Iar Basilisk? IAR! Ei bine, lucrul asta nu ar trebui sa ne ia nepregatiti, pentru de ceva timp Basilisk e cam singurul mouse mai de doamne ajuta din portofoliul celor de la Razer ce nu se adreseaza jucatorilor de FPS-uri.

Realist vorbind, ignorand mombo jumbo-urile celor din piata.

Am ras initial de Basilisk si l-am denumit Razer G502, asta pentru ca are fix forma lui Logitech G502, doar ca a suferit niste modificari.

Si am mai zis-o de cateva ori, insa ma simt nevoit sa o repet pentru ca multi iau la misto sau in deradere un producator pentru ca copiat un design, un senzor sau mai stiu eu ce de la concurenta.

Asta nu e un lucru neaparat rau, pentru ca de multe ori fie producatorul care a imprumutat o idee fie imbunatateste acel concept, fie il modifica astfel incat sa corespunda cu cererea publicului sau.

Ei bine, cam asta a facut Razer cu Basilisk. Nu neaparat a imbunatatit conceptul lui G502, ci mai mult a fost atent la feedback-ul oferit de catre utilizatorii acestora.

Ok, n-au bagat greutati, au mai scos din butoane, dar l-au facut mai usor si oleaca mai mic, lucru ce-i sporeste confortul, cel putin in jocuri.

 

Ce este Razer Basilisk v2?

Tovarasul soarec Basilisk v2 face si el parte din familia de mousi la care Razer a renuntat implementarea pe switch-uri mecanice si au trecut pe cele optice. Ceilalti sunt Deathadder V2, Viper, Viper Ultimate si Basilisk Ultimate.

Acesta este dotat cu senzorul optic Razer Focus+, ce este conceput in parteneriat cu cei de la PixArt.

Senzorul atinge 20.000 DPI, are o viteza de tracking de 650 IPS si vine cu tehnlologii precum Motion Sync, Smart Tracking sau Asymmetric Cut-Off.

Soarecul cantareste undeva la 92 de grame, este dotat si el cu skatez-uri PTFE si cablu Razer Speedflex ce masoara 210 cm.

Razer Basilisk V2 review | WASD

 

Galerie foto

 

Experienta in timpul utilizarii

Ca orice alt mouse de gaming ce-mi calca pragul, il stresez nitel in jocuri precum Dota2, PUBG si CS:GO.

Insa accentul se pune pe ultimul joc. Iar in acesta ma joc deathmatch, 1v1 aim_map si matchmaking.

Mousepad-urile utilizate sunt Xtrfy XG-GP1-L si SteelSeries QCK Heavy, asta pentru ca am renuntat in urma cu ceva timp sa mai testez mousi pe suprafete hard pentru ca abuzam prea mult de skatez-uri.

Forma si constructie

Daca Basilisk Ultimate a fost primul meu contact cu produsul acesta, acum se poate spune ca am ceva experienta.

Ma rog, cu forma nici la Ultimate n-a fost prima experienta daca e sa o luam asa, asta pentru ca apucasem sa ma joc nitel cu Logitech G502 Hero Wireless.

Si dupa cum am mai spus-o Basilisk are forma asemanatoare cu G502, doar ca este oleaca mai mic si mai turtit.

Dar da, este o forma confortabila, cel putin eu cand muncesc sau ma joc niste Dota 2 ma simt bine cu Basilisk v2 in mana.

Mi se pare nitel interesant faptul ca Basilisk v2 este sesizabil mai usor decat modelul Ultimate. De exemplu intre Viper pe fir si cel Ultimate diferenta de greutate este extrem de mica, mai exact de doar 5 grame.

Insa la Basilisk nu este cazul. Asta pentru ca Ultimate atinge 107 grame, in timp ce v2 are 92 grame. Si da, greutatea de 92 grame este una buna, mai ales ca asta e trendul mousilor de gaming din ultima perioada.

Grip-urile laterale sunt pe placul meu, mai ales pentru ca acestea sunt amplasate pe ambele parti ale mouse-ului, lucru ce sporeste atat controlul asupra soarecului, cat si confortul cand acesta este utilizat.

Butoane si scroll

Sunt un mare fan al acestui „infite scroll”, asta pentru ca in ultimul timp consum extrem de mult continut, dar este util si cand muncesc.

Insa consider implementarea celor de la Logitech ceva mai facila. Mai exact, Logitech are buton de lock/unlock scroll chiar sub el, iar la Razer se afla pe burta soarecului.

Ok, insa la Razer nu este chiar un buton de lock/unlock, ci mai exact o rotita cu care ii reglezi „distanta” parcursa de catre scroll dupa bunul plac.

Paddle-ul, vasla sau sniper button cum mai este denumit in mod normal este amplasata fain, chiar intre grip si click stanga, o pozitie destul de comoda pentru degetul mare. Si acesta poate fi util in diverse situatii, mai ales in jocuri.

 

Software

Pentru customizarea soarecului, mai exact modificare DPI, polling rate, macro butoane, iluminare si altele se utilizeaza software-ul Razer Synapse 3.

Dar mi se pare incredibil dupa atata timp inca nu au elimitat „feature-ul” marca Synapse: cand conenctezi un produs Razer, anume iti taie toate USB-urile pentru cateva secunde, lucru ce este extrem de enervant.

Dar deja m-am plictisit sa ma tot plang de asta si sa tot imi vars frustrarea pe hartie in review-urile produselor Razer, asa ca asta probabil o sa fie ultima oara cand pomenesc acest lucru.

Probabil o sa-l pomenesc iar cand o sa fie inlaturat sau cand devine si mai grava situatia.

 

Verdict

Da, Razer Basilisk v2 este un mouse foarte bun. Era culmea sa nici nu fie, avand pe mana si Basilisk Ultimate, adica more or less v2 wireless.

Iar acum cei de la Razer se afla intr-o postura ce nu i-am mai vazut de foarte multi ani. Au in portofoliu cativa mousi foarte buni, atat wired cat si wireless. Acum se poate spune cu adevarat ca ai de unde alege, nu trebuie sa te uiti doar la soarecii Logitech.

Iar eu ca o floricica sper ca poate le trece prin minte celor de la Razer sa arunce pe piata si un Deathadder Wireless cu senzorul Focus+ si cu o greutate mica.

Dar acum probabil o sa-mi aud niste vorbe de genul „ba necunoscatorule, Razer are Mamba in portofoliu, mouse ce aseamana cu Deathadder”, lucru ce este adevarat.

Ideea e ca Mamba desi initial fost conceput exact ca un Deathadder doar ca a fost wireless, ultimele versiuni au suferit ceva modificari si poti spune doar ca de acolo a pornit conceptul, insa mai au nitel si nu o sa mai fie atat de similari soarecii.

Si in plus, Mamba este cu senzorul Razer 5G si are o greutate de ~105 grame, ceva greu de digerat de catre mine in momentul de fata.

Dar ca sa revin de la offtopicul pe care l-am facut iar intentionat sau nu, Basilisk este un soarec bun. Ideea este ca acum depinde si cine si la ce vrea sa-l foloseasca.

Daca e cineva ce se joaca CS:GO toata ziua, clar nu-l recomand. Nu datorita specificatiilor tehnice, care-s de top, ci datoria formei. Eu imi sustin punctul de vedere, nu este forma pentru FPS-uri.

In schimb pentru casual gaming, MOBA-uri, MMORPG si altele, Basilisk v2 poate reprezenta o solutie buna.

Iar cand vine vorba de pret, in momentul publicarii review-ului Razer Basilisk v2 costa 449.99 lei.

Da, are pretul recomandat de vanzare mai mare cu 10 euro decat Deathadder v2, facandu-l astfel pe Basilisk v2 un mouse wired destul de scump.

Iar in bugetul asta poti deja sa gasesti mousi wireless de gaming buni. Dar bine, majoritatea sunt greoi, se utilizeaza cu baterie AA si nu beneficiaza de iluminare RGB, lucru ce aparent este must have pentru anumiti gameri.

 

Similar Articles

One thought on “Review: Razer Basilisk V2

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.