-uri îţi execută cele mai frecvente acţiuni din acest joc şi veţi vedea la partea de software la ce anume mă refer.

 

Specificatii

Hai să vedem despre ce hardware vorbim:

  • Senzor: Avago ADNS 9500
  • Rezoluţie: 100-5000DPI
  • Număr butoane: 6
  • Tip butoane: Omron şi Cherry MX Blue
  • Macro-uri: da
  • Greutate: 105g
  • Dimensiuni: 123 x 73 x 42mm
  • Iluminare: da, 16 milioane culori
  • Profile: da, 5

Despre senzorul mouse-ului nu vom discuta foarte mult pentru că deja ştim de ce anume este capabil. Vom discuta însă despre butonul Cherry MX care are în StarCraft II funcţia de atac. Ei bine, pe lângă faptul că au ales foarte bine modelul Blue pentru că oferă feedback auditiv, dar şi senziaţia că ai apăsat exact tasta A pe care de altfel o şi imită. Senzaţia este reprodusă este de fapt şi de drept cea a unei tastaturi mecanice cu switch-uri Blue, nicidecum a unei tastaturi clasice cu membrană. Oricum, chiar dacă cursa butonului este mai lungă decât cea a unui click normal, sunetul produs la apăsarea acesteia vă va da impresia chiar că aţi apăsat un click.

Iliuminarea mouse-ului se poate face fie după bunul plac fie în funcţie de profilul ales. După cum era şi de aşteptat profilele au denimirile raselor din StarCraft, adică Terran, Protoss şi Zerg.

Un alt aspect ce îi încântă pe o parte din fanii seriei este design-ul mouseului. Acesta seamănă foarte mult cu un Battlecruiser din primul StarCraft.

 

Software

Software-ul, sau mai bine zis configuratorul, stă foarte bine la toate aspectele şi permite modificarea tutror parametrilor de la senzitivitate până la iluminare. De asemenea, se poate alege atât rata de eşantionare cât şi viteza cursorului pe fiecare axă individual.

Cireaşa de pe tort o reprezintă macro recorder-ul deoarece permite inserarea de delay-uri cu valori predefinite în paşi de 50ms şi astfel timpul necesar pentru înregistrarea unui macro este foarte mult micşorat. Din păcate, însă, acesta nu permite înregistrarea acţiunilor mouse-ului sau a butoanelor mouse-ului.

După cum se poate observa, software-ul este foarte uşor de folosit. Gruparea setărilor sub 4 tab-uri este o alegere foarte bună deoarce permite accesul la funcţiile de care avem nevoie foarte rapid.

Deşi nu am spus nimic despre funcţiile ce pot fi selectate pentru butoanele mouse-ului, ei bine, numărul acestora este destul de mare şi am să vă spun doar faptul că există un buton pentru foc continu. Ceea ce însă nu ştiţi şi nu a spus probabil nimeni pe internet este faptul că de fapt acea funcţie imită un clicker şi după apăsarea butonului veţi vedea cum acţiunea se va repeta la nesfârşit.

 

Galerie foto

 

 

Experienta in utilizare

De fapt ar fi trebuit să zic experienţa în perioada de acomodare căci este cu totul altul sentimentul în momentul în care începi să foloseşti acest mouse. Este fără doar şi poate unul dintre mauşii cu care te obişnuieşti extrem de greu. Atât forma lui cât şi dimensiunile destul de mari îl fac foarte inaccesibil pentru cei ce şi-au obişnuit mâinile cu mauşi ai căror linii de design sunt rotunjite.

De fapt, cel mai dificil lucru este acomodarea în mediul Windows şi asta pentru că butoanele back şi forward sunt poziţionate în faţa mouse-ului, mai precis sunt ieşite din suprafaţa click-urilor normale, pe când la mauşii normali butoanele pentru aceste funcţii sunt pe laterală şi pot fi accesate cu degetul mare. Acest lucru este prea puţin important atâta timp cât toate butoanele sunt programabile şi butonul de „attack” poate şi să îndeplinească funcţia de „back”. În ceea ce priveşte macro-urile pentru antrenarea diferitelor trupe din StarCraft 2, acestea sunt utile însă este extrem de greu să te adaptezi după ce te-ai obişnuit cu scurtăturile de pe tastatură.

Butonul de attack, însă, deşi pare excelent în teorie, are o mare problemă. El execută doar apăsarea şi eliberarea tastei A. Asta înseamnă că după apăsarea lui este nevoie şi de apăsarea click-ului stânga pentru a confirma acţiunea. Cu alte cuvinte, acel buton se comportă exact ca tasta A de pe tastatura. Ar fi fost totul în regulă, căci software-ul mouse-ului vine cu editor de macro-uri, însă şi acesta are o problemă. nu permite combinarea acţiunilor tastaturii cu cele ale mouse-ului. De fapt, toate macro-urile care pot fi create reproduc tastele, în niciun caz click-urile. Aşadar, dacă speraţi la un kiting super facilitat faţă de cel clasic executat cu tasta A, vă puteţi lua gândul.

Singurul lucru care poate fi făcut pentru a utiliza acel buton aşa cum trebuie este să vă binduiţi acţiunile mouse-ului pe tastatură pentru a putea apoi să concepeţi un macro folosind acele combinaţii de taste.

 

Concluzii

Deşi Hellion este echipat cu un senzor destul de vechi ce are o problemă cu acceleraţia, acest lucru nu poate influenţa decizia de achiziţionare a acesuti model în niciun fel pentru simplul motiv că performanţa unui jucător de StarCraft II nu este afetată de acest lucru. Macro-urile pentru fiecare rasă în parte sunt binevenite pentru că într-un final nu fac altceva decât să crească numărul de APM. Însă, ca acest lucru să se întâmple este nevoie de o perioadă destul de lungă de acomodare.

În ceea ce priveşte forma sa, Leetgion Hellion este perfect pentru palm-grip astfel încât arătătorul şi inelarul să cadă chiar lângă butoanele pentru macro-uri. Dacă vreţi să alegeţi acest maus pentru a vă acompania în aventurile din StarCraft 2 vă recomand înainte să verificaţi cu atenţie dimensiunile, căci este imposibil de utilizat la capacităţile sale de către utilizatorii cu mâinile mici. Chiar şi cei cu mâini medii pot avea dificultăţi.

Un lucru pe care l-am apreciat foarte mult este faptul că patinele lipite de mouse au un plastic de protecţie ce trebuie îndepărtat înainte de utilizare. Acest lucru înseamnă că nu există şanse ca patinele să fie extrem de zgâriate atunci când scoatem mouse-ul din pachet.

De asemenea, este de apreciat şi includerea în pachet a unui set de patine de rezervă. Majoritatea producătorilor ar trebui să ia aminte, mai ales dacă nu comercializează spare parts pentru perifericele produse.

Să sperăm că Leetgion vor veni cu un update al software-ului ce va permite şi înregistrarea acţiunilor mouse-ului pentru a putea concepe macro-uri mai complexe.

Per total, mouse-ul Leetgion Hellion reprezintă un concept bun, însă mult prea nişat. Acel „Attack button” este o caracteristică ce ar putea fi folosită în multe jocuri, însă forma lui alături de faptul că profilele sunt predefinite pentru StarCraft chiar mă forţează să îl recomand strict jucătorilor de StarCraft.

  • Leetgion Hellion poate fi achiziţionat de la PC Garage la preţul de 355 Lei

 

Plusuri şi minusuri

+ Design
+ Patine de rezervă
– Preţ
– Ergonomie

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.