Cobaiul meu pentru acest review este HyperX Pulsefire Haste. In ultima vreme cred ca toata industria perifericelor de gaming incearca sa faca ceva diferit. Unii au lansat periferice sleeper, ca sa le spun asa. Niste lupi in blana de oaie, care vin cu un aspect clasic, dar cu functii inedite.

La partea opusa a spectrului sunt perifericele cu un aspect rasarit; in cazul de fata, de mouse-urile de tip fagure (honeycomb). Modele care incearca sa iasa in evidenta, sa fie tipatoare.

hyperx-haste
Am tot citit despre ei, am tot vazut lansari de la diferiti producatori si am hotarat sa testez si eu unul pentru a vedea daca acest design are ceva de oferit. Sau nu.

 

Ce este HyperX Pulsefire Haste?

Este un mouse de gaming cu fir, la un pret accesibil. Haste este cel mai nou membru al gamei Pulsefire a celor de la HyperX.

Asa cum spuneam, este unul dintre aceste modele care se aseamana putin cu un svaiter, plin de gaurele. Inca nu stiu daca sunt fan al acestor fante. Stiu, sunt facute pentru a usura mouse-ul si da, avand o greutate de 59 de grame, intra in categoria lightweight. Probabil au vazut ca prin motorsport se mai dau gauri prin elemente de caroserie pentru a mai castiga din greutate, poftim si trendul.

Forma sa indeamna cumva sa il utilizezi in regim de tip palm grip, dar podul palmei nu se relaxeaza pe „cocoasa” mouse-ului; este o idee prea plat. Nu m-am impacat prea tare cu genul asta de priza, asa ca am trecut la o abordare fingertip grip. Eu nu mi-am gasit prea bine locul. Am simtit tot timpul un stres pe tendoane, iar asta mi-a taiat din experienta de gameplay.

Este un mouse care poate fi utilizat atat de dreptaci, cat si de stangaci. Nu il pot numi perfect ambidextru, dat fiind faptul ca butoanele aditionale se afla exclusiv pe partea stanga.

Pe partea posterioara se regasesc 4 patine PFTE de dimensiuni mai mici.

 

Galerie Foto HyperX Pulsefire Haste

 

Experienta in timpul utilizarii

Am petrecut o perioada buna de timp jucandu-ma, pardon, testand cu Pulsefire Haste. L-am incercat in diferite shootere, precum Counter Strike: Global Offensive, Valorant si DOOM Eternal.

Experienta este una placuta datorita preciziei senzorului. Lift-off distance-ul este destul de mic, dar nu am nici pe departe capabilitati de pro player, asa ca nu m-am aventurat la flickuri.

Senzorul PAW3335 este decent. Nu-i in nici un caz state of the (pix)art, dar sunt sigur ca poate acoperi cu brio nevoile unui casual gamer.
Daca doriti ceva tot din sfera aceasta quircky, care sa ofere un senzor mai potent, va puteti orienta catre un Xtrfy M42, mouse recent analizat si testat de Fulger. Dar daca vreti doar sa mai intrati pe un Counter sau pe un Valorant cu prietenii, Pulsefire Haste nu dezamageste.

Forma si constructie

La prima vedere ati spune ca acest svaiter este un mouse fragil.

Constructia mi-a demonstrat contrariul. Pulsefire Haste este bine construit; schelet solid; nu scoate sunete de pe la nici o imbinare, cu toate ca este realizat integral din material plastic. Un lucru bun, tinand cont de pretul accesibil. Toata suprafata acestuia este dura, texturata, ceea ce ajuta la o aderenta buna in timpul sesiunilor de joc.

Lateralele ar putea fi cam netede pentru unii dintre noi, dar HyperX au fost suficienti de atenti incat sa includa doua benzi aferente in pachet. Acestea pot fi lipite pe lateralele mouse-ului daca simtiti nevoia de mai multa aderenta.


Cu o masa de doar 59 de grame, este un exemplar usor. M-a surprins placut distributia maselor, greutatea este repartizata uniform, fapt care ii sporeste potentialul in jocuri.

Firul este textil si foarte flexibil. Sunt utilizator de mouse cu fir si nu este deranjant. Este un aspect care mie unuia mi-a placut; cumva flexibilitatea si masa redusa a firului contribuie la modul in care manevrezi mouse-ul.

Butoane si scroll

Click-urile principale au o rezistenta buna, dar nu necesita o forta mare de apasare. Acest lucru ajuta la evitarea click-urilor accidentale. Au sunet pronuntat, ascutit, aproape mecanic.

Rotita de scroll are un cauciuc texturat care confera un feeling placut. Ce-i drept, mi-ar fi placut ca rotita sa poata fi apasata putin mai usor. Macar sunetul produs de aceasta nu este intruziv, un atuu pentru cei care lucreaza intens cu tabele Excel, de exemplu.

Cele doua butoane laterale se apasa usor, dar nu ofera acelasi feedback acustic ca cele principale. Personal, am privind design-ul lor ca fiind din alt peisaj. Acel negru lucios parca nu se imbina cu suprafata mata a corpului. De altfel, sunt destul de greu de distins intre ele, de multe ori le-am incurcat. Aici era loc de mai bine.

Cu ajutorul switch-ului DPI pot fi schimbate 4 profile in NGENUITY si asa ajungem sa vorbim despre…

Software

Software-ul celor de la HyperX m-a surprins placut. Am avut o experienta buna cu acesta, fiind foarte usor de navigat prin el.

Cu ajutorul lui NGENUITY se pot reprograma cele 6 butoane, seta RGB-ul de pe scroll si se poate selecta polling rate-ul pana la 1000Hz.

 

Verdict

HyperX Pulsefire Haste este un mouse care are o baza clasica, dar cu un design altfel. Se adreseaza celor care poate vor ceva mai inedit pe birou, dar care sa aiba in acelasi timp si un aer de stealth fighter. Spun asta pentru ca am fost usurat sa vad ca nu a adoptat o droaie de luminite. Este cat se poate de ok abordarea aproape all black, care aminteste de o pantera neagra.

Forma lui nu este prietenoasa cu toti utilizatorii, dar pentru asta exista optiuni. Pentru mine nu este un mouse cu care sa ma pot obisnui.

Tinand cont ca este un soarece de buget, Pulsefire Haste lasa o impresie de calitate superioara. Chiar daca senzorul nu este unul de top, distanta de lift off este ok si confera o doza de incredere in FPS-uri.

Totusi, nu m-a induplecat din cauza formatului de tip fagure. Nu sunt fanul conceptului. Deja vad cum, in timp, poate aduna destul de multe reziduri.

Ca sa inchei totul, este un mouse de buget cu performante bune, dar cu un design pe care fie il iubesti, fie il urasti.

Pretul de la momentul recenziei este cel de 200 de lei.

Review overview
Summary HyperX Haste poate fi un bun daily driver, atat timp cat forma sa va avantajeaza.
4
Tagged

Similar Articles

2 thoughts on “Review: HyperX Pulsefire Haste

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.