Spuneam în pagina precedentă că SideWinder X3 este un mouse ce ţinteşte spre gamerii cu bugete mai reduse dar care oferă calitatea unui produs mult mai scump. Nimic mai adevărat.

X3 este un mouse cu design ambidextru, ce împrumută un pic din forma vestită a mouşilor mai “bătrâni” de la Microsoft. Mouşii din seria SideWinder s-au remarcat ca fiind cei mai incomozi dintre toţi mouşii Microsoft. Acest lucru s-a reflectat bineînţeles şi în vânzări. Cel mai enervant lucru era înălţimea şoarecului, care dădea bătăi de cap jucătorilor care foloseau palm-grip. Ei bine, X3 remediază acest lucru, ceea ce îl face cel mai comod mouse din toată seria. Toate tipurile de grip-uri se mulează perfect pe spatele lui X3. Baza mare, cu cele două prelungiri laterale, îl fac foarte confortabil în zilele în care uitaţi să vă mai ridicaţi de la PC.

Materialul ales pentru construcţia rozătorului nu este una dintre cele mai bune, mai ales dacă aveţi probleme cu transpiraţia. Plasticul cu care este acoperit mouse-ul este o alegere neinspirată. Un lucru bun ar fi fost implementarea unor linii din cauciuc pe laterale, pentru un grip mai puternic.

 

 

Butoanele sunt în număr de cinci, ca şi la mouşii clasici Microsoft, Intelli 1.1 de exemplu. Avem trei click-uri, cu tot cu scroll-click-ul, două butoane laterale, cu rol de back-forward şi să nu uităm cele trei butoane de schimbare a DPI-ului care la nevoie se pot transforma în macro-uri. Asta asigură un design minimalist dar cu o funcţionalitate foarte mare.

Legat de butoanele laterale, am o mică nemulţumire. Sunt prea mici şi poziţionate prea în faţă şi folosirea lor poate deveni frustrantă, mai ales dacă vă configuraţi macro-uri pe ele. Cei cu palmele mai mici, nu vor putea ajunge uşor la ele, iar cei cu palmele mai mari, nu le vor putea apăsa lejer.

Scroll-ul este cauciucat, foarte bine gradat şi chiar foarte rapid. Schimbarea armelor devine o plăcere în Quake Live sau Battlefield Heroes :).

 

 

Cele trei butoane pentru schimbarea DPI-ului sunt foarte bine amplasate pe spatele lui X3, şi spre deosebire de ceilalţi mouşi SideWinder, nu se pot apăsa accidental. O altă diferenţă faţă de celelalte variante din serie este logo-ul SideWinder. De data aceasta, este doar un … logo nu un buton.

Un aspect important al lui X3 este greutatea. Microsoft a renunţat la sistemul de echilibrare cu greutăţi, mergând de data asta pe ideea balansării predefinite din fabrică. Centrul de greutate al lui X3 este poziţionat deasupra senzorului. Acesta este un lucru foarte bun, deoarece face mouse-ul să se mişte foarte cursiv şi foarte precis mai ales când se descriu arcuri de cerc pe suprafeţe mari. Personal, eu aş fi preferat o greutate ceva mai mare. Nu am găsit pe nicăieri specificată greutatea rozătorului. Microsoft o categoriseşte ca fiind “balanced”, nimic mai adevărat, doar că uneori, ai senzaţia că îl poţi scăpa din mână, mai ales dacă foloseşti palm grip, cauza fiind greutatea mică.

Senzorul lui X3 este unul laser, cu dublu fascicul, poziţionat fix în centru. Poziţia este foarte bine gândită, ceea ce oferă o acurateţe foarte bună mouse-ului. Senzorul laser, este capabil de rezoluţii cuprinse între 200 şi 2000 DPI, ce pot fi predefinite, în trei trepte cu ajutorul software-ului din pachet.

 

Pages ( 2 of 5 ): « Previous1 2 345Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.