Pe cei de la Corsair i-am apreciat mereu pe partea de componente PC. Pe langa ca majoritatea produselor arata destul de bine, sunt si performante.

Ramii lor ies in evidenta cel mai mult intr-un build full RGB in care vrei sa arate totul tipla. Alegi module Corsair pentru ca au cea mai faina iluminare, cel putin asta e parerea mea.

Au si AIO-uri performante, unele care arata si super bine. Sursele n-are rost sa mai zic, au modele pentru fiecare buget.

Insa nu m-au dat niciodata pe spate cu perifericelele lor, exceptie facand tastaturile.

Bine, cel mai mult am avut contact cu mousii lor de gaming. Si nu de putine ori ma scarpin putin in cap si ma uitcrucis la un mouse Corsair cand il scot din cutie.

Nu ca mi-ar curge saliva din gura ca vad o unealta ce ma poate ajuta sau nu sa-mi domin inamicii eterni din batrana Rusie in jcouri precum Dota, ci pentru ca au forme…dubioase.

Lucrul asta este practicat si de catre ei de la HyperX. Din punct de vedere al tehnologiei, par sa fie acolo sau poate un pas in spatele baietilor de la Razer sau Logitech. Insa le lipseste ceva sa fie luati in serios.

Forma mouse-ului. Ok, inteleg ca nu ar fi ok sa vedem fiecare producator ca are un mouse cu forma asemanatoare lui Intelli 3.0 sau alti mousi cu forme „legendare”.

Dar nici sa ma uit crucis la un Corsair M65 si ma gandesc daca mi-ar pune piedica sau nu mouse-ul in jocuri.

Ei bine, in sfarsit aici nu este cazul. Cazul de fata fiind Scimitar. Asta pentru ca, Scimi ca sa-l alint, are forma si constructia similara cu mousi pe care i-am adorat in perioada in care ma jucam World of Warcraft si Dota2 la greu: Logitech G600 si Razer Naga.

Adoram atat de mult mousii astia incat ii integrasem si in work environment. Asta pentru ca e fain sa-ti faci macro-uri pentru munca cand ai 12 butoane laterale la dispozitie.

Insa poate atinge nivelul celor doi mousi? Mai are lumea nevoie de astfel de periferice? Sau de aici ne axam doar pe soareci care pot fi confundati de bunica cu o bucata de svaiter.

Corsair Scimitar RGB Elite review | WASD

 

Ce este Corsair Scimitar RGB Elite?

Ca si Ironclaw si M65, tovarasul Scimitar RGB Elite este dotat cu senzorul optic PMW 3391, poate atinge 18.000 DPI si are polling rate de 1000 Hz.

Senzorul PWM3391 este un PixArt 3390 cu ceva tweakuri aduse de catre Corsair. Bineinteles, aceste tweak-uri nu le fac publice din motive evidente. Ca sa nu se inspire alt producator de la ei.

Mouse-ul are memorie onboard ce poate stoca pana la 3 profile si dispune de 17 butoane programabile.

Alte detalii ce ar mai fi de evidentiat sunt: soarecul cantareste 122 grame fara cablu, cablul USB masoara 180 cm si dispune de switch-uri Omron pe click stanga si dreapta.

Si cum nu putea sa fie un mouse dedicat gamerilor ce se vrea a fi de top, acesta este dotat cu iluminare RGB. Mouse-ul are 4 zone RGB: logo, scroll, front si lateral.

 

Galerie foto

 

Experienta in timpul utilizarii

Ca orice alt mouse de gaming ce-mi calca pragul, il stresez nitel in jocuri precum Dota2, PUBG si CS:GO.

Insa accentul se pune pe ultimul joc. Iar in acesta ma joc deathmatch, 1v1 aim_map si matchmaking.

Mousepad-urile utilizate sunt Xtrfy XG-GP1-L si SteelSeries QCK Heavy, asta pentru ca am renuntat in urma cu ceva timp sa mai testez mousi pe suprafete hard pentru ca abuzam prea mult de skatez-uri.

In teorie, main mouse-ul meu in ultimele luni a fost Razer Deathadder v2. Si spun in teorie ca in ultimele 4-5 luni schimb mouse-ul la cateva zile/saptamani. Si uite asa m-am tot jucat chiar dupa ce am scris review-urile cu mousi precum HyperX Pulsefire Dart, Razer Viper, Glorious Model O-, Xtrfy M4 sau chiar Zowie EC2-B.

Lucrul asta a avut ca efect negativ faptul ca muscle memory-ul s-a dus, i-am aprins lumanare si i-am facut coliva.

Nu ma asteptam, dar exista si o parte pozitiva. Faptul ca ma joc cu mouse „nou” ma obliga sa fiu si mai concentrat la joc. Iar aim-ul nu neaparat ca a fost imbunatatit, insa a devenit mai snappy.

Forma si constructie

Suprafata lui Scimi este foarte fina, la atingere dand o senzatie de confort mare.

Si ma asteptam ca acest lucru sa rezulte in clasicul magnet de amprente. Ei bine, nu e chiar asa. Ok, raman niste urme, insa nimic deranjant si se curata foarte usor suprafata.

Ca forma, soarecul se aseamana mai mult cu Logitech G600 decat cu Razer Naga.

Forma mouse-ului este una buna, iar utilizatorul nu oboseste cand utilizeaza mouse-ul. Este o forma buna atat pentru cei ce folosesc grip-uri de tip claw si palm.

Este putin greu pentru gustul meu, insa nu este un mouse destinat jucatorilor de FPS-uri. De fel jucatorii de MOBA-uri si MMORPG-uri se joaca medium spre high sensitivity. Deci nu ar fi la fel de enervant pentru ei sa utilizeze mouse-ul cum ar fi pentru mine sa mut 122 grame cu 400 DPI.

Firul utilizat este unul decent. Ca grosime, este unul mediu, am vazut cabluri si mai groase, dar si mai subtiri. Insa nu este extrem de rigid, lucru ce este pozitiv. Chiar, acum m-a pocnit curiozitatea, cum ar fi mouse-ul asta cu fir paracord?

Cum pe partea stanga se afla butoanele laterale, grip-ul letaral se afla doar pe partea dreapta. Acesta pare a fi din cauciuc, insa este destul de rigid si tare. Mie unul, imi place acest material, in unele cazuri imi scarpin buricele degetelor pe acele striatii.

Senzorul este unul extrem de precis. Bine, de fel mousii Corsair beneficiaza pe langa senzori de top, cat si de tweak-uri foarte bune.

 

Butoane si scroll

Chiar imi era dor sa mai utilizez un astfel de mouse. Butoanele laterale sunt foarte faine, fiind extrem de utile in diverse situatii.

Ce e si mai fain, este faptul ca acestea pot fi pozitonate dupa placul utilizatorului. Mutarea in masa a butoanelor se face prin utilizarea uneltei din pachet.

Click-urile stanga si dreapta se simt specific unora ce au sub carcasa switch-uri Omron.

Nu-mi place in schimb faptul nu are raza de actiune egala pe lungimea click-ului. Adica mai simplu spus, in botul click-ului raza de actiune e minuscula, iar in partea opusa click-ul este extrem de dificil de apasat spre imposibil. Insa nu este chiar moartea pasiunii acest lucru.

Scroll-ul este destul de silentios. Desi este plin de striatii, acestea sunt atat de dese si solide incat nu simti ca-ti scapa buricul degetului intre acestea.

 

Software

Pentru customizarea mouse-ului, se utilizeaza software-ul Corsair iCUE. In acesta putem modifica DPI, polling rate, iluminarea RGB, setare macro-uri si altele.

Acesta poate fi link-uit si cu alte periferice sau componente Corsair cu suport iCUE, astfel dand viata unui intreg ecosistem RGB.

De curiozitate, am setat 2 macro-uri, unul pentru munca si unul pentru Dota 2.

Pentru Dota 2, am setat macro-ul pentru eroul Meepo, unde entitatea principala da poof pe loc, iar ceilalti 3 dau poof pe cel mentionat anterior.

Iar pentru mediul de munca, am utilizat macro pentru new sheet si freeze panes top row in Excel.

Ambele au functionat fara probleme si setarea lor a fost floare la ureche.

 

Verdict

Corsair Scimitar RGB Elite este un mouse foarte bun pentru gaming, fiind perfect pentru jucatorii de MMORPG-uri si MOBA-uri.

Dupa parerea mea, in ultima perioada utilizatorii de astfel de mousi au fost ignorati de catre producatori.

Iar utilizatorii au fost fie fortati sa utilizeze mousi cu senzori depasiti, fie sa faca trecerea la mousi cu putine butoane laterale sau chiar deloc.

Insa Corsair Scimitar RGB Elite reprezinta o varianta perfecta pentru cei ce au adorat mousi precum Logitech G600 si Razer Naga, iar dupa cum spuneam si ceva mai sus, n-au avut variante in ultima perioada.

Mouse-ul insa are si un pret pe masura. Mai exact, la PC Garage mouse-ul are un pret de vanzare de 475.98 lei.

Pare un pret usor piperat, mai ales ca in bugetul asta teoretic gasesti mousi de gaming wireless buni. Ce-i drept, se adreseaza unei alte categorii de utilizatori.

Review overview
Summary Corsair Scimitar RGB Elite este un mouse extrem de bun, ce poate fi util atat intr-un mediu de gaming, dar si intr-un mediu de munca.
5
Tagged

Similar Articles

One thought on “Review: Corsair Scimitar RGB Elite

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.