Saptamana trecuta cu celalalt „DeathAdder” – Asus Gladius ma tot gandeam daca bladius-ul e atat de bad… cam cat de bun ar putea fi DeathAdder-ul? Ba chiar eram speriat ca nu o sa se ridice la asteptarile mele, pentru ca pana acum eu am tinut DeathAddere in mana numai in vis.

Razer DeathAdder ChromaDeathAdder si BlackWidow au fost singurele componente din lume pe care mi le-am dorit dar nu le-am avut niciodata (pe lista mai erau si niste tastaturi Ducky, dar I had one :D). Well, astazi „visul” mi s-a indeplinit si mi-a trecut si mie prin mana insfarsit inca un mouse. Un mouse bun tati.

Pe cuvantul meu de nu, atunci cand am desfacut coletul si am vazut DeathAdder si BlackWidow m-am simtit ca un copil de 10 ani in ziua de Craciun, nu am mai fost asa fericit de cand n-a iesit Ponta presedinte.

Ma rog, trecem peste politica si peste faptul ca am fost incitat destul de tare si ne intoarcem la review, ca na de asta sunteti aici acum in fata monitorului/tabletei/telefonului si cititi :)).

Proaspat (re)lansatul mouse de la Razer, din punctul de vedere al design-ului este sublim, faptul ca acum iti poti customiza culoarea luminii de la scroll si logo-ul este absolut game changer, cel putin pentru mine, fiindca verdele acela ma enerva la culme. Pe langa asta daca mai ai si alte produse din gama Razer, poti face o sincronizare a culorilor cu celelalte periferice Razer Chroma.

 

Specificatii si caracteristici

Mi-a fost destul de greu sa aleg 2 mausi cu care sa compar noul mouse de la Razer DeathAdder Chroma, insa am decis ca pe langa el sa mai fie DA 2013 si Logitech G502.

Singurele schimbari dintre cei 2 mausi (Chroma si 2013) sunt: -diferente mici la materiale si rezolutia DPI mai mare in cazul Chroma-ului, datorata sensorului nou. S3989 poate rula la 10.000 DPI (nativ) fara niciun fel de interpolare.

Materialul din care este facut Chroma-ul este un pic diferit, mult mai placut si „poate fi tinut mai bine in mana”.

 

Razer DeathAdder Chroma Razer DeathAdder 2013 Logitech G502
Dimensiuni (mm) 70*127*44 70*127*44 75*132*40
Greutate (grame fara cablu) 105 105 121-139
Tip senzor Optic IR Optic IR Optic IR
Senzor S3989 S3988 PMW3366DM-VWOU
Rezolutie (DPI) 100-10000 100-6400 200-12000
Polling rate (Hz) 1000 1000 1000
Acceleratie maxima (G) 50 50 40
Viteza maxima (m/s) 5.08 5.08 7.6
Nr. butoane, programabile 5, da 5, da 11, da
Lungime cablu (m) 2 2 2
Material invelis cablu Textil Textil Textil
Iluminare Da, 16 mil. de culori Da, verde Da, albastru

Fulger mi-a zis ca o sa ma obisnuiesc foarte greu cu DA-ul insa, cum am ajuns acasa l-am montat si trecerea de la Mionix Avior SK la DA nu a fost deloc deranjanta. E adevarat ca mi-am modificat un pic grip-ul, insa dupa 2-3 runde de CS:GO eram una cu mouse-ul. Pe langa precizia miraculoasa, design-ul superb si grip-ul decent, am ramas impresionat de cat de bun este cauciucul de pe lateral, care nu-ti impune sa tii strans mouse-ul cum este in cazul altor mausi, ba chiar te ajuta sa stai relaxat cand te joci.

 

Galerie foto

 

Software

La inceput mi s-a parut un pic ciudat ca am fost nevoit sa ma loghez ca sa-mi fac setarile la mouse, insa dupa primul restart am observat ca e auto log-in si ca nu mai trebuie de fiecare data sa-mi introduc parola sau whatever. Initial am crezut ca nu o sa-mi ramana setarile salvate atunci cand folosec mouse-ul la alt PC, insa evident ca nu a fost asa.

Trecand direct la partea de Software, in primul tab din meniu iti poti seta butoanele (macro-uri etc), iar in urmatorul „Performance” iti poti seta DPI-ul si Polling Rate-ul, in aproximativ 10 secunde eram gata de joc. La tab-ul numit „Lighting” poti sa iti setezi culoarea la logo-ul Razer cat si la Scroll, aici ai 2 optiuni: – custom (static) adica o singura culoare in parte pentru fiecare dintre cele doua zone, evident daca vrei ca ambele zone sa fie rosii atunci ele sunt rosii daca nu poti sa-ti pui scroll-ul culoarea rosie si logo-ul Razer verde, etc. Cea de-a doua optiune este Spectrum Cycling, care face o „rotatie” din paleta de culori disponibila, o rotatie completa se face in aproximativ 3 minute (rosu-galben-portocaliu-etc). De asemenea daca mai aveti periferice din gama Razer Chroma puteti seta ca acest Color Cycling sa se sincronizeze cu cel al tastaturii/al castilor Chroma.

Ultimul tab este Calibration unde iti poti seta Liftoff-ul in functie de pad, acesta poate fi setat dupa ce iti selectezi suprafata pe care iti tii mouse-ul (pad-ul).

In meniul principal mai este un tab foarte interesant care iti ofera niste stats-uri si niste heatmap-uri, voi lasa pozele sa vorbeasca de la sine.

 

Experienta in timpul utilizarii

Evident ca nu voi testa o asemenea bijuterie intr-un MOBA sau intr-un alt joc unde mouse-ul nu prea conteaza, asa ca am intrat in CS:GO unde 70% este aim. Mi-am pus repede setarile din Razer Synapse – 400 DPI 1000 Hz, si mi-am setat si sensitivitatea in CS:GO – 0.7 si am intrat direct intr-un meci. Eram destul de sigur pe mine ca deja ma obisnuisem cu mouse-ul. Intr-adevar prima runda a fost un pic ciudat pentru mine sa il folosesc dar dupa ce am reusit sa dau 2 headshot-uri, a trebuit sa sterg pe jos pentru ca salivam dupa performanta mouse-ului.

Nu ma asteptam ca acest mouse sa ofere o precizie „deadly” si sa fie on spot cu miscarea mainii, nu am mai avut o precizie atat de buna de pe vremea cand ma jucam cu MX518 si eram atat de „obsedat” dupa aim-ul perfect astfel incat aveam sensitivitatea 1.2348 si daca o schimbam un pic simteam ca nu mai am precizie. Dupa cateva meciuri, deja ma obisnuisem cu grip-ul si cand m-am dus sa dorm in ziua respectiva traiam cu sentimentul ca m-am jucat cu Mionix-ul – adica confort 100%.

Dupa ce am vazut ce poate mouse-ul, evident ca a trebuit sa instalez Call of Duty 4, unde eu imi testam sensitivitatea tragand dintr-un punct fix intr-altul tot incarcatorul si daca ratam un glont inseamna ca ceva era in neregula. De obicei, cu alti mausi nu-mi iesea din prima, insa am ramas placut surprins dupa ce prima, a doua si a treia oara nu am ratat niciun glont. Din punctul de vedere al preciziei senzorului, jos palaria, este exact cum mi-l tot lauda Fulger. Daca e sa ne luam si dupa comoditate, dupa cateva zile de jucat cu el ma simt ca si cum as fi avut DeathAdder toata viata.

Din fericire, din punctul meu de vedere nu mai am niciun test de rulat vis-a-vis de precizie pentru ca este imbatabil.

 

Concluzii

Daca esti jucator de FPS-uri si te joci cu o sensitivitate mica, indiferent de cati bani ai avea in momentul in care vrei sa-ti achizitionezi un mouse – 100 RON/ 50 RON/ hell chiar si 15 ron, atunci strange cat poti si cumpara-ti bestia asta incredibila.

Imi este destul de greu sa compar mouse-ul cu orice alt mouse de pe piata in momentul de fata, are probabil cea mai buna forma pentru „dreptaci” (nefiind un mouse simetric) si clar cel mai bun senzor optic de pe piata. Poate singura „problema” ar fi pentru o mare parte din utlizatori faptul ca nu exista un buton direct de schimbare a DPI-ului, insa in cazul jucatorilor profesionisti, ei nu isi schimba niciodata DPI-ul, sa zicem ca joaca pe 400 DPI, pai pe 400 DPI joaca toata viata.

Asadar, go get! Merita cu varf si indesat fiecare leu.

  • Razer DeathAdder Chroma poate fi cumparat de aici la pretul de 315 Lei.

 

Plusuri si minusuri

+ Senzor
+ Calitate constructie
+ Iluminare
+ Grip

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.