Bai baieti, eu unul m-a entuziasmat teribil cand am vazut leak-uri pe Reddit in urma cu vreo doi ani ca vine Intelli 3.0 cu senzor optic 3389.

Calmati-va insa, nu este cazul aici. Asta pentru ca modelul in cauza nu este acela din pacate. Este tocmai modelul cu „Bluetrack”. Nimic special, ci doar se lauda ca functioneaza bine pe multe suprafete.

Si nu dispunem momentan de modelul al cu stea in frunte, pentru ca, cel putin momentan asa se pare, mouse-ul cu senzorul 3389 este destul de greu de gasit.

Initial era China only, apoi s-a ratacit putin firul actiunii pentru ca interesul meu s-a dus relativ repede. Insa am vazut ca a fost scapat prin si prin USA.

Dar in fine, poate ajunge candva si pe la noi.

Asteptari mari, sincer nu prea am. Asta ca Microsoft si-a mai incercat-o din cand in cand sa faca un „feature” ba cu Razer(cred ca ne aducem toti aminte de Habu) sau au luat-o de nebuni sa incerce ceva singuri.

In plus, Microsoft au experienta sa vanda mousi de genul Microsoft Ergonomic Mouse Black.

Microsoft Classic Intellimouse review | WASD

Ce este Microsoft Classic Intellimouse?

Senzorul optic de la PixArt aruncat pe soarec atinge 3200 DPI. Nu-i de laudat, dar nici nu-i rau.

Asta ca sa fim sinceri, ai avea nevoie de peste 800 DPI, realist vorbind, indiferent in ce mediu este utilizat mouse-ul?

Da, stiu ca sunt utilizatori, mai ales in mediul office, care tin mouse-ul default, adica DPI-ul este al naibi de sus.

Insa credeti ca nu vor gafa intr-o situatie in care lucrurile trebuiesc grabite? Da, o sa vezi ca-ti plimba celule in Excel pana unde i se termina mousepad-ul, iar apoi da vina pe periferic.

Dar o sa revin la oile noastre si sa termin prezentarea mouse-ului. Nu ca ar avea nevoie de mari prezentari. Nici nu prea merita.

Soarecul are 6 butoane, din care 2 laterale. Sub click stanga si dreapta, se afla switch-uri Omron cu rating de 70 milioane de apasari.

Mouse-ul masoara 132 x 69 x 43 mm si cantareste doar 100 grame.

Forma este identica ca acelui mouse de acum ~15 ani. Poti spune deja ca Intelli 3.0 are buletin.

Galerie foto

 

Experienta in timpul utilizarii

Ca orice alt soarec ce-mi calca pragul, acesta este stresat in sesiuni de Dota2, Valorant si CS:GO.

Accentul se pune pe ultimul joc, fiind main game-ul meu de ani de zile. Ca moduri de joc, l-am chinuit pe deathmatch, 1v1 aim_map si matchmaking.

Mousepad-urile utilizate sunt Xtrfy XG-GP1-L si SteelSeries QCK Heavy, asta pentru ca am renuntat in urma cu ceva timp sa mai testez mousi pe suprafete hard pentru ca abuzam prea mult de skatez-uri.

Sincer, imi era putin dor de mouse-ul asta, dar si de forma lui ergonomica. Da, pot sa ma joc oricand cu un Deathadder sau cu un EC2, dar tot mai frumos este originalul.

Si cum l-am pus in mana, parca am avut impresia ca m-am intalnit cu un prieten bun din copiliarie cu care n-am mai avut ocazia sa discut de foarte multi ani.

Forma si constructie

Mouse-ul asta este perfect pentru cei ce au lopeti pe post de maini. Forma lui ergonomica il face automat mouse doar pentru dreptaci.

Carcasa pare identica cu cea veche. Sau ma rog, vopseaua sa zicem. Tot textura respectiva si pare ca este la fel de proasta. Asta pentru ca la Intelli 3.0 senior dupa cateva luni de utilizare aveai deja gauri in stratul de vopsea. Imi aduc aminte si acum cat de hidosi erau Intelli 3.0 ce se faceau posta prin salile de net.

Grip-urile laterale par schimbate. Insa sunt destul de convins ca in cazul in care este transportat fara husa de protectie, vor ramane urme severe pe grip-uri.

Nu-mi prea place cum face senzorul trackingul cand vine vorba de gaming. Am senzatia ca se ineaca in mousepad, desi nu mi-a sarit pana acum. Dar ideea este ca trackingul in jocuri este modest.

Skatez-urile sunt fix acele bucati de plastic oribile ce erau prezente pe mouse si acum 15 ani. Nu stiu cum erati voi in perioada respectiva, dar mereu cand imi luam un mouse Intelli, fie el 1.1 sau 3.0, primul lucru pe care-l faceam era sa-i schimb skatez-urile.

Nici nu-mi aduc aminte exact ce se gaseas pe piata in perioada respectiva. Stiu sigur ca era ceva de la Corepads, dar parca sa zic ca mai erau si alti doi producatori pe langa.

 

Butoane si scroll

In cel mai bun caz, pana acum mouse-ul este semi gaming. Office semi profi. Nici nu stiu cum sa-i zic mai exact. Are senzor optic de la PixArt, dar este unul slab.

Dar, dupa cum am spus si oleaca mai sus, sub click-urile stanga si dreapta se afla switch-uri Omron ce au o durata de viata de pana la 70 milioane de click-uri.

Ca senzatie de apasat, sunt ok, ca orice mouse ce utilizeaza switch-uri Omron. Dar click-urile, cel putin partea exterioara, par neschimbate cu cele aflate pe Intelli Senior.

In schimb, butoanele laterale nu sunt chiar la fel. Forma lor este, evident, insa materialul utilizat este altul. Da senzatia ca ar fi cauciucat, insa in acelasi timp este solid. Sunt chiar faine.

 

Software

Software-ul nu e cine stie ce. Insa nu prea aveam asteptari, avand o oarecare experienta din spate cu software-uri de periferice.

Nu m-au dat pe spate SteelSeries sau Razer cu software-ul lor, de ce m-ar da unul de la Microsoft.

Dar ca la orice aplicatie destinat perifericelor, putem modifica DPI, functii butoane si altele.

Verdict

Fiind batran si acumuland usor usor experienta in toate domeniile in care am avut activitate, am devenit un mare intelept. Un fel de Gandalf al perifericelor de gaming daca e sa gasesc un personaj fictiv ce se aseamana cu mine.

Doar ca eu nu ajung undeva cand imi propun, pentru ca cel mai probabil fie inca dorm, fie am uitat complet.

Si spun asta ca de ceva timp am un principiu la modul sa nu am asteptari mari despre ceva anume ca s-ar putea sa fiu dezamagit. Ei bine, la Microsoft Classic Intellimouse n-am avut asteptari, dar cumva tot am fost dezamagit.

Senzorul este unul slabut. Sau poate este prost optimizat. Skatez-urile sunt oribile. Carcasa pare si ea identica cu cea a raposatului. Modificari aduse mouse-ului nou par a fi butoanele laterale si grip-urile.

Si o sa ziceti ca „bai baiatule, ai asteptari pera mari de la un mouse office, ca asta a fost initial si ala vechi.” Lucru ce este corect, doar ca cel vechi avea un senzor optic destul de performant pentru vremea lui. Cel prezent pe soarecul din zilele noastre este unul mediocru, lucru spus cu indulgenta.

Iar pentru un mouse de office ce nu stie sa faca mai nimic, suma de 139.99 lei, nu este unul mare. Dar dupa cuma am zis, nu ofera nimic special.

Chiar si asa, in banii astia pot oricand lua un mouse wireless BT care este si mai ieftin, dar nu stau nici sa-mi leg degetele cu firul pe birou. Sau pot opta pentru ceva din gama de gaming daca mai completez putin bugetul. Pot lua mousi buni precum SteelSeries Rival 110/3 sau cu putin noroc Logitech G305.

Dupa parerea mea, Microsoft a incercat sa profite de nostalgia unora, dar si de nepriceperea altora. Eu unul nu-s impresionat deloc si consider ca au dat-o in barci.

Dar poate soarecul cu senzorul 3389 o sa-mi schimbe parerea. Poate o sa aflam candva.

 

Similar Articles

2 thoughts on “Review: Microsoft Classic Intellimouse

  1. Am avut un Intellimouse vechi timp de 10 ani, n-am gasit nimic de-atunci cu o forma atat de perfecta pentru mine. Acum insa folosesc de vreo 6-7 luni un Intellimouse PRO. E varianta upgradata cu switch-uri mai bune, si senzorul PixArt PAW 3389 PRO-MS. Am pus un paracord pe el si am renuntat la Zowie EC2-B pentru el, fara niciun regret. Combinatia senzor + forma asta, e in opinia mea perfecta. Un HyperX si un Zowie stau in cutii de atunci. Recomand!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.