Ca orice om normal care avanseaza in varsta si devine din ce in ce mai comod incep sa apreciez alte lucruri in viata. Si daca pana acum vreo 3-4 ani trebuia sa am peste tot doar periferice de gaming si eventual identice, acum am inceput sa folosesc si altceva decat chestia asta…de gaming.

Si marea schimbare s-a produs cu MX Master 2S. Desi nu se apropie de niciun mouse de gaming de la Logitech, am ajuns sa il indragesc si sa il folosesc cu placere atunci cand doar lucrez.

Da, pot sa fac aceleasi lucruri si cu periferice de gaming. Dar parca ma simt ceva mai comod cu el decat cu G Pro. Si Flow, acea tehnologie care permite trecerea de la un PC la altul ca si cum ai avea dual monitor, inca ma suprinde cat de bine poate sa functioneze.

Da, am ajuns atat de comod incat imi place sa folosesc un mouse la doua PC-uri si chiar imi e lehamite sa caut al doilea mouse pentru a apasa pe „start benchmark”.

Si uite din acest motiv am ajuns in aceasta zi cu acest mouse pe birou. Pentru ca il inteleg si pentru ca empatizez cu cei ce il folosesc.

Vorba aia, sunt si eu om, nu doar gamer. Era o gluma.

Logitech MX Master 3 review | WASD.ro

Dar hai sa vedem ce exact aduce nou MX Master 3.

 

Ce este Logitech MX Master 3?

Bineinteles ca este un mouse pentru orice altceva decat gaming. Daca ar fi fost bun in gaming ar fi fost Logitech G. Este un mosue ergonomic ce mentine majoritatea elementelor definitorii ale intregii serii MX Master.

Dar vine si cu ceva schimbari.

Si schimbarile nu sunt doar la nivelul scroll-ului care mi se pare absolut fenomenal, dar si la butoanele laterale, precum si la rotita laterala. La MX Master 3 sunt mult mai usor de folosit.

Si ca totul sa fie demn de anul in care trecem, adica 20 20 hehe, cablul de incarcare este Type C. Ma minunez deoarece perifericele sunt cma ultimele care primesc actualizari in acest sens.

Inca se gasesc tastaturi ce folosesc conectori mini USB, nu micro, mini. Varianta aia un pic mai butucanoasa.

Si de ce este misto un asa banal conector? Pentru ca poti sta cu un singur cablu de incarcare pe undeva pe birou cu care sa iti incarci si Craft, dar si MX Master 3. Pe rand, evident.

Burta lui este aproximativ la fel ca in cazul lui 2S. Au patinele dimensiuni diferite, dar in mare sunt cam acelasi lucru. Si o sa vedeti asta mai jos unde am pus o poza in care cei doi stau cu burtile la soare.

 

Galerie foto

 

Experienta in timpul utilizarii

Sunt doua lucruri pe care le fac aproape zilnic: Excel si editare foto. Si in ambele ma folosesc de scroll. Daca stiti cum functioneaza rotita de pe Logitech G502 veti intelege si cum functioneaza cea de pe MX Master 2S. Dar pe MX Master 3 este o cu totul alta rotita. Face acelasi lucru, adica sa mearga pas cu pas, sau infinite scroll, dar este o cu totul alta senzatie. Mult mai satisfacatoare si placuta.

Si desi folosesc de aproximativ doua luni MX Master 2S si acum sunt calare pe MX Master 3, nu pot spune ca m-am obisnuit perfect cu el. Este un mouse mare ce cu greu il vad potrivindu-se unei doamne sau domnisoare.

 

Scroll

Asta este piesa de rezistenta a mouse-ului. Merita un capitol separat pentru ca nu cred ca exista suficiente cuvinte de lauda in creierul meu ca sa o descriu corect. Ce face acest scroll de e atat de special? Fix acelasi lucru pe care il face si infinite scroll, dar mai bine.

Cum? Pai cu un singur push cu mana stand pe mouse am ajuns in Excel la randul 4094 si cu MX Master 2S la 2177. Iar cu mana langa mouse, fortandu-ma sa ii dau „tare” am ajuns cu MX Master 2S la randul 7943 si cu MX Master 3 la randul 14754.

Cam atat de misto se invarte roata asta.

Si nu numai ca e mai rapida, dar e si mai silentioasa.

 

Butoane laterale

De data aceasta au modificat pozitia butoanelor laterale si sincer sa fiu imi place mult mai mult asa. Este pozitia naturala cu care ne-am obisnuit toti. Butonul de forward este in fata, iar cel de backword este in spate. Nu unul deasupra celuilalt.

Iar rotita laterala este pozitionata astfel incat sa nu o invarti din greseala.

 

Software

Software-ul este clasicul Logitech Options si este la fel de simplu de utilizat ca inainte. Nu este incarcat cu elemente de gaming ca DPI sau polling rate. SI ca tot veni vorba de polling rate, acesta este limitat la 125 Hz si au facut asta pentru ca in mediul office nu esti presat de latenta, ci mai degraba de autonomia acumulatorului.

 

Verdict

Bine, bine. E misto scroll-ul, dar poti sa joci ceva cu el? Ei. Bineinteles ca poti sa joci cu el. Dar nu te astepta sa fie la fel de snappy ca orice mouse de gaming. Este mouse de office. Si eu il folosesc pentru task-uri de office si din cand in cand mai joc si cate un Heroes of the Storm. Pot sa nimeresc spell-urile. Dar nu la fel ca atunci cand folosesc Logitech G Pro Wireless. Dar merge. Pentru o pauza in care sa imi odihnesc mintea e ok.

Acum pe partea de lucrat cu el…ei bine, este altceva. Chiar il simti ca ii e superior oricarui mouse de gaming.

Se simte inclusiv constructia premium a lui. Desi ambalajul nu are legatura cu asa ceva. Dar eu unul zic merci ca are cutie banala. Pentru ca intr-un final costul de productie al ambalajului este reflectat in pretul de achizitie. Si practic dai bani extra pentru unele produse doar pentru ca au ambalaj fancy.

Daca ar fi dupa mine, dar din pacate nu este, as ambala totul pe planeta asta in cel mai ieftin carton, fara aspect shiny, dar care sa ofere protectie.

Revenind la produs, e super misto. Asta este sintagma descriptiva care se potriveste cel mai bine cu el.

Vi-l recomand daca doar lucrati si din cand in cand mai si deschideti un MOBA sau un RPG.

  • Logitech MX Master 3 poate fi cumparat de la Altex la pretul de 479 Lei

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.