Prea incepusera sa fie alti soareci in lumina reflectoarelor si Razer nu veneau cu nimic. Iata ca au scos din desaga ultima gaselnita, 8000 Hz.

Stiti voi mema aia cu hold my beer ? Fix asa au fost si Razer acum. Aparusera soareci cu mai mult de 1000 Hz, dar niciunul dintre acei producatori nu au reusit sa convinga cu hertii lor. Asa ca a venit Razer sa le arate cum se face marketingul adevarat. Nu 2000 Hz. Nu 3000 Hz. Nu, nene: 8000 Hz!

Razer Viper 8 KHz | WASD

 

Oooooopt miiii de herti!

Atat. Asta este tot mesajul care il insoteste pe Viper-ul de anul asta. Si niste patine noi. Si un cablu mai pufos dar mai rigid. E ok, poti schimba si singur cablul, caci se gasesc nenumarate feluri pe aftermarket.

Mai faceam misto si de diferentele lui Superlight vs. G Pro Wireless, cum ca diferentele sunt superlight. Adica aproape inexistente. Dar acesta este taramul fineturilor. Ca in sporturi si orice altceva, asemenea produse se vor un pic mai serioase decat casual gaming.

Asa ca s-ar putea sa conteze sau nu ca Razer au adus multi herti. Vom afla cu siguranta daca este un flop sau ceva mega tare.

Eu cred ca e doar un mesaj de marketing din viitorul monitoarelor la peste 1000 Hz, dar vom afla.

 

Galerie foto

 

Teste input lag

Ca de obicei am sa va invit sa cititi acest material in care descriu in detaliu atat metodologia actuala cat si cele folosite in trecut care m-au adus in punctul asta in care pot fi sigur de precizia metodologiei.

Setul complet cu rezultate il gasiti aici.

Razer Viper 8 KHz Input lag

Buuuun. Ce e de inteles din graficul de mai sus? Ca din momentul in care un sobolan s-a pus in miscare, a durat atatea milisecunde pana s-a pus si imaginea din CS:GO in miscare. Viteza de miscare nu o tin constanta pentru ca imi permite sa observ probleme de functionare la viteze foarte mari, foarte mici sau medii.

Corsair Katar Pro Wireless nu are atat de mult lag. Bine, are, dar doar pe una dintre suprafetele testate: cea dura.

Am mai observat asta si la alti soareci tot de la firme care nu au un istoric in materie de soareci de gaming.

De ce este o diferenta atat de mare intre Razer Viper original si Viper 8 KHz ruland la 1000 Hz? Pentru ca are hardware nou si mai rapid. Acelasi lucru l-am vazut si la Logitech Superlight. Vine echipat cu alt MCU, mai nou si mai rapid, iar asta se vede in rezultatele de mai sus.

Auzisem niste legende cum ca ar fi putut sa faca asta si pe Viper sau pe alti soareci de la alte brand-uri. Probabil ca s-ar fi observat ca la Razer Viper 8 KHz rulat la 1000 Hz fata de 8000 Hz: o diferenta MINUSCULA intr-un grafic.

Realitatea, insa, o simti cand te joci cu el. Tot acest input lag pe care il vedeti voi mai sus este strans legat de calitatea tracking-ului. Daca senzorul este configurat prost, isi va da seama mai greu ca plecat, de fapt, de pe loc, iar asta duce la o intarziere nedorita a miscarii pe ecran.

 

Verdict

Ce era misto anul trecut a devenit acum si mai misto; de fapt, cel mai misto. Pana acum este cel mai fin senzor pe care am pus mana si m-a trimis direct in copilarie cand am atins prima oara un Deathadder dupa ce toata viata jucasem pe Intelli 1.1.

Daca iti place sa nimeresti adversarii in jocuri, cu siguranta vei observa diferenta si nu ti se va mai parea o suma exagerata.

Dar, cand l-am vazut la 449 Lei listat, incepusem sa deprind un pic de eye twitching. Este literalmente identic. Dar nu stiam ce are sub capota. Inca nu stiu ca nu l-am desfacut, dar se vede diferenta de input lag.

Problema MEA majora, este ca va trebui sa trec la acest mouse si cu metodologia de monitoare, iar asta inseamna ca tre’ sa iau iar sample-uri cu fiecare monitor.

Dar, revenind la subiect: vi-l recomand. Senzorul este super bun! Cel mai bun! Forma e buna dar…fiecare cu mana lui. Decizi singur daca ti se potriveste. Ai specificatiile aici. Pentru mine e prea pitic.

Similar Articles

2 thoughts on “Razer Viper 8 KHz e cel mai rapid si la 1000 Hz – teste input lag

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.