Logitech G500 este după cum bine ştiţi este urmaşul lui G5, un mouse mai vechi dar la fel de îndrăgit ca mouşii din seria consacrată  MX de la Logitech. Logitech nu l-a promovat ca pe un rebrand sau ca pe un refresh, ci ca pe un produs nou. G5 a avut parte deja de un refresh, în momentul în care s-a făcut trecerea implementării senzorilor produşi de Agilent la cei fabricaţi de Avago.

Hai să începem să despicăm un pic firul în patru discutând despre unul dintre cele mai importante lucruri când vine vorba de un mouse, adică de senzor. Senzorul din G500 este un Avago S9500 (laser) acelaşi senzor folosit şi în G9x.

Senzorul din G5, este un ADNS-6010 fabricat tot de Avago. Diferenţa constă în numărul de megapixeli pe care îi poate procesa senzorul. ADNS-6010 poate citi până  la 6,4 MP/secundă pe când S9500’le din G500 poate procesa până la 12 MP/secundă, aproape dublu. Lift-off-ul se simte mai puţin faţă de Lachesis, testat pe acelaşi pad, Goliathus Alpha Speed.

 

Mai departe putem să trecem la apreciat fidelitatea tracking-ului.

Tracking-ul este foarte bun şi mă refer la o precizie impresionantă pentru un mouse laser. Comparat cu Lachesis, G500 este un mouse net superior când vine vorba de acurateţe. Lachesis este foarte bine cunoscut ca fiind printre cei mai slabi mouşi de la Razer datorită problemelor cu acceleraţia pe axa Z. Ca proprietar şi utilizator nefericit de Lachesis pot confirma lucrul ăsta. G500 se comportă impecabil, chiar la peste 1200 DPI, sensitivitate cu care am încercat R.U.S.E şi mi-am continuat aventura în Dragon Age: Origins.

O altă diferenţă majoră dintre G500 şi G5 – poate chiar între G500 şi restul mouşilor de pe piaţă –  este poziţia senzorului pe mouse. Poziţionarea este un pic neortodoxă după cum veţi vedea şi în poza de mai jos.

 

Logitech G500 Avago S9500

Aşezarea senzorului cât mai aproape de vârful mouse-ului este un pic deranjantă la început pentru că îl citez pe Octavian: „parcă am cotul legat de masă”, însă aspectul ăsta este valabil doar dacă jucaţi low-sens. După o folosire destul de îndelungată se crează un reflex de a mişca mouse-ul din încheietura mâinii. Cei care vor trece pe G500 de pe mouşi ca Intelli 1.1 sau de ce nu MX518 vor avea ceva dificultăţi la început.

Pentru că în fotografia de mai sus se vede şi unul dintre skate-uri, vom lua la puricat modul în care G500 dansează pe pad-uri. Am testat G500 în majoritatea timpului pe Goliathus-ul Speed din dotare dar nu ne-am sfiit să-l încercăm şi pe un SS QCK+, pe birou sau pe un pad no-name, din plastic dur. Cele mai bune rezultate le-am obţinut pe Goliathus şi pe QCK+ cum era de aşteptat. Pe QCK+  a alunecat cel mai bine ţinând cont de suprafaţa foarte fin texturată. Goliathus are modelul fibrelor mai reliefat decât QCK.

Un mic aspect ce ţine de funcţionaliate, dar şi de comoditate este micul şănţuleţ care permite dezlipirea skate-urilor. Ajută enorm în momentul în care doriţi să schimbaţi patinele şi nu vreţi să zgâriaţi şoarecul care a costat nu tocmai puţin.

Am pus mai sus şi o poză cu imaginea de ansamblu cu baza lui G500. Skate-urile sunt poziţionate ca la MX518 şi G5, au aceeaşi suprafaţă şi sunt fabricate din acelaşi material: teflon.

În poza se mai observă şi locaşul pentru greutăţi şi butonul pentru ce permite eliberarea sertarului. Greutăţile sunt în număr de 12, împărţite în două seturi a câte 6: un set cu masa de 4.5g iar greutăţile din celălalt set au masa de 1.7g fiecare. Greutatea mouse-ului se poate mări cu un maxim de 27g. Greutăţile se pot combina după preferinţele fiecăruia, deşi G500 este un mouse destul de echilibrat.  Sistemul de încărcare al greutăţilor este similar cu cel folosit şi la G5.

Am terminat ce aveam de zis legat de senzor, skate-uri şi greutăţi. În pagina următoare discutăm de cealaltă faţă a mouse-ului, de butoane, ergonomie şi design. Răsfoiţi vă rog!

 

Pages ( 3 of 6 ): « Previous12 3 456Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.