Imi aduc aminte cum era viata noastra, a gamerilor, acum 15 ani. Desi parea ca suntem preistorici ca existau 5 modele de soareci pentru gameri, parca viata era mai simpla.

Si ramaneai efectiv cu gura cascata cand vedeai un Razer Copperhead cu asa iluminare, iar in ziua de azi te scarpini in cap cand vezi un mouse ce n-are iluminare RGB.

Dar cum jocurile au devenit mai complexe, esportul a devenit urias, sumele de bani pompati sunt cu mai multe zerouri decat am degete la maini si pretentiile utilizatorilor au crescut. Ca in primul rand pe consumator trebuie sa-l convinga un producator, iar abia apoi intervin alte lucruri de care ar trebui sa se ingrijoreze.

Si iata-ne in situatia de fata, Corsair M65 RGB Elite. Daca tot am pomenit de trecut, pare scapat dintr-un film SF din ce are actiunea prin 2050. Insa daca ne uitam ce oratanii se gasesc pe piata in momentul de fata, iar M65 RGB Elite parca devine ceva mai din timpurile noastre.

Corsair M65 RGB review | WASD

 

Ce este Corsair M65 RGB Elite?

Ca si Corsair Ironclaw RGB, Corsair M65 RGB Elite vine si el cu senzorul optic PMW3391 ce duce pana la 18.000 DPI. Acesta are memorie onboard de un profil, polling rate-ul este selectabil intre treptele clasice, anume 125 hz, 250 hz, 500 hz si 1000 hz.

Butoanele sunt Omron, ce au o durata de viata de 50 de milioane de click-uri, iar cablul acestuia masoara 180 cm.

Modificarea gramajului total al mouse-ului se poate face folosind cele 3 greutati a cate 4 grame fiecare. De asemenea, daca esti obsedat de o greutate cat mai mcia a mouse-ului, mai poti scadea inca 7 grame inlaturand si suruburile. Veti vedea mai jos cam ce combinatii sunt sunt posibile.

 

 

Galerie foto

 

Experienta in timpul utilizarii

Forma

Fiind utilizator de palm grip, forma ma incomodeaza destul de mult. Deoarece mouse-ul este plat cu plafonul destul de jos, este destinat celor ce folosesc clawgrip.

Daca incerc sa ma adaptez gripului potrivit, mouse-ul devinde destul de comod.

Gripurile laterale sunt abrazive, lucru ce duce la un control sporit al mouse-ului. Insa nu stiu ce rezistenta are materialul si nu stiu in timp cum ar ajunge sa arate sau sa afecteze utilizarea mouse-ului.

 

Butoane si scroll

Clickurile sunt confortabile si au acelasi timp de raspuns indiferent de zona in care se apasa. Versus modelul Ironclaw, scrollul este vizibil imbunatatit, anume are o apasare usoara.

Personal, nu-s fan al butonului „Sniper” pe un mouse. Asta si pentru ca ma joc doar CS:GO si cate un PUBG din cand in cand. Si nu m-as vedea cand as lua un AWP de pe jos si vad un om la distanta sa fac switch de DPI. Asa ca am facut o romaneasca, am setat pe butonul Sniper clasicul macro de Meepo Poof din DOTA 2.

 

Greutati

Mouse-ul fara cablu si fara greutati are fix 100 de grame, o greutate decenta pentru un mouse de gaming. Iar greutatea mouse-ului fara greutati dar cu cablu este de 130 grame.

Greutatea totala la care ajunge mouse-ul cu greutati si cablu este de 151 grame.

 

Software

Si o sa sun iar ca o moara stricata. Ca orice componente sau periferice Corsair ce suporta customizare, softul utilizat este iCUE.

Pentru Corsair M65 RGB Elite putem modifica dpi, polling rate, iluminarea, dar si setarea de macro-uri.

 

Verdict

Ca si in cazul lui Corsair Ironclaw RGB, eram oarecum croit impotriva lui Corsair M65 RGB Elite. Diferenta este ca la Ironclaw erau cateva probleme, insa pe M65 Elite nu le-am gasit. Sau nu pe acelea.

Are cateva lucruri ce ma deranzeaza, cum ar fi ca firul iese de sub click 1. Desi intial credeam ca nu afecteaza cu nimic utilizarea mouse-ului, aparent m-am inselat. Daca nu utilizezi un bungee, trebuie sa ai grija ca firul sa fie mereu liber si sa stea cat mai drept. Altfel vei fi fortat in cateva cazuri sa stai cu mouse-ul intr-o parte cand il utilizezi. Iar apoi, fobia: cand ma uit la mana mea in timp ce utilizez produsul parca am senzatia ca-mi iese din deget acel fir. Da, eu si fobiile mele.

A 2-a ar fi metoda de aplicare a greutatilor. Anume, pentru a scoate sau a adauga greutati, trebuie sa utilizezi o surubelnita. Eu unul n-as sta cu o surubelnita langa mousepad sa modific greutatea mouse-ului dupa chef sau la un joc anume. Dar trebuie sa-i dau Cezarului ce-i al Cezarului si sa admit ca, atat in teorie cat si in practica pare cea mai buna metoda de aplicare a acestora. In cazul in care era pe baza pe magnet, daca mouse-ul ar fi suferit un soc, de exemplu sa se loveasca in tastatura, greutatea pe baza pe magnet ar fi riscat sa cada.

Ok, trecand peste nebuniile mele, per total Corsair M65 RGB Elite este un mouse bun. Are un senzor foarte performant, o constructie solida si un design interesant, ce se gaseste pe doua culori, negru si alb.

Nici pretul nu este mare, anume in momentul publicarii, la PC Garage acesta costa doar 319,99 lei (redus de la 359 Lei).

Review overview
Summary Ca si in cazul lui Ironclaw, un mouse foarte bun pentru un jucator de FPS-uri ce nu-i tryhard.
4.5
Tagged

Similar Articles

One thought on “Review: Corsair M65 RGB Elite gaming mouse

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.