Superlight. La fel sunt si diferentele dintre ele si modelul din care a derivat. Adica extrem de mici. Dar, vezi tu, Superlight este acel GT3 total diferit si potrivit doar pentru curse.

Stii si tu din jocurile cu masini ca atunci cand ai o greutate mai mica, motorul baga mai multi „chilometri” pe ora.

Povestea este cat se poate de simpla. Logitech au lansat G Pro Wireless, iar mouse-ul a fost adoptat de pro playeri in scurt timp. Dar GPW nu este un mouse pur sange esports.

Are butoane „plug and play” si RGB. Niste caracteristici de care se poate lipsi orice jucator care foloseste mouse-ul pentru a tinti.

Cert este ca numarul de butoane al lui GPW este prea mare pentru a le considera utile pentru toti jucatorii carora li se adreseaza. Iar, in shootere, mai ales cele competitive, nu ai nevoie de „o tona” de bind-uri pe mouse.

Logitech G Pro X Superlight review | WASD

 

Cui i se adreseaza Superlight?

Tie, daca ai trecut de etapa in care te gandesti cate shaorma iti cumperi cu banii aia. In momentul in care incepi sa iti cumperi echipamente din ce in ce mai „studiate” pentru a creste KDR-ul si impactul pe care il ai tu asupra unui meci, atunci ajungi la maturitatea necesara pentru a nu mai considera totul exagerat de scump.

Iti aduci aminte cand ai vazut cat de misto sunt jantele duble pentru bicicleta? Sau un sistem de franare mai de firma, fata de no name-urile preinstalate pe bicicletele de aprozar?

G Pro Wireless e un mouse complet. Din orice perspectiva l-ai privi, este imposibil sa ai prea multe dotari sau prea putine dotari. Orice fel de preferinta ai avea, G Pro Wireless cumva te multumeste pe la mijloc. Daca vrei multe butoane, are destule. Nu 100, dar mai mult de 5, ca orice mouse basic. Daca n-ai nevoie de ele, le dai jos si ai un mouse cu numar minim de butoane.

Dar, vedeti voi, pro gamerii zic merci de un mouse din ce in ce mai usor.

E mai dificil sa misti ceva greu decat ceva usor. Serios acum. Fa singur o proba. Pana la urma o greutate mai mare si niste patine proaste inseamna un sistem de franare excelent al mouse-ului. Iar cand mouse-ul pune frana, ghici cine apasa pedala de acceleratie! Da, da, fix muschii mainii tale. Te poti duce la sala, dar asta nu va schimba cu nimic faptul ca urnesti mai usor din loc un obiect cu o masa mai mica decat altul cu o masa mai mare. E fizica elementara.

Am mentionat mai devreme ceva si despre patine. Ei bine, pentru Superlight au fost regandite. Atat ca forma, cat si ca reteta. Logitech se lauda ca nu au folosit aditivi. Si se simte in felul in care aluneca.

 

 

Galerie foto Superlight

 

Experienta in timpul utilizarii

Cand mi-a venit pe mana cumatrul eram extrem de fericit cu GPW-ul meu alb cu butoane aurii. Eram noi doi si Call of Duty BOCW cand, dintr-o data, mi-a dat un mouse nou totul peste cap.

Simti din prima o diferenta. Poti spune ca e mai usor cand il misti. Dar asta nu este rezultatul doar a inlaturari butoanelor sau a sistemului de iluminare. Si patinele sunt complet schimbate. Mouse-ul, alunecand putin mai neinfranat fata de GPW, sporeste senzatia de usurinta.

Este extrem de ciudata trecerea pentru ca GPW ma multumea pe deplin, dar cumva exista Superlight, care este o idee mai bun. Dar doar o idee.

Imi e greu sa recomand cuiva sa treaca de la GPW la Superlight pentru o diferenta de senzatie asa de mica. Doar daca tintesti in jocuri cu mouse-ul, atunci vei aprecia faptul ca, intr-un final, vei juca mai bine.

La asta se rezuma pana la urma. Sa poti observa ceva ca urmare a schimbarii vreunui echipament. In functie de nivelul la care joci, si de cerintele tale, este posibil sa nu remarci nicio diferenta, dar, daca iti ies flick-urile din cand in cand, nu vei avea nevoie de mai mult de 10 minute ca sa il consideri superior lui GPW sau lui Razer Viper.

Asadar, pot afirma subiectiv ca se simte senzational.

 

Input lag

Ca sa intelegeti cum testam input lag-ul si cum ajungem la valorile pe care le veti vedea mai jos, am sa va recomand sa va luati cateva minute pentru lectura si sa aruncati un ochi pe acest articol.

Setul complet de date il gasiti aici, iar mai jos aveti reprezentarile grafice.

G305 este in graficul de mai sus strict pe post de etalon entry level. Fiecare valoare reprezinta media obtinuta pe o suprafata „hard” si una cloth. Atunci cand am publicat un articol despre tehnologia wireless Logitech, am observat ca G Pro Wireless are mai mult input lag atunci cand este conectat in mod wireless fata de atunci cand este conectat cu fir.

Acelasi comportament l-am observat si la soarecii Razer, dar si Corsair. Un mouse wireless are input lag mai mic atunci cand este conectat cu fir. Suna perfect logic si valid pentru 2020, nu?

Insa Superlight a tinut sa ma contrazica. Asa ca am luat de mai multe ori aceleasi sample-uri. Si nu, nu exista variatia pe care am observat-o la absolut toti soarecii wireless fata de modul de conectare cu fir. Probabil ca folosesc un modul wireless nou.

 

Centralizator input lag

 

Verdict

Superlight este un upgrade doar pentru cei ce vor cel mai bun mouse wireless pentru pro gaming. Mi-a fost imposibil sa observ diferente de lag intre modul de operare wireless sau cel cu fir, atat subiectiv, cat si testand cu camera la 1000 fps. Superlight nu il inlocuieste pe G Pro Wireless, ci mai degraba completeaza gama oferindu-le jucatorilor profesionisti o unealta pur sange esports.

Probabil ca un conector TypeC ar fi cantarit cu un gram in plus. Oricum il incarci cam o data pe saptamana. Asa ca e ok si micro USB.

Daca nu trecusei inca la wireless, acum ar fi momentul perfect. GPW a demonstrat ca Logitech sunt in esports un fel de Mercedes-AMG Petronas in F1. Au fost primii care au dus wireless-ul la un nivel extrem de apropiat de soarecii cu fir, iar cu Superlight au reusit sa egaleze input lag-ul.

Tineti minte, acest mouse este wireless si are 62 grame, in vreme ce alti soareci gauriti, cu fir, se invart in jurul acelei mase. Daca nici asta nu spune nimic despre cat au studiat materialele si suruburile de ceas pe care le-au pus, atunci nu stiu ce ar putea mai bine.

Oricum, go buy it. Performanta este, fara niciun fel de perdea, cea mai buna. Mai ramane sa ti se si potriveasca forma.

  • Momentan il gasiti listat la Altex la suma de 699 Lei. Eu n-as sta pe ganduri la cat de rar apare pe stoc pe site-ul Logitech. Garantat gasesti sa il vinzi daca nu ti se potriveste.
  • Sau il poti cumpara de la PC Garage la pretul de 729 Lei.

Similar Articles

5 thoughts on “Review: Logitech G Pro X Superlight

  1. E un mouse bun pentru top end gaming dar… poate fi mai bun cu corepads
    Pot sa zic ca după ce i-am schimbat piciorușele se simte textura mousepad ului iar experienta se îmbunătățește

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.