8K Hz este keyword-ul pentru mouse-urile de gaming din anul 2021. Cine ajunge la acest milestone reuseste cumva sa fie mai special. Corsair Sabre RGB Pro este primul mouse de la Corsair cu acest polling rate.

Si al doilea care ne trece prin maini si teste.

In ceea ce il priveste pe Razer Viper 8KHz, am observat o mica diferenta in motion delay si acelasi lucru ar trebui sa il observam si in cazul lui Corsair Sabre RGB Pro.

La fel ca si Razer, SteelSeries sau altii, senzorul are identificator unic. Adica PAW3392 nu o sa vedeti decat la Corsair.

 

Ce este Corsair Sabre RGB Pro?

Este un mouse de gaming cu forma ergonomica. Forma este cumva dominanta palm grip. Dar poate fi folosit si fingertip grip. Claw grip este ceva mai dificil deoarece cocoasa nu este abrupta. Si nu poate fi impins in podul palmei.

Specificatiile complete le gasiti pe site-ul Corsair. Cu o mica mentiune ca senzorul este PAW, nu PMW.

Senzorul cu care este dotat Sabre RGB Pro este PAW3392. Este cel mai nou varf de gama al lor si asa cum s-a intamplat si in trecut, variatiunile de senzor folosite de Corsair nu au aparut si in alti soareci.

Bine, varf de gama este cam mult spus. Cumva este ajutat de conexiunea la 8000 Hz ca sa fie plasat in aceasta categorie. Dar originalul, PAW3370 nu este tocmai un senzor varf de gama. Cel putin nu conform masuratorilor mele de motion delay.

La capitolul switch-uri pentru click-urile principale sta bine. Este echipat cu switch-uri Omron cu durata de viata garantata de 50 milioane apasari.

Este echipat si cu iluminare RGB, insa, nu o sa va dea pe spate. Are rotita luminoasa si logo-ul ce vine oricum acoperit de podul palmei.

Greutatea lui Corsair Sabre RGB Pro este de 73 grame, conform masuratorilor mele. Corsair n-au specificat pe site greutatea. Insa, zic ca este ultra light.

Iar cablul este conform cerintelor anului 2021, adica paracord.

Corsair Sabre RGB Pro review | WASD

 

Galerie foto Corsair Sabre RGB Pro

 

Experienta in timpul utilizarii

Input lag

Detalii despre metodologia de testare gasiti aici.

Atunci cand este conectat la 1000 Hz, Corsair Sabre RGB Pro ofera o performanta similara cu a lui Mountain Makalu 67. Mouse ce vine dotat tot cu cel mai noi senzor PAW de la Pixart, dar doar ca are numele 3370.

Iar cand mouse-ule ste conectat la 8000 Hz acesta castiga o extra milisecunda in materie de input lag.

 

Forma si constructie

Forma este destul de permisiva si te va lasa sa il apuci atat palm grip cat si claw grip. Insa, daca ai mana mica nu o sa fie chiar asa permisiv. Seamana extrem de mult cu DeathAdder de la Razer, insa, nu si la capitolul grip lateral. Sabre RGB Pro nu vine echipat cu cauciucuri laterale pentru o priza ferma.

Totusi, textura plasticului din care este construit este foarte buna pentru tinut fix in mana. Nu aluneca mai deloc. Il ajuta foarte mult si greutatea redusa de doar 73 de grame.

Daca ar fi cantarit 107 grame precum DeathAdder Elite, de exemplu, n-as mai fi putut fi la fel de sigur pe priza.

 

Butoane si scroll

Scroll-ul este destul de bine definit. Sare cam usor de la un pas la altul, insa, este confortabil de utilizat. Striatiile sunt si ele definite bine.

La capitolul butoane Corsair au utilizat switch-uri Omron pentru click-urile principale si TTC pentru cele laterale si butonul ce schimba DPI-ul.

 

Software

Pentru modificarea parametrilor este nevoie de aplicatia iCUE. Cu aceasta vei putea modifica dintr-un singur loc parametrii tuturor echipamentelor Corsair pe care le ai conectate.

Poti modifica pana si debounce-ul. Ma rog, e mult spus ca il poti modifica. Poti sa schimbi intre mic si mare. Dar Corsair s-au gandit sa ii zica mai fancy: „button response optimization”. In functie de cum folosesti mouse-ul, daca click-urile au debounce mic, poti observa ca butoanele se apasa chiar daca tu nu apesi propriu zis pe ele. Asta se intampla pentru ca mouse-ul tau are un debounce prea mic.

 

Verdict

Desi ma incanta forma lui Corsair Sabre RGB Pro, materialele folosite nu sunt tocmai pe gustul meu. Mi-ar fi placut sa includa in pachet si un set de patine alaturi de benzi adezive pentru grip.

Destui producatori includ asta si poate ar trebui sa inceapa si Corsair sa faca asta.

Pana la urma mi se pare o idee mai buna. Cumva parca ar fi ceva ce seamana cu husa telefonului tau. Ti-l tine fresh.

In ceea ce priveste performanta senzorului, stiu ca vi s-a parut si voua ciudat ca este mai lent un pic decat Corsair Katar Pro XT, de exemplu. Dar este vorba de senzori diferiti in combinatie cu MCU-uri diferite. Chiar daca Sabre RGB Pro se conecteaza la 8000 Hz, 3391 din Katar XT este mai rapid chiar si la 1000 Hz.

Chiar daca pare o diferenta insignifianta, este singurul fel in care putem observa diferentele dintre diferite combinatii de senzor + MCU si firmware.

Corsair Sabre RGB Pro poate fi cumparat de la PC Garage la pretul de 289 lei

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.