Nu o sa mai plang de monotonia de a testa mouse dupa mouse ca exista riscul sa ma alerge Fulger. Virtual, pentru ca in viata reala suntem in carantina.

Corsair face ce face si lanseaza pe banda rulanta tot felul de periferice. Mousi, tastaturi, casti, sa multumeasca tot poporul, de la mic la mare.

Inca astept ziua in care o sa testez Virtuoso, insa vazand situatia in care se afla tot mapamondul, nu cred ca se intampla mai devreme de vara.

Si uite asa, ajung sa testezi soareci. A primul de la Corsair fost Scimitar, mouse ce mi-a placut.

Iar acum, pe biroul meu se afla un soarec, cunoscut ca M55 RGB Pro. Si a venit oarecum la fix, asta pentru ca de cand cu aceasta carantina, ma plictisesc teribil acasa.

Adica mi-e lene sa fac orice. Biroul este plin doze goale de cola sau energizante. Mi-e lene sa fac orice. Mai putin sa dau click-uri.

Dar sunt si putin curios, trebuie sa recunosc. Am testat periferice Corsair atat premium, cat si medium. Insa de cele low budget nu m-am atins pana acum.

Si sunt mega curios sa vad unde se situeaza versus ceilalti producatori. Asta pentru ca, cel putin in viziunea mea, segmentul low budget este controlat de catre SteelSeries si Logitech cu produse precum Rival 3, Rival 110 sau G305.

Segmentul high end clar le apartine celor de la Logitech si Razer, cel putin pe mousi. Iar segmentul entry, este oarecum impartit.

Corsair M55 RGB Pro review | WASD

Ce este Corsair M55 RGB Pro?

Tovarasul mouse vine echipat cu senzor optic PMW3327 ce poate atinge 12.400 DPI si evident clasicul polling rate 1000 Hz.

Mouse-ul are o forma simetrica si este echipat cu 8 butoane programabile. Sub click stanga si dreapta se gasesc switch-uri Omron.

Acesta este dotat si cu memorie onboard, insa poate memora doar un profil.

Cablul masoara 180 cm, iar mouse-ul cantareste fara acesta 86 grame.

Si da, are iluminare RGB. Doar nu putea sa fie omis acest feature.

Galerie foto

Experienta in timpul utilizarii

Ca orice alt mouse de gaming ce-mi calca pragul, il stresez nitel in jocuri precum Dota2, PUBG si CS:GO.

Insa accentul se pune pe ultimul joc. Iar in acesta ma joc deathmatch, 1v1 aim_map si matchmaking.

Mousepad-urile utilizate sunt Xtrfy XG-GP1-L si SteelSeries QCK Heavy, asta pentru ca am renuntat in urma cu ceva timp sa mai testez mousi pe suprafete hard pentru ca abuzam prea mult de skatez-uri.

Forma si constructie

In clipa de fata, pentru ca probabil nici n-am baut suficienta cafea cat sa fiu complet functional, mi-e greu sa spun exact cu ce mouse seamana ca forma. Are ceva dintr-un SteelSeries Rival, insa seamana putin si cu Razer Lancehead.

Ideea e ca bump-ul, sau mai corect spus cocoasa, se afla in spatele mouse-ului. Lucru ce pe mine ma irita putin pentru ca prefer mousii ce o au la mijloc.

Chiar daca este un mouse bun pentru toate tipurile de grip-uri am oarecare dificultati in a avea un aim precis cand folosesc palm grip. Insa pe claw, nu intampin aceste probleme.

Firul este ceva cam rigid pentru gusturile mele. Am incercat sa ma joc cu el fara sa utilizez cord holder-ul, insa mai rau ma enervam.

Nici suprafata mouse-ului nu-mi place, dar nici grip-urile laterale. Suprafata imi da senzatia de parca a fost data cu smirghel si raman extrem de multe amprente pe soarec. Iar grip-urile laterale completeaza senzatia de „saracie” care mi-o da suprafata soarecului.

Ma uimeste in schimb ca are o greutate ok, anume 86 grame. Cand l-am vazut initial, eram destul de sigur ca acesta cantareste aproape sau chiar peste 100 de grame. Insa surprize surprize, nu e asa.

Nu-mi explic de ce, dar cu mouse-ul asta am cel mai des spasme. Ma vad stand linistit citind ceva sau ma uit in gol si ma gandesc cum sa rezolv o anumita situatie. Si pac, apas din senin butoanele laterale.

Am o explicatie oarecum. Fac asta pentru ca butoanele laterale sunt destul de mult iesite in relief.

Chiar daca nu are un senzor optic de top, PMW3327 este destul de fasnet si, cel putin pana in momentul de fata, n-am reusit sa-l fac sa sara.

Si sa fiu sincer, ma asteptam sa patesc ca la Endgame Gear XM1. Adica ma asteptam la fiecare repozitionare a mouse-ului sa mi se activeze click-urile, insa nu s-a intamplat asta.

Bine, oarecum de asteptat, nu stiu de ce eram pesimist sau chiar carcotas. Vorbim totusi despre un produs cu logo-ul Corsair.

Butoane si scroll

Acum majoritatea producatorilor de mousi folosesc switch-uri Omron. Deci nu are rost sa mai spun cum se simt acestea.

Insa trebue sa specific cum se simt click-urile fizic, nu senzatia ce are ecou din switch-uri. Click-urile sunt destul de comode, iar pe lungimeea click-ului are o raza de actiune destul de bine balansata.

Scroll-ul este si el interesant. Nu are striatii in relief cum imi place mie, insa este placut de silentios. Ma rog, asta daca nu cumva o iei la fuga pe pagina web cu el. Dar chiar si in situatia respectiva, nu scoate un zgomot cat sa-ti bata vecinii in teava.

Software

Pentru customizarea mouse-ului, se utilizeaza software-ul Corsair iCUE. In acesta putem modifica DPI, polling rate, iluminarea RGB, setare macro-uri si altele.

Acesta poate fi link-uit si cu alte periferice sau componente Corsair cu suport iCUE, astfel dand viata unui intreg ecosistem RGB.

Verdict

Nu prea m-a dat pe spate mouse-ul Corsair M55 RGB Pro. Si asta se intampla rar cand vine vorba de soarecii Corsair.

Da, inteleg ca este un soarc de buget, insa quality build-ul e putin iffy. Suprafata este oribila, skatez-urile imi dau senzatia ca ar intampina probleme serioase pe paduri pufoase precum Fnatic Focus.

Si firul este in situatia asta. Jucatorii de FPS-uri ce au un skillcap ridicat, automat vor folosi un mouse bungee.

Dar exista si posibilitatea ca eu sa fiu mult prea mofturos. Mi s-a mai spus.

In plus, in ultima perioada am testat doar mousi medium si premium. Deci se poate intelege oarecum de ce stramb din nasuc cand dau de un soarec ce face parte din segmentul acesta.

Ca tot am pomenit bugetul, mouse-ul Corsair M55 RGB Pro poate fi achizitionat de la PC Garage la pretul de 242.98 lei.

Similar Articles

One thought on “Review: Corsair M55 RGB PRO

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.