SK Gaming au avut un inceput al sezonului 4 in League of Legends foarte dificil. Dupa ce s-au despartit de vechiul line-up, acomodarea noilor membrii parea imposibila. Totusi, in split-ul din primavara SK s-au impus si au reusit sa se claseze pe locul 2. Chiar daca nu au ajuns la All-Star, numele lor a inceput sa rezoneze iar in mintile impatimitilor de League of Legends.

Pentru a sarbatori aceasta jumatate de sezon excelenta, ei impreuna cu Mionix au pus la cale un parteneriat din care s-a nascut Mionix Avior SK. Acest mouse este de fapt modelul Avior 7000 remodelat dupa gusturile coloristice ale celor de la SK Gaming.

Mionix Avior SKAstfel, mouse-ul are butoane si scroll alb, iar talpa lui este si ea tot alba. Pe langa schema coloristica schimbata si pe cocoasa mouse-ului se gaseste logo-ul SK in locul celui Mionix.

Intrucat noi nu apucasem sa ne jucam cu Avior 7000, ne-am gandit ca ar fi o idee mai buna sa testam varianta SK, care arata mult mai bine decat originalul.

 

Specificatii si caracteristici

Mionix Avior SK este un mouse simetric ce se potriveste atat dreptacilor, cat si stangacilor. In consecinta, este de asteptat sa nu beneficiem de acelasi confort pe care il ofera un mouse ergonomic special proiectat doar pentru dreptaci. In ceea ce priveste dimensiunile, Mionix Avior SK este un mouse mediu spre mare cu o cocoasa destul de prelungita.

Asta il face un mouse la care te adaptezi destul de lent daca ai mana de dimensiuni medii.

In ceea ce priveste amplasarea butoanelor laterale, acestea pot fi apasate fara a parcurge distante mari cautandu-le cu degetele. Mai scurt spus, pozitionarea lor este foarte buna. Si fiind simetric, acelasi lucru se poate spune despre toate 4.

Daca esti dreptaci, ca mine, vei sesiza ca butoanele de pe partea dreapta, care pot fi actionate folosind degetul mic, sunt mai degraba inutile. Totusi, daca te joci un joc in care nu conteaza aim-ul, atunci le vei putea utiliza chiar si cu degetul mic. Insa, in shooter-ele pe care eu le joc am observat ca miscarea degetului mic spre aceste butoane imi misca mouse-ul din loc si implicit si tinta din joc.

Patinele lui Avior SK sunt de dimensiuni mari si asta inseamna ca pe suprafete dure va aluneca la fel ca pe un patinoar.

Acel semn de intrebare in dreptul vitezei maxime chiar reprezinta intrebarea mea cu privire la aceasta specificatie. Este cel putin ciudat faptul ca doi soareci cu acelasi senzor au specificatii diferite la o caracteristica care tine strict de senzor.

 

Galerie foto

 

 

Software

Software-ul lui Mionix Avior SK chiar mi-a placut. Fata de alte software-uri, acesta ofera cateva setari avansate pentru comportamentul senzorului si aici ma refer la posibilitatea de a alege nivelul de prediction (angle snapping). De asemenea, mi s-a parut interesant si SQAT (surface quality analizer tool) pentru ca a avut dreptate si mousepad-ul care a oferit cel mai mare scor s-a dovedit a fi si cel mai potrivit pentru acest mouse. Veti vedea rezultatele mai jos, la capitolul experienta in timpul utilizarii.

Daca sperati la un macro editor extraordinar, veti fi dezamagiti. Mionix au ales sa utilizeze un macro editor basic ce inregistreaza doar apasarile de taste cu sau fara delay.

 

Experienta in timpul utilizarii

Primul lucru care mi-a atras atentia a fost faptul ca Mionix au dezactivat butoanele de pe laterala dreapta a mouse-ului. Desi este un mouse simetric, ei au luat in considerare faptul ca majoritatea userilor sunt dreptaci si au stiu ca acele butoane sunt imposibil de utilizat daca esti dreptaci. Cu alte cuvinte, forma mouse-ului este simetrica strict pentru a se potrivi atat dreptacilor, cat si stangacilor nicidecum pentru a arunca cat mai multe butoane pe mouse.

La capitolul senzor stiam la ce sa ma astept ca doar am mai testat recent un mouse ce vine echipat cu acelasi Avago/Pixart 3310. Comportamentul implementarii Mionix este ireprosabil si mai mult decat atat, software-ul permite si ajustarea lift-off-ului. Sunt jucatori ce s-au obisnuit cu un lift-off mare si altii, ca mine, care vor cel mai mic lift-off posibil si prin urmare Mionix reuseste sa multumeasca orice tip de utilizator.

Grip-ul este unul dintre cele mai importante aspecte ale unui mouse si a sti la ce sa te astepti cand cumperi un mouse reprezinta, de fapt, cheia succesului. Mionix Avior SK este un mouse a carui forma se potriveste atat pentru claw-grip, cat si pentru palm-grip.

Desi Mionix spun ca se potriveste pentru ambele tipuri de grip, in stilul palm poate fi tinut usor doar daca ai mana mare. Cocoasa lui mare face destul de dificila fixarea lui in podul palmei.

Pentru cei ce folosesc mouse in stilul claw-grip vestile sunt bune deoarece forma lui parca iti ghideaza degetele spre acest tip de grip. Mi s-a parut o alegere mult mai buna a acestui grip si mai naturala pentru Avior SK decat palm-grip.

 

Rezultate S.Q.A.T.

QPAD FX36 – 50%

Roccat Hiro – 70%

Roccat Sota –  100%

CM Storm FPS Tactics – 50%

EVO-G Cyber Killer – 70%

SteelSeries QCK – 60%

SteelSeries QCK+ NAVI – 60%

Razer ExactMat Speed – 100%

Razer ExactMat Control – 100%

Genius GX Speed – 40%

Func Surface 1030 XL Smooth – 100%

Func Surface 1030 XL Rough – 100%

GIGABYTE Krypton mousepad cloth – 90%

GIGABYTE Krypton mousepad rough – 80%

Desk – 70%

In majoritatea cazurilor de mai sus, utilitarul a avut dreptate. Totusi, dintre cele cu 100% cel mai bun mi s-a parut Roccat Sota. Pacat ca acest mousepad se curbeaza in timp si devine inutilizabil. Sa nu credeti ca cele textile sunt de ignorat. De fapt, acest utilitar analizeaza doar calitatea tracking-ului, iar cele textile stau ceva mai bine decat cele solide la capitolul frecare.

Mai simplu spus, Mionix Avior SK aluneca mai greu pe mousepad-urile textile si asta inseamna ca este mult mai usor de controlat.

 

Concluzii

Este de apreciat faptul ca Mionix au pozitionat varianta SK la acelasi pret cu cea normala si daca sunteti adevarati fani ai echipei SK veti avea ocazia sa va aratati dragostea fara a investi bani in plus. Totusi, la noi in tara lucrurile stau un pic altfel pentru ca varianta Avior 7000 costa 272 Lei, iar varianta SK este comercializata la 334 Lei.

Sa nu va lasati dusi de val in a crede ca versiunea SK este comercializata la supra-pret. De fapt, varianta SK are acelasi pret ca pe site-ul Mionix, iar Avior 7000 este ceva mai ieftin.

Daca sunteti fani ai echipei chiar va recomand sa mergeti pe aceasta varianta, iar daca nu va pasioneaza atat de mult sportul electronic puteti opta pentru Avior 7000 fara a sta pe ganduri, sunt identici cei doi mausi.

In ceea ce priveste performanta lui, trebuie sa recunosc ca senzorul Avago/Pixart 3310 este bun si nu va va dezamagi nici la low-sens si nici la medium-sens. Iar daca va faceti probleme ca nu va veti putea obisnui cu forma, ei bine, Avior SK este un mouse conceput pentru a te adapta la forma lui mult mai usor decat la unul ergonomic.

  • Puteti cumpara Mionix Avior SK de aici.

 

Plusuri si minusuri

+ Grip bun
+ Senzor bun
+ Skates
+ Software

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.